Terug naar huis « D-epot   » Stilte in de storm

zondag 29 mei 2011 - 00:43
Lepels

The Spoon Theory, door Christine Miserandino

Geweldige analogie. Hier gebruikt met betrekking tot lupus, maar zeer goed toepasbaar op MS. Of, zo kan ik me indenken, op elke chronische ziekte.


Mja... Ik word dus wel helemaal kriegel van mensen op Twitter die zichzelf 'spoonies' noemen en te pas en te onpas Tweets schrijven met #spoonie erbij. Ik snap dat het een manier is om aandacht te vragen voor de ziekte die je hebt, maar sommige 'spoonies' doen dit zo ontzettend vaak dat het eerder een negatieve manier van aandacht vragen voor zichzelf is dan dat ze er begrip voor hun ziekte door krijgen.
Eveline - 31 mei 2011 - 00:54

Ja, kijk, daar heb je het al.
Ik zit niet op Twitter. Dus ik dacht hier een geweldig mooi onbekend stuk te hebben gevonden, met een geweldig mooie nieuwe ziens-/benaderingswijze..
('spoonie'..? Seriously??)
Puck - 31 mei 2011 - 01:03

@Eveline: Dat haalt de charme er wel vanaf ja...
Judith (URL) - 31 mei 2011 - 21:33

Het is een mooi verhaal hoor, en ik snap het ook heus wel, en ook dat het voor mensen met een chronische ziekte waarbij je je energie goed moet verdelen fijn is om zo'n verhaal te heben om naar te verwijzen, maar jezelf lepeltje noemen en zelfs bij het opnoemen van wat je hebt gegeten '#spoonie' te zetten, daar snap ik niks van.
Eveline - 02 juni 2011 - 14:45

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.