Terug naar huis « Moedertaal   » Reward

vrijdag 04 november 2011 - 15:28
InformatieBeheer

Er gaat niets boven Groningen... en de IB-groep DUO in het bijzonder.

Kwestie is als volgt:
In 2006 schreef ik me in voor een opleiding.
Lang verhaal kort: ik werd steeds zieker en het werd steeds duidelijker dat ik niet binnen de diploma-termin zou afstuderen. If at all.
Aanvraag gedaan om de prestatiebeurs te laten omzetten in een gift, 'wegens medische omstandigheden'. Daar hebben ze mooie formuliertjes voor.
Verzoek afgewezen. Bezwaarschrift afgewezen, officieel in beroep met een hoorzitting, nog steeds afgewezen.
Wel het dringende advies gekregen: blijf proberen. Blijf het studeren proberen, en blijf ook de aanvraag proberen.

Dus heb ik me jaar na jaar weer ingeschreven, tegen beter weten in. Niets meer aan de studie gedaan, kùnnen doen.

Onlangs heb ik opnieuw hetzelfde verzoek ingediend. Dacht: het moet nu toch wel duidelijk zijn dat ik ècht niet... etc.
Grof geschut gebruikt, dit keer: in plaats van enkel de kruisjes op het formulier nu ook een aparte brief van de decaan. En niet één medische verklaring, maar vier; van vier specialisten, voor vier afzonderlijke chronische ziekten. If you have it, flaunt it, zeg maar.

Vandaag kreeg ik desondanks mijn - hoe kan het ook anders - nieuwe afwijzing binnen.
Bij de opgaaf van reden staat:
"Een verzoek tot omzetting van de prestatiebeurs in verband met een structurele medische omstandigheid kan alleen worden toegekend als u niet in staat
bent de opleiding te kunnen volgen of af te ronden. Volgens onze gegevens ataat u nog steeds ingeschreven bij de opleiding [...] aan de [...]."

Tot zover geen nieuws, lijkt het.
Maar dan komt het:
"U kunt een nieuw verzoek indienen als u bent uitgeschreven bij uw opleiding"

Sta je jaar na jaar ingeschreven juist om te bewijzen dat je alles doet wat je kan, en om argumenten in handen te hebben dat je alles in het werk hebt gesteld om af te studeren maar dat het niet mocht baten* - en dan krijg je dit.

Ergens moet je toch bewondering hebben voor de manier waarop ze ironie, bureaucratie en surrealisme hebben samengebracht en verheven tot kunstvorm...


De wereld heeft zo z'n lachwekkende kanten. Je moet je eigenlijk de manier van denken aanleren die de ik zal ze maar even kunstenaars noemen hebben. Dit houdt in: neem iets logisch als je het kunt bedenken, draai het om en verander het vervolgens in iets dat er niets meer mee te maken heeft. Schrijf het eindresultaat op en u heeft een regel. Leer meerdere regels uit uw hoofd en u zult nooit meer verrast worden. Kunstenaars zullen u begrijpen en waarderen.
Ron - 06 november 2011 - 02:03

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.