Terug naar huis « Afspraak is afspraak   » Ongemakken

woensdag 08 februari 2012 - 13:21
Hello world

Vroeger. Vroeger, toen kwam hier nog eens iemand.
Toen had ik dagelijks moeiteloos 300 bezoekers, en bij tijden meer dan 500.
Nu mag ik heel blij zijn als ik 30 pageviews op een dag heb.

Vroeger, vroeger was er een bloglist. Die ververste je, als ware blogneuroot, elke vijf minuten, en dan wist je dat Pietje een nieuw stukje had geplaatst.
De bloglist verdween, rss kwam maar heeft het volgens mij voor de doorsnee bloglezer nooit echt gemaakt; en toen namen Twitter en Facebook de wereld over en veranderde alles.

Ik dacht altijd: dat schrijven, dat doe ik toch vooral voor mezelf. Dat schrijven, dat gaat toch wel door, hoe dan ook, al leest niemand me.
Maar ik blijk toch veel meer dan ik al dacht - nòg veel meer - een aandachtsjunk te zijn. Zo niet aandachtshoer.
En hoe blij ik ook ben met u, de nu aanwezigen: ik wil meer.
Ik wil alles en iedereen.

Wil ik de wereld veroveren, dan zal ik andere wereldveroveraars voor me moeten winnen. Zien samen te werken.
Dus ik ga overstag.

Ik ga niet vertellen wanneer ik boodschappen ga doen.
Ik heb geen camera om van te spreken, dus er komen geen leuke blije kiekjes en o kijk bij mij ligt er ook sneeuw en ijs en o kijk nu niet meer.
Ik ga zelf niemand volgen. U mag mij wel, maar ik ga u niet.
Ik ga ook niet uitgebreid RT-en en goede doelen steunen en meehelpen topics trending te maken.

Ik ga, kortom, voornamelijk niet.

Wat ik wel ga doen is voortaan mijn nieuwe stukjes op twitter aankondigen.
't Is niet veel, maar allicht bereik ik meer mensen. En zal het me iets meer lezers dan nu opleveren.

Here I come.
Spread the word
.



Ja jeetje, als je zelf niemand volgt is de lol er natuurlijk snel af voor je volgers. Twitter is vooral voor interactie, niet voor het alleen maar dumpen van linkjes naar je site. Dat wordt dan eerder als spammen gezien dan als een leuk Twitter contact.
Eveline (URL) - 08 februari 2012 - 13:54

@Eveline: Ik weet het, maar: ik ben nou eenmaal niet leuk. Ik lees zat twitteraccounts, al tijden. Maar gewoon ouderwets, zonder timeline of wat dat ook allemaal is. Mijn puckspodium-account heb ik al vrij lang, maar nooit eerder gebruikt.
Misschien dat ik ooit in de toekomst de twitteraars die ik nu al lees ook officieel ga volgen. Vast wel. En dat ik dan ook op anderen ga reageren.
Maar ik wil mensen gewoon een teleurstelling besparen. Ik heb niets te melden en niets te bieden, behalve mijn logstukjes...
Puck - 08 februari 2012 - 14:19

Ik heb geen Twitter account om de wereld ervan te overtuigen hoe leuk ik wel niet ben, want zo leuk ben ik nou ook weer niet, maar om makkelijk contacten te onderhouden met mensen om wie ik geef, van wie ik kan leren of die juist wel heel leuk zijn. Ik volg lang niet iedereen die mij volgt, maar volg genoeg mensen om Twitter een ontzettend verslavend tijdverdrijf te maken.
Eveline (URL) - 08 februari 2012 - 16:10

Ik moet Eveline hier wel een beetje gelijk geven.

Als aandachtshoer zult U Uw ehm, klanten toch minstens de illusie moeten geven dat zij ook voor U een tikkeltje belangrijk zijn. Als iemand zo goed is U te volgen, en hij of zij roept niet direct Uw walging op, is het wel zo netjes om die persoon terug te volgen. Anders is de lol voor de prostituant er natuurlijk ook snel af.

(U leest hier uiteraard mijn wrok over het feit dat U mij niet volgt)

Daarnaast blijft Twitter een erg wazig iets als U niet daadwerkelijk zelf participeert. En daar hoeft U niet per se wat voor te melden te hebben. Soms is de mogelijkheid tot contact al genoeg. Ik zou die mogelijkheid niet bij voorbaat wegnemen door helemaal niemand te volgen.

Zie het als experiment. Probeer het een x-aantal tweets, volg een aantal mensen, en als het dan nog niks blijkt, dan stopt U ermee. Simpel zat. Ik denk eerlijk gezegd dat U er zichzelf geen plezier mee doet door alleen linkjes naar eigen stukjes te spuien, zonder enige interactie. Het kan haast niet anders dan dat U het best aardig zult vinden om af en toe eens een persoonlijk berichtje van deze of gene te ontvangen.

Enfin, ik spreek U wel weer als U mij volgt ;-)
mike (URL) - 08 februari 2012 - 17:49

Ja, en daarmee doe je hetzelfde (maar dan erger) als al die andere twitteraars en facebookers. Iedereen roept door mekaar en niemand luistert echt naar een ander. En je hebt gelijk, vroeger was alles beter. Die bloglijst en zo... Daarom blog ik ook niet meer.
Ricky - 08 februari 2012 - 18:34

Vier generalisaties in drie regels tekst. De hemel zij dank dat U niet meer blogt, Ricky.
mike (URL) - 08 februari 2012 - 20:35

Wellicht moet je gewoon wat vaker bloggen, zoals je de laatste dagen doet. Je zult zien dat het aantal lezers dan wel weer toeneemt. Dus toch maar schrijven over de boodschappen?
Willeke - 08 februari 2012 - 23:06

Dank je Mike, je hebt me er even aan herinnerd waarom ik niet meer op weblogs reageer ook. Was ik even vergeten.
Ricky - 08 februari 2012 - 23:47

Nou puck voor het eerst sinds tijden dat je meer dan maximaal 4 of 5 reacties op een stukje krijgt, in zo'n korte tijd dan toch. Waar twitter al niet goed voor is. Ik ga u niet volgen zolang @puckspodium alleen updates voor deze website geeft, ik kijk toch wel af en toe hier ;)

(een feed zou wel heel fijn zijn, heb je eigenlijk en werkende feed? ik kan 'm niet vinden)
Liesan - 09 februari 2012 - 11:03

ps ik ben het met willeke eens, met enige regelmaat stukjes (blijven) publiceren helpt ;)
Liesan - 09 februari 2012 - 11:04

Ik ben sowieso niet te volgen.
Ron - 09 februari 2012 - 11:06

@Liesan: http://puckspodium.com/rss.xml
mike (URL) - 09 februari 2012 - 11:44

@mike mijn eeuwige dank
Liesan (URL) - 09 februari 2012 - 11:52

Lekker doen wat je zelf wilt. Volgen en terug volgen; wat een onzin. Alleen die timeline, waarbij je als het ware alle blogjes mooi gerangschikt op tijd krijgt: dat is na verloop van tijd toch wel handig. Dan moet je eigenlijk een twitter client nemen (als Tweetdeck bijv), ipv via de webpagina.

Zelfde geldt voor het beruchte facebook. Na verloop van tijd went het. En hoe meer naasten mee doen, hoe leuker. Naasten ja. "Kenissen" is eigenlijk niet zo boeiend.

Maarja, waar bemoei ik me eigenlijk mee.
Rolandow () (URL) - 09 februari 2012 - 17:01

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.