Terug naar huis « Dagtaak   » Always look on the br…

zondag 11 maart 2012 - 18:09
Buurtwacht

Over het pleintje slenderden een jongen en een meisje.
Het meisje wees naar een fiets, die tegen een lantaarnpaal aanstond. Ze stootte de jongen aan, en zei: neem die fiets mee, dan!
Ik, net aankomend met mijn vuilniszak, ving haar woorden op.
Oh jee, dacht ik: die twee zijn een patatje gaan halen - zij kauwde sloom op wat papperig uitziende frietjes - en hebben hun fiets even hier laten staan. Maar straks komen er nog veel meer mensen hun huisvuil buiten zetten, en dan is die fiets in no time ingesloten.
Gauw even waarschuwen!
'Als jullie je fiets willen meenemen moet je het snel doen, want straks staat het hier helemaal vol met bakken en zakken.'.
'Nee, dat is niet onze fiets', zei de jongen.
'Oh, ok', was mijn reactie. En onze wegen scheidden zich.
Terwijl ik wegliep telde ik de losse zinnetjes bij elkaar op. En kon maar tot één conclusie komen: hier was een fietsenroof gepland - en niet eens per se door mij verijdeld.

Ik weet niet wat ik erger vind: de openlijke jeugdcriminaliteit, zomaar bij mij op de hoek van de straat, of mijn eigen onnozelheid.

'"Oh, ok", zei die mevrouw'.

Sukkeltje....


Weet je, je trekt gewoon het neutraalste gezicht dat je hebt en zegt dat je heel pedagogisch VERANTWOORD bezig was enzo. Die kindertjes voelen zich waarschijnlijk voldoende opgelaten dat je ze uberhaupt opmerkte :).
Liesan (URL) - 11 maart 2012 - 20:52

oeps sorry voor de caps lock, nieuw toetsenbord, kleinere toetsjes ;)
Liesan (URL) - 11 maart 2012 - 20:53

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.