Terug naar huis « Nachtmerrie, dagdier   » Verlies

vrijdag 23 maart 2012 - 15:21
Buitenissig Heerlijk

Ik vroeg de schoonmaakster om advies.
De schoonmaakster blijkt, ondanks mijn eerste niet zo aardige beschrijving, en ondanks het feit dat ze In De Heer is, zelf een godsgeschenk. Ze is moederlijk en lief en komt met eigen initiatieven - daar waar de rij losse schoonmaaksters die de thuiszorg me aanvankelijk stuurde nog kleine onervaren grietjes waren, die braaf deden wat ik ze 'opdroeg'.
Maar als ik zelf geen overzicht heb en de ballen verstand van huishouden heb, dan kan ik ook niet gericht opdragen, dus dat schoot niet echt op. Verder dan de basics - stofzuigen, dweilen, sanitair - kwamen we niet. Maar deze nieuwe komt dus met eigen ideeen: 'Volgende keer wil ik de tegels in je badkamer een beurt geven'. 'Binnenkort zal ik je koelkast doen, je moet zelf maar even zeggen wanneer dat je het beste uitkomt'. 'Zal ik je balkon ook even een sopje geven?'. Dat werk.

Afijn.
Ik legde haar de waslijn-kwestie voor, en zij zei: je moet daar-en-daar zijn. Daar zijn een paar doe-het-zelf-zaken naast elkaar, maar dan niet van die grote zoals de Gamma, maar kleine zaakjes, speciaal voor mensen met buitenissige wensen.
'Daar-en-daar', daar kon ik inderdaad t.z.t. wel eens heen; 't.z.t.' werd direct vanmiddag, en het zaakje in kwestie werd de Lenta.

Wow.
Als een vis in het water, of, zoals de Engelsen zeggen: 'Happy as a pig in mud'.

Kastjes en laadjes en kastjes àchter kastjes. Alleen dat systeem zelf, van rollende kastjes, was al om te watertanden.
Eindeloos veel kleine vakjes met kleine moertjes en schroefjes en wat-niet-al.
Echt hoor, in mij is een pracht-zoon verloren gegaan: zet mij in een doe-het-zelf-zaak, en je hebt geen kind meer aan me. Zevende hemel.

De Lenta-man was zeer behulpzaam, adviseerde, opende mijn ogen en nieuwe laadjes (zeugma!) - en leverde me vier (gewoon normaal vier. Niet dat gedonder van vijf) waslijnhaken, vier losse bijpassende pluggen (in plaats van de krankzinnige aantallen waarin Gamma ze verpakt - wie heeft er in vredesnaam behoefte aan 20 pluggen in de grootst beschikbare maat??), vier kabelklemmetjes en twee draadspannertjes, waarmee ik de waslijn zo strak kan trekken als ik wil. Totaalprijs voor dit alles: €8,55. Wat ik geen geld vind.

Blij blij blij.
Nauwelijks thuis gekomen van moeheid en de komende dagen waarschijnlijk voor pampus, maar: hoezee.

Nu alleen nog even vastmaken in de muren van mijn balkon.
Piece of concrete cake.


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.