Terug naar huis « Verlies   » Ongeduld

dinsdag 27 maart 2012 - 15:53
Doorslaand succes

De waterkoker heeft het alsnog begeven, geheel en compleet en volledig, nu. Eerst begon hij weer te lekken, erger dan ooit, en vanaf dat punt ging het snel bergafwaarts. Tragisch maar waar.
Gelukkig had een vriend een waterkoker die ik zó kon krijgen. Een Brita Acclario Premium, om precies te zijn; een tweedehandsje, maar nog in goede staat.
En inderdaad deed hij het bij eerste proberen prima. Of premium.
De tweede keer... nou ja: not so much.

Lang verhaal kort: na een grote knal en flink wat stress vraag ik me af:
als bij een kortsluiting de stroom zichzelf uitschakelt, moet je dan per definitie stoppen vervangen? Kan stroomvoorziening 'half kapot' zijn - dat het het dan wel, na opnieuw inschakelen, allemaal weer doet, maar stiekem onderhuids toch niet? Of is het met doorgeslagen stoppen zwart of wit; helemaal stuk of helemaal gezond?
Graag uw visie en advies!


Volgens mij is het tamelijk zwart wit, maar ik weet het niet 100% zeker want alle huizen waar ik ooit inzicht had in de stoppenkast waren voorzien van schakelaars. Wel zou ik me afvragen of het echt aan de waterkokers heeft gelegen of dat er iets niet goed is met de electriciteit, of het bewuste stopcontact in de keuken (daar ga ik even vanuit), misschien wordt de groep te zwaar belast?
Liesan (URL) - 27 maart 2012 - 16:28

Wat jammer. Bij geaarde stopcontacten, normaal in de keuken aanwezig, springt de aardlekschakelaar off. Eerst de gesprongen stop vervangen, te zien aan het kleine frutseltje dat van de stop afgesprongen is, daarna de aardlekschakelaar weer aanzetten. Britta direct weggooien, die heeft vergelijkbaar vermogen als de oude waterkoker. Soms is een gekregen krijgertje een pech.
electrabel - 27 maart 2012 - 16:54

ik heb bij het vorige postje gereageerd sorry. Aanvulling: de zekering is er om te voorkomen dat je alle leidingen na zou moeten lopen. Als je stopcontact niet geblakerd of gesmolten is, is alleen de zekering vervangen genoeg. De aardlek schakelaar is een beveiliging daarboven, ivm "natte" ruimtes en sterk geleidende zaken als radiatoren en waterleidingen, waardoor de zekering niet de kortste route hoeft te zijn.
Als alles werkt na vervanging van de stop en het aanzetten van de aardlek, is alles in orde.
electrabel - 27 maart 2012 - 17:29

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.