donderdag 29 maart 2012 - 01:35
Beter nooit dan laat zag ik de Zembla-reportage 'De verzuimpolitie'.
Op dat moment ben ik ineens, hoe wrang ook, heel blij dat ik vier chronische ziektes heb en volledig en voor het leven ben afgekeurd...
Wat een nachtmerrie.
Leven in deze tijden, in deze wereld; waarin dit soort zaken de norm worden - het gaat me hoe langer hoe meer tegenstaan.
Maar ja. Da's ook een manier om verzuim tegen te gaan: watjes als ik gewoon dood deprimeren.
(Eén van de ondervraagden zei dat - goh, zo raar - het gebruik maken van de diensten van Verzuimreductie BV het verzuim alleen maar had doen toenemen. Ja, heel raar. Opmerkelijk. Zeker nooit gehoord van zieke werknemers die te vroeg gaan werken en de rest van de afdeling aansteken. Bijvoorbeeld)
Maar eigenlijk vind ik dat (hulp bij) zelfdoding dan ook gewoon aanzienlijk makkelijker moet worden gemaakt.
vooruit dat vind ik sowieso maar dat terzijde
Liesan (URL) - 29 maart 2012 - 15:07
Het is maar wat je gewend bent, hoor. Hier in België moet je vanaf de eerste minuut dat je je ziek meldt, een doktersbriefje hebben. Daarop staat exact hoeveel dagen je niet kunt werken. Niet dat je dan nog aan controles door de arbeidsgeneesheer ontsnapt, maar kom.
Versta me niet verkeerd: dat vind ik er wel een beetje over.
Maar wij staan ook wel met grote ogen te kijken naar hoe het bij jullie werkt: de werknemer beslist dat hij ziek is en zal wel terugkomen als hij beter is. Ik heb al veel gevallen zien van een verkoudje waardoor zogezegd een week niet gewerkt kon worden, een beetje vage keelpijn die goed is voor enkele dagen thuis, etc etc. En dan begrijp ik wel dat bedrijven iets meer controle willen.
Al ben ik het er wél mee eens dat de manier die in de reportage getoond werd, volledig schandalig was.
Upje () (URL) - 29 maart 2012 - 19:15
@Upje Het zorgelijke is (wat mij betreft) niet zozeer dat er controle is op hoe ziek werknemers werkelijk zijn maar vooral dat simpele casemanagers over gedetailleerde medische informatie kunnen beschikken, op grond daarvan beslissingen nemen en die informatie vervolgens ook doorspelen aan werkgevers.
Een verplicht briefje van een arts vind ik nog niet zo'n raar idee, als het maar een briefje van een echte arts betreft.
Liesan (URL) - 29 maart 2012 - 19:35