Terug naar huis « Rolverdeling   » Verrassingsaanval

dinsdag 25 december 2012 - 16:49
Vandaag & morgen

Ineens snap ik het. Waarom vandaag zo vreemd en onwerkelijk voelt.
Waarom ik me zo ‘gedesorienteerd' voel, in tijd.
Steeds denk dat het zondag is, in plaats van kerst-zondag; en waarom ik doorlopend de neiging heb om mijn vuilniszak klaar te zetten voor morgen-‘maandag'-ochtend.

Het is voor het eerst in járen, realiseerde ik me net, dat kerstmis niet in of aansluitend aan een weekend valt, maar midden in de week. De laatste keer was 2008, toen het op een donderdag viel. En zelfs toen... waren in 2008 de winkels al open, tweede kerstdag?
't Is goed mogelijk dat het toen op donderdag èn vrijdag ‘zondag' was.

Dinsdag, Puck. Het is dinsdag, vandaag. En morgen is het woensdag, en overmorgen word ik gewoon weer in het ziekenhuis verwacht voor mijn maandelijkse infuus. Op een donderdag. Vrijdag is het vrijdag, en pas over vijf dagen hoef ik me druk te maken over het vuilnis.

Gelukkig was de Jumbo vandaag gewoon open.
Vreemd en schandalig en ‘zijn we nou helemaal gek geworden, is dan niets meer heilig?!' - maar erg fijn.
Houdt me, letterlijk, bij de tijd; en ze hebben een koffie-automaat. Ook niet onbelangrijk, voor de koffie-loze koffie-verslaafde, die voor een dagelijkse ‘fix' afhankelijk is van supermarkten, de apotheek, ziekenhuiswachtkamers, de woningbouwvereniging.....

(elke verslaafde heeft zo zijn adresjes)

En hoe was uw kerst, tot nu toe..?




Hier loopt het wel lekker. Lief moest werken, dus we hebben vrijdag, of nee, dat moet maandag zijn (een beetje verwarrend is het wel, ja) al Kerstdiner gevierd. Verder SoundCloud-stream afgeluisterd, mooie foto's gemaakt in de natuur, die foto's en nog meer op Facebook gezet, informatie ingewonnen over Linux en heel inspirerend antwoord gekregen en tenslotte Dr. Who gekeken. Vanmiddag en vanavond ben ik op visite.
Henk Lasschuit (URL) - 26 december 2012 - 12:12

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.