Terug naar huis « Open   » Oh Joy

dinsdag 07 januari 2014 - 23:00
Om u te dienen

Ze heeft allure, Daantje. Ego. Attitude. Zo klein als ze is, zo groots gedraagt ze zich.

Ik had haar buitengesloten, heel per ongeluk. Ik was de voordeur binnengekomen, één kat vloog direct naar buiten het portiek in, tegen dat die weer binnen was was nummer 2 naar buiten, zo ging het nog een tijdje door maar op een gegeven moment wist ik echt heel zeker dat ze allebei weer binnen waren. En ik sloot de deur.
Amper een minuut later klonk er groot protest. Daantje. Buitengesloten.

Ik schoot terug naar de deur, opende hem, en daar stond ze. Niet bang. Laaiend, witheet van woede.
Vloekend en tierend stormde ze naar binnen: hoe ik het in mijn hoofd had gehaald om haar, HAAR, buiten te sluiten, was ik godv&*%$ helemaal besodemieterd geweest?! Het lef, de schande!!
Stampvoetend beende ze naar de keuken. Intussen almaar doorgaand, met haar geschreew en verwijten.

Nu staat ze rechtop tegen de badkamerdeur, waar ze altijd haar eten krijgt. Blik nog steeds vuurspuwend. "JIJ. Hé! Deuren-sluiter! Ga je me nu ook nog mijn eten ontzeggen?! Open, doe open!!"

"Wokkeltje; vogeltje; vrouwke; prulleke", noem ik haar, als ze zich 's avonds tegen me aan vleit.

Ik denk dat het tijd is om mijn koosnaampjes wat aan te passen.
En haar te gaan noemen naar wie ze werkelijk is.
Meesteres. Mijn majesteit.

Als een kat naar buiten glippen wil is het vrijwel onmogelijk het beestje te stoppen ik zou danig gemopperd hebben (zonder echt boos te zijn hoor.)

Wat leuk dat je weer een post gemaakt hebt! :-)
Pieke - 08 januari 2014 - 09:44

Hier is de poes de stoere gozer en de ietwat corpulente kater het schuwe 'vogeltje'. Volgens mij hebben wij mensen die stereotiepe verdeling gewoon helemaal verkeerd begrepen
Liesan (URL) - 08 januari 2014 - 14:35

@Pieke: ik begin er niet meer, aan mopperen. Als ik mopper schiet Casper (de 'oudste' kat, de rooie van nu 11 maanden) naar de bovenste verdieping van het flat en gaat dan vervolgens - naar mijn idee: zeer uitdagend en jennerig - op de railing staan.
Ik heb mezelf erop betrapt dat ik de klassieke moederreactie heb: "Ok, ik ga nu naar binnen. Da-aaag..!!". Wat best wel verontrustend is, eigenlijk..

@Liesan: dit is vast het katten-alternatief van de gouwe ouwe: "Diep van binnen zit een slanke vrouw, wachtend om naar buiten te komen" :-)
Diep in Casper zit een hele kleine, uitgehongerde, bange en verwarde kitten. Maar daar is niets verborgens aan, dat zeggen zijn ogen me doorlopend..
Puck - 08 januari 2014 - 14:50

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.