Terug naar huis « Slaapliedje   » Rauwkostrampen

donderdag 14 maart 2002 - 09:35
Bijsluiter

Goed, mensen: tijd om orde op zaken te stellen.
Er zijn hier welgeteld twee lezers, drie met mezelf mee; vier, als hier over een dag of wat iemand terecht komt die op 'slaapliedje zweeds vreeswijk' heeft gezocht.
Tamelijk elitaire situatie; die eenzame googler is, eerlijk gezegd, niet zo heel erg welkom, dus in feite schrijf ik voor u beiden (excuseer de u-vorm. Gewoonte en principe, zou vdW zeggen..). Afijn; voel u gevleid of vervloekt, dat moogt u zelf uitmaken. Statistiekenfetishist als ik ben zal ik uw keuze vermoedelijk - vrees ik - wel merken.

Eigenlijk schrijf ik zelfs maar voor anderhalve persoon. Meneer AZ mag om medische redenen bepaalde stukjes niet lezen; en is volgens mij ook niet erg gecharmeerd van de helft van de overgebleven helft. Ik moet Kwaliteit leveren; diepgaande inhoud, of dan toch tenminste hoogstaande vorm. Nu ja; dat vertik ik. Ik heb een zwak voor testjes, zeker als die mijn lang gekoesterde dromen en vermoedens bevestigen door te zeggen dat ik een blauw eendje ben. Dus testjes blijf ik fijn doen; daar leest u dan maar overheen.
Mijn kookrampen (kook-rampen; niet te verwarren met koo-krampen, die afkomstig zijn van de geheimzinnige, tot op heden onbekende en ongeneeslijke ziekte Koo) - mijn kookrampen, dus, moet ik ook ergens kunnen verwerken. Mijn leerproces in deze moet, voor mijzelf en nageslacht, zorgvuldig worden vastgelegd. Ook dat mag u overslaan. Evenals andere rampzaligheden als Fenjal in schaafwondjes, de pijn waarvan onbeschrijfelijk is en, hoewel onbeschrijfelijk, toch schriftelijk moet worden uitgeschreeuwd. Om nog niet te spreken van de eeuwig voortdurende strijd met mijn haar. Bij genoemde onderwerpen is dit log even voor mij - neem me vooral niet kwalijk - maar alle andere stukjes zijn uiteraard alleen voor u geschreven.

Hoe blij ik ook met u ben, ik weet niet of ik genoeg heb aan anderhalf tot vier lezers. Ego dient bewonderd en gestreeld etc, en ik kom wel van tweehonderd unieke lezertjes op een dag. (Note the slight but significant difference, tussen lezers en lezertjes..). Behoorlijk afkicken dus.
Ik kan nog meer mensen uitnodigen natuurlijk. Geheel de vrije hand. Ik weet alleen niet wie. Rob, misschien. Merel wil denk ik ook wel. Maar wie verder wil mij, die ik ook wil? En zijn de bezoekers onderling compatible?
Dit is een unieke, een bijna ideale situatie. Het komt zelden voor dat je je publiek zelf kunt samenstellen; dat het publiek bovendien weet wat het kan verwachten omdat de afzonderlijke partijen, en de (wan)prestaties van de schrijver al bekend zijn. Maar hoe verloopt in de praktijk de selectieprocedure? Laat je iedereen iemand uitnodigen, die op zijn of haar beurt weer een ander uitnodigt? Ergens gaat dat fout. Hoe groter de cirkel, hoe groter de kans dat het fout gaat.

U kunt hierover meedenken en.. tromgeroffel... meestemmen!
(Note to self: carriere bij Yorin, call-tv, overwegen)
Mijn reactiepaneel dot het al tijden weer. Zeker een dag of twee, alleen staat er geen officiele reactielink meer. Evenwel, als u rechts omhoog kijkt, ziet u daar een permalink. Als u daarop klikt.. juist. En als er reeds is gereageerd veranderd het paragraaftekentje in een cijfertje. Het wijst zichzelf verder, neem ik aan.

Het woord link genoemd: dit wordt een linkloos log. Volstrekt nonclickable, met uitzondering van de permalink, Google en links naar Grote Bedrijven met, naar ik hoop, onoverzichtelijke referstats. Laat uw muis dus thuis, klikken doet u maar elders. Op scorelog, bijvoorbeeld. Link scorelog te vinden in de loglijst; link loglijst naar ik veronderstel bekend. Bronvermelding gebeurd alleen met naam; bijbehorende url zelf uit te zoeken of op aanvraag.

Dat was het wel, geloof ik. Vragen mag en wordt zelfs aangemoedigd. Vrije-schoolmentaliteit.
Als u mij dan nu wilt excuseren, ik moest maar eens een mailtje gaan schrijven. En tot rust komen, want mijn tijdbom dreigt binnen nu en x minuten te ontploffen.
Zalige dag, geniet van de vogeltjes en de zon en het licht en de knoppen aan de bomen enzo.


Om eerlijk te zijn denk ik dat je die carrière bij Yorin (dat is het oude Veronica ?) maar beter uit je hoofd kunt zetten, als je al moeite hebt met een paar honderd lezers per dag en je nu je logs aan het verstoppen bent, slechts zichtbaar voor een enkele randdeb... stoethaspel als ik, of gewaardeerde collegae mafketels als AR.

Ben wel nieuwsgierig natuurlijk naar die Grote Bedrijven. Wie zijn dat ? Wat doen zij ? Wie is hun doelgroep ? Wat is jouw connectie met hen ? Etc.

En ten leste, is de heer AZ dezelfde als AG ?
stoethaspel - 14 maart 2002 - 10:44

Er valt iets voor de reactie van heer stoethaspel te zeggen natuurlijk, daar zit een kern van waarheid in wellicht.

Tevens is ondergetekende ook zeer nieuwsgierig naar de te vermoeden connecties van u met de bedoelde Grote Bedrijven.
(En meer nog dan dat kunnen wij als er sprake is van opbrengsten uit deze connecties ook tot een gesprek komen over eventuele winstverdelingen.)

Toevoegen wil ik echter wel, in al mijn bescheidenheid dat de heer AZ niet zomaar voorbij mag gaan aan de diepgang van Kookrampen en Fenjal.
Actiereactie - 14 maart 2002 - 16:26

> in al mijn bescheidenheid
Ik citeer voor u, uit http://www.geocities.com/Actiereactie/Fe..
"naar mijn zo bescheiden mening (pffff, jij en bescheiden in één zin, kietel me nog een keer)."

Dan: mijn connecties met Grote Bedrijven, daarover kunnen in elk geval voorlopig nog geen uitspraken worden gedaan. En die winstverdelingen.. eeeh.. wat dacht je zelf..?

Dat AZ is voorbijgegaan aan mijn kookrampen en fenjal, dat stelt mij ook teleur. Meer dan dat: het doet me de ganse dag al wenen, non stop. Op therapie hiervoor alle begrip gekregen, maar ja; dat doet niets af aan het feit dat het voorbijgaan-aan is geschied.

Ik heb geenszins moeite met mijn paarhonderd lezers per dag. Die paarhonderd lezers hebben moeite met mij, en dáár heb ik moeite mee.

Ten leste: heer stoet lijkt blind te zijn voor de duidelijke lijn die er zit in door mij genoemde namen. Natuurlijk zijn AG en AZ niet eender. Na stoets eigen referentie aan AR lijkt het me toch duidelijk dat ik grossier in namen beginnend met A. AG, AZ en AR zijn in het goede, zij het onzichtbare, gezelschap van AA t/m AF, AH t/m AQ en AS t/m AY.
Puck - 14 maart 2002 - 16:42

Wat een godvergeten snertdwergschermpje is dit trouwens!
Wie heeft dat zo klein gemaakt???
Puck - 14 maart 2002 - 16:43

Aangaande citaten: Mijn liefde daarvoor dreigt dood te bloeden indien deze van ondergetekende zelf afkomstig blijken te zijn.
(aantekening voor mezelf daarbij, zorg dat schrijven niet tot citeren is om te zetten. oftewel heer AR houdt de wijsheid bij uzelf vandaan.)

En dan wat ik zelf dacht: AZ 20%, ik eenzelfde percentage wat u achter laat met een riant percentage van 60% daarbij ervan uitgaande dat eventueel te maken kosten geheel voor uw rekening zullen zijn.

Aangaande de moeite die uw lezers met u hebben en het gevolg, uw eigen moeite daarmee, doet mij inderdaad vermoeden dat een carrière bij Yorin zeker niet overwogen dient te worden gezien de realistische kans dat mensen met zowel Yorin, als met u als vertegenwoordiger wel eens een gelijksoortige verhouding kunnen hebben/ontwikkelen.
Actiereactie - 14 maart 2002 - 17:00

U kunt natuurlijk een andere omroep overwegen om dit te voorkomen.
Actiereactie - 14 maart 2002 - 17:03

De NCRV!!!
Puck - 14 maart 2002 - 17:04

Aangaande winstverdelingen: ben je nou helemaal maf geworden?! Twintig procent, nee die is goed zeg..
Mijn opmerking 'wat dacht je zelf...?' was bedoeld als 'hoe bedoel je precies winstverdelingen, dacht je oprecht dat dat er in zat?'.
Puck - 14 maart 2002 - 17:06

Kijk dan probeert hij eens positief te denken.....
(aantekening voor mijzelf, meer oefening in deze is wel degelijk vereist.)

NCRV......er is niet direct een reden tot wanhoop acties over te gaan.
Actiereactie - 14 maart 2002 - 17:09

Heila! Ik ben al jaren naar tevredenheid geabbonneerd op de NCRV-gids! Heb er zelfs een keer ingestaan met een ingezonden brief (goed; dat was wat ongepland, maar goed..ik stond er wel..)
Puck - 14 maart 2002 - 17:13

Oeps...ja kijk hun gids ken ik niet die kan natuurlijk wel van kwaliteit zijn, ongepland.
Actiereactie - 14 maart 2002 - 17:25

Een ongeplande ingezonden brief... U lijkt wanhopig op zoek naar aandacht, mijn waarde Puck. Wat is dat nu ?

En wat mijn bruut voorbijgaan aan de ziekte van Koo betreft: ik heb daar angst voor en wil het er liever niet over hebben. Is dat toegstaan ? Immers, dat u er over begint wil toch nog niet zeggen dat ik er ook op in moet gaan, wel ?
stoethaspel - 14 maart 2002 - 18:09

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.