Terug naar huis « Neeeeeeee!!!!!!   » White wall

maandag 15 april 2002 - 15:45
Dagboek

9.00 Moeder pakt haar fiets uit de garage. Bij het sluiten van de garage zegt de deur krak en boem en dag en de groeten; blijft op een halve meter hoogte steken en gaat niet verder omhoog of naar beneden.

10.00 Vanwege vastzittende garagedeur krijg ik mijn fiets niet naar buiten. Lopend naar therapie.

10.30 Onderdeel: dagboeken. Groepsgenote J. leest voor; uit haar irritaties naar mij (3x). Doet dit ondanks trillende stem met verve, en zonder terughoudendheid. Ze heeft hier anderhalve week mee rondgelopen en het opgekropt, dus er moet nogal wat gespuid. J. wordt na afloop gecomplimenteerd om haar moed. 'Nee, of Puck het begrijpt en of Puck gekwetst doet niet ter zake: het is jouw gevoel, jij hebt daar recht op en het is alleen maar goed dat je je geuit hebt'.

10.30 - 11.30 Constateer met verbazing hoe hard een hart kan kloppen, hoe lang een hart dat kan volhouden en hoezeer dat elke mogelijkheid tot normaal functioneren uitschakelt.

11.30 Hartritme weer enigszins gereguleerd. Stem werkt weer. Dagboek wordt voorgelezen. Dagboek wordt op een bijna verveelde toon door Opperpeut H. neergesabeld.

12.00 Lunch. He hallo meneer van het reformhuis, wat leuk u hier te zien, wat gezellig dat u met kind op de schouders uw echtgenote-alhier-werkende met een bezoekje vereert. U ziet mij niet en dat hoeft ook niet, u hoeft mij absoluut niet te zien, draai maar weg.. oh.. ja.. hoi..

13.00-14.30. Onderdeel: Creatieve therapie. Groepsgenote P kondigt aan te vertrekken omdat de sfeer in de groep haar niet bevalt. Ze wordt niet begrepen. En de onaardige opmerking van Puck, afgelopen maandag, heeft de doorslag gegeven.
Bij het eindrondje verklaart groepsgenote K. me de liefde. Wij komen hier morgen op terug in groepsgesprek (he ja.. fijn..)

14.30-15.00 Wandeling terug naar huis. Moeder haalt mij af en vertelt van de avonturen met garagedeur, aannemer, huisbaas en psychopathische buurvrouw

15.00 C1000. Een vriendelijke jongeman vraagt me om een korte instructie wasverzachters en hun gebruik. Op mijn vraag welk wasmiddel hij normaal gesproken gebruikt omvat hij met een wijds gebaar en vage blik het hele schap, van wasbenzine tot robijn fijnwas: 'Zoiets als dit'.

15.45 Soep. Koffie. Chocola. Ssstt..


Om je niet begrepen te voelen hoef je nooit ver te gaan ... Als anderen dan ook nog wat van je 'denken' te moeten vinden of juist verveeld reageren dan is een groep een relatief begrip.

Ik ga maar weer voor 'brood en spelen', 'een glaasje en slaap' zijn ook heel prettig. Mag ik je morgen een bevrijde fiets en een rustige therapie toewensen.
JoG - 15 april 2002 - 23:14

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.