Terug naar huis « ExtraJam   » Koud!

woensdag 31 oktober 2001 - 12:22
Daar is een estafettestokje...

..en wel één waarvoor ik heel bang was, maar die ik tegelijk ook wel erg spannend vond: het vragenlijstje.
Via Maharek, Rolandow, Tom, Walter, Charis en Bob.
Daar gaat ie dan maar:

Waar was je vroeger bang voor?
Hiernaar gevraagd bij mijn moeder: "je had altijd een angstige blik in je ogen".
Prettig te weten.
Maar ik herinner me een grammofoonplaat van mijn vader. Het was iets klassiekerigs, maar voor kinderen; een muzikaal sprookje ofzo. En helemaal aan het begin van die plaat was een heks die lachte. Als ik dat hoorde sliep ik twee nachten niet en durfde ik ook de rest van de plaat niet te horen.
Angstig of niet, ik was wel een dappere peuter, want keer op keer smeekte ik mijn ouders om hem toch te horen, omdat ik het vervolg wou weten. Dan ging ik op schoot zitten, greep mijn ouders stevig vast, kneep mijn ogen dicht en probeerde me door het heksenlachje heen te worstelen. Wat elke keer uitliep in paniek en groot geween.

Hoe luidt de stelling van pythagoras?
Hoe doe je kwadraten in HTML? Ah hebbes - hiero, waar Pythagoras zelf ook staat met een prachtige uitleg.
Maar goed, ook zonder die uitleg weet ik: a² + b² = c². Het kwadraat van de schuine zijde van een driehoek is gelijk aan de som van de kwadraten van de rechtshoekzijden.

Ik ga nog liever dood dan dat ik...
Erhm..
Afgezien van het feit dat mijn antwoord niemand iets aangaat, vind ik het een nogal griezelige vraag. Verhalen over mensen die zeggen: liever dood dan een arm te moeten missen, die dan vervolgens beide armen bij een ongeluk kwijtraken, doen mijn bijgelovigheid in deze geen goed.

Wat heb je het laatst gekocht?
Een verpleegstershorloge.
Mijn o zo waterdichte (yeah right..) Swatch is verdronken, en ik ben nogal neurotisch waar het om tijd gaat. Ik moet weten hoe laat het is. De juwelier die mijn horloge-to-be verkoopt was dicht, dus heb ik als noodoplossing dit klokje gekocht; die straks door mijn moeder wordt overgenomen, dus helemaal weggegooid geld is het niet.

Vergelijk jezelf met een fruitsoort.
Mij is laatst gezegd dat de eerste indruk die ik geef vaak zo tegengesteld is aan hoe ik eigenlijk ben. Dus ik kies voor een paprika, omdat dat fruit is, maar je toch zou zweren dat je met groente van doen hebt.
Alleen hoop ik niet dat ik ook eerst fris, zoet en tegelijk pittig lijk, maar uiteindelijk gewoon leeg ben, op wat vieze pitjes na...

Wat is je vreemdste gewoonte?
Oh jee. Moet ik kiezen? Het feit dat ik zoveel vreemde gewoontes heb dat ik een keuze moet maken vind ik op zichzelf al vreemd genoeg.
Als er niemand bij is lik ik soms mijn bord af na het eten. Omdat dat wat er overblijft van avondeten vaak jus of saus is, en dat het lekkerste is van de hele maaltijd..

Waar heb je op dit moment last van?
Van mijn buik. En mijn rug. En mijn bovenbenen, mijn kuiten, mijn voetzolen. Die doen pijn.

Met welke celeb zou je wel een dagje willen ruilen?
Met Lenette van Dongen. Omdat ik nog nooit iemand heb gezien die zich zo thuis lijkt te voelen in haar eigen lichaam, en zo mooi beweegt. En het me geweldig lijkt om zelfs maar een minuut, laat staan een dag, dat gevoel te hebben.

Bert of Ernie?
Ernie. Ik heb Bert altijd een heel vervelende sombere kankerpit gevonden. No offense..

Wat is je startpagina?
My Documents/start/index.htm.
Bob kan nog zo hard zeggen startpagina's zijn voor mietjes, ik kan echt niet snel de weg vinden in mijn mapje Favorites. Maar ik heb wel een zelf in elkaar geknutselde startpagina waar alle door mij veel gebruikte URLs mooi bij elkaar staan, waar ik ook heel snel zelf linkjes aan kan toevoegen. En waarvoor Bob mij nog eens een pracht van een adresbalk heeft geleverd, dus op die manier voedt hij dat mietjesgedrag wel..

Nu moet ik het stokje natuurlijk doorgeven ook.
Ik weet alleen nog niet aan wie; daar ga ik nog even op broeden ;-).

Opdadel: Het stokje gaat naar Luuk. Omdat Luuk een schat is, en omdat de andere kindertjes in de klas gemeen tegen hem zijn. En ik daar echt giftig van word. Wat weer weinig verband heeft met het al dan niet overdragen van stokjes, maar ik wou het even gezegd hebben..


Gooi hem de lucht in...:)
Peter (URL) - 31 oktober 2001 - 13:12

Zo ben ik dan ook wel weer: Sta altijd snel met mijn oordeel klaar, maar kies wel de makkelijke weg. (drie regels javascript in plaats van jou overtuigen waarom startpagina's helemaal niet handig zijn..)
Bob () - 31 oktober 2001 - 13:20

Die startpagina's zijn 90% van de tijd overbodig en dan erger je je eraan, dus voor die 10% wil ik nog wel eens naar google toe gaan.
Peter (URL) - 31 oktober 2001 - 13:30

Jullie schijnen allemaal een hekel aan Bert te hebben, terwijl zijn diepe zucht, als hij weer eens gestoord wordt bij het lezen, heel herkenbaar moet zijn.
Geertjan - 31 oktober 2001 - 13:32

Bob: waarom zijn startpagina's volgens jou dan niet handig...?
Peter: ik ben elke dag weer blij met mijn startpagina. En ik heb me er zeker nog nooit aan geergerd.
Puck - 31 oktober 2001 - 13:35

hehe, dan zal je wel een heel andere startpagina hebben dan de mijne ;)
Peter (URL) - 31 oktober 2001 - 14:15

ik vind startpagina's belemmerend.. Elke dag hetzelfde rondje sites langs.. Voor de dingen die ik_wel_ elke dag bezoek gebruik ik mijn bookmarks, en voor dingen die ik soms bezoek maar de url niet van onthoud, gebruik ik ook mijn bookmarks. Ik zie er het nut niet van in om mijn bookmarks op een rijtje in een html-pagina te gaan zetten..
Bob - 31 oktober 2001 - 15:49

Ik weet alleen nog niet aan wie; daar ga ik nog even op broeden ;-).

Ja, moeilijk he, neem er de tijd voor, foute beslissingen worden niet getolereerd
Nils (URL) - 31 oktober 2001 - 15:56

Mijn startpagina is gewoon het inlogscherm van Pivot. Werkt perfect.

Shit; nu heb ik het al verklapt, want stiekum hoop ik dat Puck mij uitkiest.. ;-)
Luuk (URL) - 31 oktober 2001 - 16:19

Shit; nu heb je het al zelf voorgesteld. Want stiekum wou ik je toch al uitkiezen.. ;-)
Puck - 31 oktober 2001 - 16:29

goh...waarom had ik helemaaal niks anders verwacht? ;)
Peter (URL) - 31 oktober 2001 - 19:50

Jaloers! :-)
Grapje Peet..
Luuk (URL) - 31 oktober 2001 - 23:11

:)
Peter (URL) - 01 november 2001 - 09:14

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.