Terug naar huis « GewetensvragenKwis (6…   » GewetensvragenKwis (8…

donderdag 06 november 2003 - 14:30
GewetensvragenKwis (7)

Wie is de maatschappij het meest tot last?

A) Een drugsverslaafde
B) Een drugsdealer
C) Een politicus die drugs wil illegaliseren
Ik ben me ervan bewust dat legaliseren van drugs niet zomaar kan. Dat drugshandel geen grenzen kent, het probleem juist ligt bij het grensoverschrijdende karakter.
Niettemin zou ik, in een utopische situatie, drugs liever gelegaliseerd zien. Ik stoor me mateloos aan de paternalistische houding van de staat ten aanzien van drank, drugs en andere genotsmiddelen. Voorlichting is goed, verbieden naar mijn idee zinloos en bovendien averechts werkend.
Door alle drugs, ook harddrugs, te legaliseren wordt de hele drugshandel èn de samengaande verslavingsproblematiek transparanter, hanteerbaarder en bespreekbaarder. Werknemers (oftewel: plantage-arbeiders e.d.) zouden beter beschermd zijn, evenals de nu illegale en vogelvrije koeriers.
Verslaving is al voldoende moeilijk behandelbaar zonder complicaties als HIV, geldnood en prostitutie.

Een politicus die drugs will illegaliseren is niet direct tot last. Hij zorgt niet voor direct geweld, of buurtoverlast, waar zowel verslaafde als dealer dat wel doen.
Wel is de politicus een obstakel, een hindernis in de algehele discussie omtrent drugsproblematiek. De verslaving begint niet bij het legaal zijn van het middel; de politicus die denkt dat met illegalisering problemen worden opgelost staat niet realistisch in deze samenleving, is kortzichtig of zelf niet voldoende ingelicht.

Mijn antwoord: C.


Helemaal mee eens puck
Liesan (URL) - 06 november 2003 - 16:59

C werkt verbetering van de situatie tegen. A houdt de situatie ongewild in stand en volgt. B is de spin in het web en is daarmee aan te wijzen als verantwoordelijke voor alle last die als gevolg van drugshandel en -gebruik ontstaat.
Pimmez (URL) - 06 november 2003 - 17:23

B

Voor C zouden (ik zeg zouden) argumenten te bedenken zijn, hiervoor verwijzen wij u naar de websites van enige obscure 2de kamer partijtjes.

A is de samenleving vaak tot last, maar die last was er niet als er geen mensen in categorie B waren die dik verdienen aan (uiteindelijk) geestelijk en lichamelijk lijden van groep A.
DjB - 06 november 2003 - 17:28

kweeniet
kaatje - 06 november 2003 - 20:26

B. Een drugsdealer richt andere mensen te gronde, en dat om het gewin.
Ricky (URL) - 06 november 2003 - 23:30

B. Aso om de verslaving van mensen te faciliteren en ook nog crimineel. Want drugsdealen gaat vaak samen met andere dingen: overlast, wapenbezit, valse documenten.
nieuwe lelie (URL) - 07 november 2003 - 13:27

B. Uiteindelijk zijn het de drugsdealers die de maatschappij tot last zijn. Ook als alles drugs geillegaliseerd worden. De politicus dwingt niemand om dealer te worden.
Edwinek (URL) - 10 november 2003 - 13:25

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.