Terug naar huis « Slaap zacht, droom fi…   » Neuroloog (2)

vrijdag 10 december 2004 - 06:51
Aansprakelijk

Op het meer praktische vlak:

Ik heb nu lang genoeg gewacht op mijn vader. 27 Jaar om precies te zijn. Ik geloof niet dat het er nog inzit.
De ziektekosten, dat kwam af en toe, als een soort zondagmiddagijsje. Soms een jaar wel, dan weer jaren niet. Net als de schoolmelk. Maar die WA, ik zie het niet meer gebeuren.

Nou kan een baby nog relatief weinig schade berokkenen, maar naarmate ik ouder word neemt mijn klunsgehalte alleen maar toe. Het feit dat mijn fiets een slag in het wiel heeft zo groot als.. nou ja: zˇ groot dat mijn fietsrichting volledig afhankelijk is van de grillen van het wiel, werkt in deze niet bepaald bevorderend.

Het wordt dus tijd voor een eigen verzekering.
En daar gaat u me bij helpen!
Een taak! Hoera!

Wat ik wil weten:
- Is het mogelijk een WA-verzekering z˛nder compleet familieblij pakket af te sluiten, dus: zonder levens- en inboedelverzekering erbij?
- Issutduur? Kom me niet aan met: het is duurder om zelf die auto te betalen waar je net tegenaan bent gesmakt - geen geld is geen geld. Noodzaak of niet.
- Welke verzekeringsmaatschappij staat goed bekend / zou u mij aanraden?
- Kan iemand aan Achmea vertellen dat ze werkelijk de slechtste website hebben die ik in tijden heb gezien, dat het een complete ru´ne is in Firefox?

Roept u maar.


Sluit een deal met Achmea, zij hebben meer hulp nodig dan jij verzekering.
Actiereactie - 10 december 2004 - 09:01

"Is het mogelijk een WA-verzekering z˛nder compleet familieblij pakket af te sluiten, dus: zonder levens- en inboedelverzekering erbij?"

Ja. Maar vraag bij ontkenning door.

"Issutduur?"

Reken op minstens enkele tientjes per jaar. Duur is een subjectief begrip.

"Welke verzekeringsmaatschappij staat goed bekend"

Ze willen allemaal graag uw geld hebben, en alleen sputteren heftig als er eens iets vergoed moet worden. Verzekeringen als de WA bieden, grenst aan legale oplichterij voor mij. U koopt gemoedsrust, dat dan wel, maar zult waarschijnlijk uw best moeten doen voor uitbetaling en daar zorgen over hebben.
ijsbrand (URL) - 10 december 2004 - 12:29

Ok, ik heb Achmea een e-mail gestuurd met als inhoud: "Ik moet van Puck's Podium zeggen dat . . . " enz. en ik heb er nog aan toegevoegd: "en het is zo!".
R van InR () (URL) - 10 december 2004 - 18:24

het antwoord op je eerste vraag is ja. Zelf heb ik ook alleen een WA zonder verder poespas bij de OHRA. Ze sturen je alleen wel een heel enkele keer folders over andere verzekeringen toe, da's alles.
I)akmuis - 10 december 2004 - 19:09

Firefox wordt mateloos overschat. Een nieuwe hype onder de internetters. Ons soort mensen gebruikt IE niet, toch?
Paul (URL) - 10 december 2004 - 20:49

De Goudse, 26,59 per jaar. Ik heb er ook mijn inboedelverzekering, maar die heb ik apart afgesloten. En ze betalen snel uit, heb ik gemerkt na een inbraak.
henk (URL) - 11 december 2004 - 01:10

RVS, heerlijke verzekering, niet de goedkoopste, maar je krijg er een adviseur bij, die langskomt met zn laptop zodat je niet zelf alle moeilijk formulieren in hoeft te vullen.
prima mogelijk zonder aanvullende zooi, gewoon via t net, kan ook thuis, maar dan is t (ivm overhaalbaarheid) handig om van te voren aan te geven (aan de adviseur) wat je precies wel en niet wilt. meeste adviseurs zijn lief en aardig (wel mannen overigens)
kosten voor mijn WA: 2.94 per maand, tot 2 miljoen ofzoiets. ze hebben nooit echt moeilijk gedaan over uitbetaling (merkte ik na een aanrijding scootmobiel-voetganger waarbij de kleding ed van meneer wat schade opliep)
als je goedkoop wil, ga bij een internet verzekering (die hebben geen adviseurs of grote kantoren) of bij een bank. maar banken willen vaak wel pakketen aan mensen slijten.
oja, one last thing (in dit toch al veel te lange reactiestukje): een inboedel verzekering is niet duur en is iets best heel handigs. ik ben tot 35.000 verzekerd voor een paar euro i/d maand en kwam erachter dat niet (of onder-) verzekerd zijn niet iets is wat je wilt... (als 'overlevende'-na-een-brand-pratende...) en dat kleine, goedkope dingen samen best een boel geld kosten als je die allemaal ineens moet gaan kopen na schade of inbraak.
tylani (URL) - 12 december 2004 - 21:00

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.