Terug naar huis « Man moedig man   » Familiedrama

vrijdag 07 januari 2005 - 07:07
Concreet

‘Een loslopende minister die niets concreets kan doen, heeft hier geen toegevoegde waarde. Dat was en is mijn overtuiging.’

Daar heeft Remkes helemaal gelijk in.
Ik persoonlijk zou woest worden als ik me de blubber aan het werken was (waarschijnlijk letterlijk) en er kwam een man strak in het pak om handjes te geven en 'goed zo jongens!' te roepen. Geirriteerd ook; er is organisatie en efficiŰntie nodig, en daarbij kan je dit soort formaliteiten niet gebruiken.

Maar jezus man, ga dan naar huis!

Hij is op Tweede Kerstdag gekomen. In het gunstigste geval was hij al op reis vˇˇr het drama zich voltrok. Was het meteen erna onmogelijk om te reizen.
Maar dan had hij elke mogelijkheid moeten benutten om zo snel mogelijk terug te gaan.
Dat hij Řberhaupt is gebleven maakt hem wat mij betreft walgelijker dan de bierbuikers die nu alweer op het strand liggen.


Ik kan me vorostellen dat Remkes zelf had bedacht dat hij er niets kon doen. Maarja, hij heeft nu eenmaal die functie van minister. Dan had'ie toch even JP kunnen bellen om te overleggen of het zinvol zou zijn er als minister even heen te gaan (het was nog dichterbij dan van Maastricht naar Leeuwarden) en zijn gezicht te laten zien, als officieel statement dat Nederland ook zijn steentje bij zal dragen? En als JP dan had gezegd 'Nee jongen, je hebt helemaal gelijk, je kunt daar niks doen en loopt hulpverleners alleen maar in de weg' had 'ie inderdaad direct terug moeten komen.

(Overigens vertelde Floortje Dessing dat er zo'n 40 km. landinwaarts nauwelijks iets te zien was van de ramp, dus ik kan me voorstellen dat je 250 km. verderop 'gewoon' vakantie kunt vieren, maar dat zou je als minister niet moeten willen als je weet dat er zoveel mensen zijn overleden, toch?)
Eveline (URL) - 07 januari 2005 - 10:29

Of hij had tussen die bierbuiken vakantie moeten gaan vieren. Het is een beetje wrang maar aangezien de hele economie (als je het zo mag noemen) aldaar drijft op toerisme...
Liesan (URL) - 07 januari 2005 - 13:00

Als het hele nederlandse volk verwacht dat je daar je gezicht moet laten zien, dan moet je dat als minister gewoon doen, anders ben je het vertrouwen dat mensen in je stellen niet waard. Of het nou zin heeft of niet om daar te zijn. Symbolische waarde is ook waarde.

PS: ik denk ook dat hij daar als persoon weinig kan uitrichten, behalve dan een eventuele morele steun aan zijn lijkenidentificeerders. (Die elke steun kunnen gebruiken, overigens). Maar het gaat dus niet om de praktische kant van de zaak, het gaat er om dat je als minister aan bepaalde verwachtingen van het volk tegemoet moet komen.
Wineke - 07 januari 2005 - 20:04

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.