Terug naar huis « Vrede op aarde   » Disturbing Search Met…

woensdag 19 december 2001 - 18:08
Materialisme

Ik open nooit rekeningafschriften. Die orden ik eens in het jaar als ik belastingaangifte moet doen; dan heb ik een la met 52 ongeopende envelopjes. Met dagboekaantekeningen erop gekrabbeld; dus het is elk jaar weer een 'feest van herkenning'.
Ik open ook nooit enveloppen van Ben. Ik vind het iets te confronterend om te zien hoeveel van mijn kapitaal ik heb weggebeld.

Wat ik wèl altijd open zijn brieven van het GAK, want die moeten ervoor zorgen dat er ook een kapitaal is om weg te bellen.
Totdat ze hun enveloppen gaan beplakken met blauwe stickertjes met de tekst "dit moet u even weten". Dan word ik opstandig en denk ik: dat maak ik zelf wel uit.
Bovendien lijkt het verdacht veel op de opdruksels die op de dikke enveloppen van uitvaartverzekeringen / unicef-smeekbedes / 'beleg bij ons uw aandelen'-promoties zitten; dus ik had ook al iets van 'dat is vast een brief waarin het gak vertelt dat hun medewerkers een lang leven moeten slijten in te kleine slechtverlichte kamertjes, met z'n tienen op elkaar gepakt en alleen maar een bordje havermout voor de lunch. En stort uw bijdrage op giro X'.

Het GAK verandert van naam.
Voortaan zult u de nieuwe naam UWV (Uitvoering Werknemersverzekeringen) op onze correspondentie aantreffen. Een verandering die te maken heeft met de nieuwe wet omtrent werk en inkomen. Voor uw uitkering heeft dat overigens geen consequenties.

Zeg dat dan meteen. Ik wist het wel: 'dit moest ik helemaal niet even weten'. Ik open eerlijk gezegd de correspondentie van het GAK niet om het briefhoofd te bewonderen..


Welke homo stuurt nou brieven in blauwe enveloppen?

Citaat van Kees uit Flodder.
juansi.com (URL) - 19 december 2001 - 18:20

Ik had -dus ik had ook al iets van- qua formulering niet bij jou verwacht. En gak, is dat vijandig?
Gerda - 19 december 2001 - 20:03

Gerda: Terechte opmerking. Ik probeer al twee uur een andere formulering te bedenken, maar zit een beetje dicht.
Wat bedoel je met 'gak, is dat vijandig'?
Puck - 19 december 2001 - 20:07

Ha! Dankjewel. Ik zag hem hier ook liggen maar ik had helemaal geen zin om iets van het GAK te lezen. Zelfs als je al niks meer met ze te maken hebt, sturen ze je iedere week nog post met raadselachtige termen en totaal niet-boeiende informatie. Liever niet. Dusch.
odette () (URL) - 19 december 2001 - 20:49

vreemd, ik voelde me tot nu toe wel OK met dat bordje havermout als lunch.
sterker nog, soms leef ik ruim een half etmaal
op slechts 1 bak cerial.
denk eerder dat het hem zit in de vrijheid,
de keuze die je hebt om gewoon weer eens
heel erg veel te eten als je daar trek in hebt.
dat bordje havermout op zich is best genoeg,
als je maar weet dat je meer kunt eten.
J (URL) - 20 december 2001 - 01:32

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.