Terug naar huis « Therapie   » Proteïne

donderdag 12 juli 2007 - 05:54
Detail

Ik droomde dat ik in een gastgezin kwam.
Het gastgezin was onderdeel van een soort opdracht die ik moest uitvoeren; bij de opdracht hoorden aanwijzigen en die, zo zei mijn 'gastmoeder', hingen dáár, naast de trap.
Het blaadje zat met plakband vast; toen ik het probeerde los te maken kwam het behang mee. Het hele behang liet los, het scheurde en kreukelde en begon ook verder op de muur te bobbelen en trekken. Als een hele grote poster waarvan één van de hoeken losraakt.

Gastgezin: prima. Vreemde opdrachten; de enorme zooi in het huis; het feit dat ik geen idee had welke kamer van mij was, of dat er een oude dame vertrok voor opname in een instelling, gespecialiseerd in tweede-wereldoorlogtrauma's (een instelling waar ze sinds de oorlog al vaker was geweest) - ook allemaal best.

Maar behang. Wat in de lieve vrede betekent behang, of loslatend behang, in een droom?


Behang: datgene wat de afbrokkelende muur erachter bijeenhoudt en scheuren bedekt. Vergelijk het met make-up (niet voor niets vaak plamuur genoemd).
Elsipedia
Els () - 12 juli 2007 - 08:28

Nee, mijn dromenboek kent geen behang. Ik moest wel meteen denken aan "achter het behang plakken". Misschien ben je bezig iets tevoorschijn te halen, wat je ooit hebt weggestopt.
henk (URL) - 12 juli 2007 - 11:29

Die behang is natürlich niet mehr als dat wat U in Uw omkeving ziet, het ies zokezekd dat wat U als veilig en betrouwbaar ziet, omdat het alle oneffenheden wegwerkt.
Het loslaten daarvan in Uw droom iest niet meer als Uw angst voor naakte waarheden, het blootleggen van wat niet gezien mag worden.
U voelt zich, meer dan ooit, kwetsbaar.
Het is dat, of U kaat binnenkort Uw vertrouwde omkeving verlaten of bent er in ieder geval mee bezieg, nu die behang houdt natuurlijk geen muren staande en die angst ist onkekrond.
Freud - 13 juli 2007 - 11:14

Nein Nein. Dat ziet gij helemaal verkeerd meine beste freund. Gij weet beslist meer van kinderpsychologie af. Ik heb ooit eens gezegd: Een mens moet eerst leren lopen voordat hij kan vliegen. In die Niederlande heerst ein gezegde: Schoenmaker blijf bij je etc etc etc.
Onze waarde Puck droomt maar om een reden van Behang en een reden alleen. Ze wilt haar ouders daarachter plakken, daarom zit het behang ook los. Snapt u? Dit moet toch duidelijk sein...( Zucht....
Nietzsche (URL) - 13 juli 2007 - 19:45

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.