Terug naar huis « Proteïne   » Dissociatief

zondag 15 juli 2007 - 18:53
Verdienste

Ik kreeg een brief van het UWV. Een vreselijk enthousiaste brief, een ik ben jarig en ik geef een feestje, kom je ook??-brief. Geheel volgens de beloften van het nieuwe kabinet zou ik voortaan, in plaats van 70% van het minimumloon, 75% krijgen. Vanaf juli mocht ik dit maandelijkse godsgeschenk tegemoet zien, let maar op! Oh wat zijn we heden blij; uit alles sprak dat ik enorm dankbaar moest zijn. Een officiële wijzigingsbrief kon er daarom dit keer niet af, de exacte, absolute verhoging moest ik blijkbaar zelf maar uitrekenen.
En dus ging ik zojuist eens even online naar mijn bijschrijvingen kijken.

5 Euro. Dat is wat ik maandelijks méér krijg.
Gisteren las ik dat Minister ter Horst de salarissen van bewindslieden met 10% wil verhogen. Jaarsalarissen van ongeveer €120.000.
Nou verdien ik, in de meest letterlijke zin van het woord, helemaal niets. Het kerstpakket voor mijn vrijwilligerswerk, hoogstens. Ik ben ziek, ik eet, drink, slaap en schrijf. Dat de staat bereid is me daarvoor te betalen is feitelijk inderdaad iets om dankbaar voor te zijn.

Toch is het wat zuur om te zien dat de loonsverhoging van ministers alleen al hoger is dan mijn standaard jaarinkomen. Ministers die mij een extraatje geven waarvoor ik me nu elk jaar één extra klapband kan veroorloven..


k denk dat het nog moet komen, vanaf 1 juli is natuurlijk nog maar een half maandje geleden, dus die 5 euro wordt vast (iets???) meer..

Zie anders ook even hier http://www.vsn.nl/myocafe/reaction.php?o..
Mien - 17 juli 2007 - 19:29

Ehm, 5 euro. Dan zou het minimumloon dus 100 euro zijn... Ik zou de volgende maand inderdaad maar afwachten, ik kan me voorstellen dat de verhoging later pas wordt uitgekeerd. Maar ja, wie ben ik, ik kan hier niet echt over meepraten, heb geen ervaring met 'n uitkering.
Sabine - 18 juli 2007 - 19:37

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.