Terug naar huis « Dissociatief   » Goed fout

woensdag 18 juli 2007 - 14:18
Ter informatie

Beste Huisarts,

Langs deze weg laat ik u graag weten dat ik vanochtend de eerste gift Tysabri (natalizumab) heb gekregen, intraveneus tijdens dagopname in hetziekenhuis.

De toediening duurde een uur; elk kwartier zijn mijn temperatuur, saturatie, polsslag en bloeddruk gemeten. Dat bleef allemaal stabiel.
Daarna moest ik nog een uur blijven, om te controleren of er geen complicaties zouden komen; daarna is alles nog een keer gemeten en mochtik naar huis.

Tijdens en in het uur na de toediening waren er geen bijwerkingen, behalve wat hoofdpijn.
Ben nu alleen doodmoe.
De komende dagen is het afwachten of er nog bijwerkingen komen. Als alles goed gaat is voortaan elke vier weken een nieuwe gift.

Mijn excuses voor de zeldzame onbescheidenheid van het mailen. Ik kon dit natuurlijk evengoed telefonisch meedelen, maar daarvoor ben ik nu gewoon te moe. En ik wilde u toch in elk geval zo snel mogelijk laten weten dat ik nu officieel met het medicijn ben begonnen.

Hartelijke groeten, fijne dag,

Puck



Zo. Weet u dat ook weer. Truste.


Dat klinkt heel filantroop, een 'gift'. Alsof je een goed doel bent. Nou ja, eigenlijk is dat ook wel zo, natuurlijk. Ik hoop in ieder geval dat je er baat bij hebt. Ben benieuwd.
Sabine - 18 juli 2007 - 19:46

@Sabine: ja, vond ik ook raar klinken. Maar ja, zo noemden alle verpleegmensen en artsen het. Dus ik dacht, als ik mijn huisarts mail kan ik maar het beste in zijn eigen taal schrijven..
Puck - 18 juli 2007 - 19:54

En het is tegelijkertijd een briefje aan de loglezers; stel je voor dat je die allemaal zou moeten bellen.
Els () - 18 juli 2007 - 20:59

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.