Terug naar huis « Huiselijk   » Dokter Dirk

donderdag 11 oktober 2007 - 13:56
Eindeloos

Geachte Heer, Mevrouw,

In juli 2006 zijn in de appartementenblokken aan F. nieuwe CV-installaties aangebracht.
Bij die werekzaamheden is bij mijn bovenburen, de Familie N, een waterleiding geraakt. Als gevolg hiervan is een lekkage ontstaan. Deze lekkage heeft ook in mijn woning schade veroorzaakt In de keuken zijn hout- en stucwerk fors beschadigd.
Noch mijn buren noch ikzelf zijn voor dergelijke schade verzekerd.
Aansprakelijkheid van deze schade ligt hetzij bij de opdrachtgever [naam] hetzij bij de uitvoerder [naam].

Ja. En toen. Toen stopte het.

Mijn idee is dat zij - wie dan ook - langskomen en de boel op hun kosten repareren. Maar hoe ik dat nou netjes in briefvorm gegoten krijg weet ik niet.
Zal ik het gewoon openlaten, ervanuit gaan dat zij dat zelf ook wel snappen en afsluiten met een hooghartig 'in afwachting van uw reactie verblijf ik, etc. etc.'...?


Oh, dat herken ik ook heel erg! Heb nu al een maand een brief liggen voor de reisorganisatie. En eigenlijk wil ik gewoon m'n geld terug, maar ja...hoe zeg je dat? Verder dan 'Ik denk dat een eventuele compensatie hier wel op z'n plaats is...' kom ik ook niet.
Judith () (URL) - 11 oktober 2007 - 15:35

"Graag verneem ik van u een voorstel hoe dit op te lossen"
???
ano - 11 oktober 2007 - 17:28

'ik ga er van uit dat u de schade zult herstellen, dan wel iemand zal inschakelen om de schade te herstellen.'

Zoiets?
Rikste - 11 oktober 2007 - 18:53

Puck,
Haal die perfectie (inhoud brief) uit je hoofd en omschrijf kort en bondig de situatie. Vermeld je NAW, plak een potzegel op de envelop en post de brief. Vermeld wel dat je op korte termijn een ontvangstbevestiging en een voorstel over hun aanpak wilt krijgen. Punt.
Gewoon doen!!!
Persoonlijk heb ik er een handje van om dingen uit te stellen. Dus... gaan met die banaan. Maakt bovendien je hoofd leger.
Succes ermee, groeten Moniek
Moniek - 11 oktober 2007 - 21:44

Ha ja, ik vond zulke officiële brieven doorgaans ook een crime, totdat een half-an-alfabetische buurman mij ter controle een handgeschreven opzegbriefje van zijn tv-abonnement voorhield. En hij mijn vraag of hij zulke dingen altijd zo regelde, bevestigend beantwoordde..
Patrick () - 12 oktober 2007 - 08:26

Ik denk dat het goed zou zijn een datum te noemen, een redelijke termijn te geven wanneer de schade hersteld dient te zijn.
Inge - 12 oktober 2007 - 10:07

Allereerst zou ik er nog maar eens een spellingscontrole overheen gooien. Ten tweede hoop ik dat jezelf goed verzekerd bent. Ten derde, zelfde soort gevalletje onlangs op de tv gezien bij (oh gruwel) de rijdende rechter (nog meer oh gruwel) waar ik altijd als een idioot aan voorbij zap maar in dit geval was er een herkenbaar dialect te horen en dan blijf je even hangen.
Woningbouw in kwestie was in ieder geval slim genoeg om zich in hun contract niet verantwoordelijk te stellen voor welke schade ook... hoop voor jou op een andere uitslag, wel gewoon aangeven dat je de schade op kosten van 1 van genoemde partijen wilt laten herstellen.
Actiereactie (URL) - 12 oktober 2007 - 11:07

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.