Terug naar huis « Pijnlijk   » Klemtoon

zaterdag 01 december 2007 - 20:41
Tussen vrede en vrees

Zeker tien mensen schudden me de hand en wensten me een Shabbat Shalom. Op twee na allemaal onbekenden, maar hun wensen waren er niet minder hartelijk om.

Geheel be-vredigd liepen mijn moeder en ik na de dienst terug naar de tram. We boften: hij kwam net aanrijden. Tijd om te stempelen (dat gaat tegenwoordig niet meer in de tram, maar op het perron) had ik niet meer, maar: ik zou bij een volgende halte wel even in en uit de tram schieten. Kon best, was me al vaker gelukt.

Ging ook best.
Een alleraardigste meneer hield de deur voor me open, ik glipte naar de automaat en weer terug - en toen was het met alle aardigheid gedaan. De tramdeuren lieten zich niet openhouden; en met, als een prachtige Titanic-persiflage, aan de ene kant van de deur mijn wanhopige hand, aan de andere kant die van mijn moeder, reed de tram weg.

In blinde paniek stapte ik in de eerste tram die kwam aanrijden. Stom. Die tram bracht me ook naar huis, maar via een compleet andere route dan de tram waarin mijn moeder, mijn houvast, zat. Bovendien had ik de tramkaart. Ik belde mijn moeder, die ondanks mijn noodkreten (Nee! Ik betaal wel als je een boete krijgt!) toch uitstapte om een kaart te kopen, reed in paniek naar huis, liep in paniek de twintig minuten (ok, deze tram bracht me niet helemáál naar mijn bestemming...) van de halte naar huis en zonk toen uitgeput terneder, met nog maar weinig Sabbatsvrede over.

Overwinningen en doorbraken zijn mooi, maar toch een stuk sterkender als je ze plant dan als ze je overkomen.


De rat breekt haar staartje en geraakt wat verder in de knoop.
Actiereactie (URL) - 02 december 2007 - 09:53

@Actiereactie: Ik begrijp je niet. Wat bedoel je precies?
Puck - 02 december 2007 - 20:11

@actiereactie: dakkentochnie...
@ puck: iets meer vertrouwen hebben in de menselijkheid van de controleurs, lijkt me (als ze die niet tonen ben ik bereid je boete te betalen of een proces te beginnen over de onredelijke, onzorgvuldige en on-klantvriendelijke aanpak van randstadrail)
roosje - 03 december 2007 - 12:48

Maar je hebt dit overleefd en hebt er ook nog een stukje over kunnen schrijven. Ik zeg overwinning.
Eveline (URL) - 03 december 2007 - 13:16

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.