Terug naar huis « Kindertjes die vragen…   » Toestand

vrijdag 20 februari 2009 - 11:53
Diagnostiek voor Dummies

Ik heb de Ziekte van Behçet. Ik weet het heel zeker.
Het wordt steeds bij House genoemd, bij de verschillende differential diagnoses - dus het klonk al heel vertrouwd. Vertrouwd genoeg om op de link te klikken, in de waslijst aan mogelijke oorzaken van gewrichtspijn.

En dit verklaart ook alles, veel meer dan ik had durven hopen.
Het verklaart behalve de gewrichtspijn ook de bloedblaren in mijn mond, mijn duizeligheid, mijn darmklachten, het feit dat ik op mijn 31ste nog steeds regelmatig puistjes heb. Niet veel, niet erg, maar toch: het is wel 'post-adolescent acne'. En de littekentjes die elk infuus achterlaat zijn dan wel niet groter dan 2mm, maar ook de neuroloog vond het raar, dat bijna elk infuus een klein rood sproetje achterlaat. Dat valt, met een beetje ruime interpretatie, vast wel onder 'een pathergische reactie'.
De kans dat iemand Behçet heeft is 1 op 100.000. De kans dat iemand èn MS èn Behçet heeft is 1 op 10.000.000 - dus het is ook echt heel waarschijnlijk.

Ja. Ik heb Behçet. Ik zal het ook direct opperen bij mijn huisarts.

(...)

Ik heb diep, diep medelijden met artsen, sinds de komst van internet.


Zelf zweer ik bij Hypochondrie, met hoofdletter H van Hypochondrie.
Hypochondrie.

Het is eens wat anders dan voetbalprentjes verzamelen (hebben die dan nog nooit een voetbal in het echt gezien).
F.N. - 20 februari 2009 - 13:55

Zo dacht ik een paar jaar geleden dat ik Cushing had. De huisarts dacht het vorig jaar (uit zichzelf!) ook en heeft me laten testen. Maar ach...ik ben gewoon te dik. ;)
Judith () - 22 februari 2009 - 03:23

Nieuw en vers binnen komen vallen hier (na te hebben gegoogled op mijn eigen nick), verleid door teksten als: "Ik vraag me af of mijn huisarts bereid is tot euthanasie, als ik morgen nog steeds keelpijn heb. Drie dagen is meer dan ik aankan." lekker blijven hangen. Zit ik er net een beetje lekker in, houdt het alweer op.. Ik wil méér.. veel meer van deze Puck! Is er nog ouder spul voorradig evt?
AnotherPuck - 22 februari 2009 - 15:08

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.