Terug naar huis « Boodschap   » It's A Blessing.

maandag 06 juli 2009 - 18:47
Roeping

Beste Mevrouw Haverkamp, en/of Esther,

enige weken geleden sprak ik met Esther over de vergoeding van een rekening. Zij zou met tandarts Haverkamp overleggen en me daarover terugbellen. Tot nog toe is dat nog niet gebeurd, daarom deze mail.

Om nog even samen te vatten:
Vorig jaar juli is bij mij een mondbeschermer aangemeten, tegen tandknarsen.
Vooraf heb ik met de verzekering overlegd en mij werd verteld dat een mondbeschermer tegen tandknarsen zou worden vergoed.
Echter, toen ik de factuur binnenkreeg bleek de mondbeschermer te zijn gefactureerd onder codes M60/M65, welke codes worden gebruikt voor mondbeschermers bij sporters e.d. Het zijn mondhygienische codes die door de verzekering niet worden vergoed.

Mijn vraag is dan ook, nogmaals: zou er alstublieft een nieuwe factuur kunnen worden gemaakt, maar dan onder code G69 (de code die wordt gebruikt bij mondbeschermers tegen tandknarsen en als zodanig wèl wordt vergoed)?
Als dit bedrag hoger uitvalt dan het reeds betaalde, zal ik het verschil uiteraard alsnog betalen.

Het is erg belangrijk voor me dat er een nieuwe factuur komt: het bedrag van totaal €73,43 kan ik onmogelijk missen. Als ik tevoren had geweten dat het niet zou worden vergoed had ik nooit voor de beschermer gekozen.

In afwachting van uw reactie,

Vriendelijke groeten,

Puck

(Om het allemaal nog erger te maken helpt het kreng niet eens, om de simpele reden dat ik helemaal niet blijk te knarsen, en de pijnklachten ergens anders vandaan komen. Waarvandaan is nog steeds een raadsel, maar het beschermding is in elk geval zinloos.)

'Prachtig, prachtig', zei mijn moeder bewonderend, toen ik de brief voorlas.
'Mooi hoor', zei ook mijn vader; 'Je moet brieven voor anderen gaan schrijven, voor mensen die de taal minder goed beheersen en problemen hebben met instanties enzo.'

Een uitstekend idee. Mensen die dreigen uit huis of land te worden gezet; die moeten maar niet kunnen werken; die dood liggen te gaan in afwachting van een medicijn dat niet wordt vergoed - die willen vast wel wachten tot het niet te voorspellen moment dat ik energie en inspiratie genoeg heb om hun pleitbrieven te schrijven...


Pleitschrijvers doet me denken aan The Story of Qiu Ju van Zhang YiMou. Mondstukjes aan Firmain (een kip is soms geen hond) onze Vlaamsche trots.
Mooi geschreven, beleefd vingerwijzend vernederend, maar nederig genoeg om dit steeds naief te kunnen ontkennen.

Wie schrijft die blijft.
http://klacht-brieven.hyves.nl/
F.N. - 07 juli 2009 - 21:03

Ik zal een mental note maken voor de eerstvolgende afpoeier brief die ik nodig heb. Zo werd vandaag ten onrechte gesuggereerd dat ik telefonisch contact zou hebben gehad over een offerte voor een advertentie die ik niet wil, welke mij natuurlijk per ommegaande alleraardigst werd aangeboden. In de mail verwijzend naar het feit dat ze me telefonisch niet konden bereiken, in het attachment de eerste zin "Zoals telefonisch overeengekomen..."

Compleet offtopic, maar toch: fijn af en toe weer iets te kunnen lezen alhier.
DjB - 09 juli 2009 - 01:05

Niets is leuker dan brieven schrijven naar instanties... en al helemaal als het een klacht betreft!
JT () (URL) - 09 juli 2009 - 10:21

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.