Terug naar huis « Doorbijtertje   » Nieuws

maandag 30 januari 2012 - 15:48
Anit-climax

Ik doe even heel lui C&P, direct vanaf het MS-forum. Wegens moe en stervend (want slaapgedepriveerd, en dat blijkt er bij mij dus pas vijf dagen later echt goed in te hakken):

(previously on...: we hadden de eerste EEG en die gaf voldoende afwijkingen om een tweede EEG te bestellen; dat werd een EEG na voornoemde slaapdeprivatie, en daar kreeg ik vandaag de uitslag van.)

En dan:

Om het in het engels te zeggen: 'Well, that was a bust'.

Hele weekend stijf van de zenuwen om de uitslag. Examenvrees, haast: bang dat ik 'niet was geslaagd'. Dat er bij de tweede EEG niets uit zou zijn gekomen; en dat ik dan nog steeds mèt klachten, maar zònder duidelijkheid zou zitten.

Vandaag (bel)afspraak met de neuroloog (officieel belafspraak, maar omdat ik toch al in het ziekenhuis was voor mijn Tysabri kon ik even binnenkomen - praat toch wat makkelijker).

Examenvrees bleek of leek ongegrond: op de tweede EEG waren de afwijkingen nog scherper, duidelijker geweest, 'met epileptiforme kenmerken'. (Citaat uit verslag van de Klinisch Neurofysioloog)
Maar, en nu komt het: 'klinische betekenis onduidelijk. Het zou qua EEG kunnen passen bij gegeneraliseerde epilepsie, MS kan echter ook aanzienlijke EEG afwijkingen geven'.

WTF???

Misschien is het te simpel gedacht, te kort door de bocht, maar: waarom dan überhaupt een EEG gemaakt? Het is niet zo dat die MS nieuws is...

Conclusie is nu dus dat er van alles aan de hand is, maar dat het niet te zeggen is waar het vandaan komt.
Ik moet nu een maand lang een aanvals-dagboek bijhouden, d.w.z.: elke keer als ik iets voel/waarneem 'wat vreemd aandoet' (want ook dat konden ze niet nòg vager omschrijven....) moet ik het noteren.
En aan de hand daarvan gaan we verder kijken.

Dus.
Geslaagd voor het examen, diploma waardeloos.
Ga terug naar start.

(de laatste serie berichten hebben, voor het eerst sinds mijn 'carriere' op dit forum, smileys. Normaal schakel ik ze expliciet uit, nu voeg ik ze net zo expliciet toe. Dat op zichzelf is al een teken dat er iets fout zit, vind ik eigenlijk...)


  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.