Terug naar huis « Complex   » Inzichten

maandag 16 juli 2012 - 20:37
Up Yours

Hoogtepunt van de dag: dat ik in de balkonmuur twee gaatjes boorde (het bakstenen deel, niet het betonnen deel), en vervolgens in al mijn onschuld het boortje vastpakte.
Ook meteen het warmste deel van de dag. Dat wordt drie dagen niet schrijven, en wéér een litteken erbij. Oh well.

Trouwens ook het laatste buiten-moment van de dag.
Het afvoerputje doet niet eens meer de moeite om het regenwater - nou ja: af te voeren. Balkon staat nu permanent blank en is onbegaanbaar.
De kleren aan de waslijn worden niet meer droog. Of ik tref ze niet in die kleine tijdsspanne van vijf minuten dat ze wèl droog en nog niet opnieuw natgeregend zijn. Ze hangen nu bijna een week. De buurt zal wel denken: wat een luiwammes woont daar. Terwijl ik onderwijl doorlopend door de plassen waad om de kledingstukken te controleren op 'droog'heid. Niks lui: vreselijk actief. Schoenen aan, naar buiten, schoenen drogen op een doekje, schoenen weer uit.

God alemachtig wat een depressieve lamlendige dag.

In 2006 hadden we rond deze tijd een hittegolf. Over een week zes jaar geleden leidde dat tot de zwaarste schub die ik ooit heb gehad; reden waarom ik sindsdien elk jaar bid en smeek om geen al te warme zomer. Typisch gevalletje 'be careful what you wish for', duidelijk.
Lieve Landgenoten, mijn oprechte excuses. Volgende keer zal ik mijn smeekbeden iets beter specificeren.

Schub, dat spreek je trouwens uit als sjoep. Niet als de vissenhuid. 't Is uit 't Duits. Want Nederlandse MS-ers zijn blijkbaar te gemakzuchtig om het over exacerbatie of opvlamming te hebben, of zelfs maar aanval of het meer Belgische opstoot. Nee, veel liever 'heel bondig' één enkele lettergreep, maar dan vervolgens wel in elk geschreven stuk moeten uitleggen hoe je het uitspreekt en wat het betekent. Vreemd volkje. 'k Weet er ook het fijne niet van, maar die MS tast blijkbaar de hersenen aan...

Stukje geschreven, wereld geupdatet.
Eerlijk mijn aandeel in de zondvloed, in de vorm van slecht geformuleerde gebeden, erkend en bekend. Verzoek om intrekken danwel wijziging ingediend.
Klantenservice is blijkbaar gesloten, want het regent nog steeds.

Bekijk het.
Ik ga een stukkie fietsen.
Misschien moet je het mooie weer gewoon afdwingen.


Und? Is die was nou al droog?

Het schijnt de volgende week om te gaan draaien, het weer. Ik weet niet hoeveel schonen onderbroeken je nog hebt, maar als je het tot zo lang kunt uithouden? ;)
zuster_klivia (URL) - 18 juli 2012 - 06:55

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.