Terug naar huis « Murphy strikes again   » Slinger

maandag 14 januari 2013 - 15:28
Combi

De CV bij de buren deed raar. Een directe oorzaak kon niet worden gevonden, ondanks cameraploegen die hun apparatuur door de buizen naar het dak leidden.
Er was Grootscheeps Onderzoek (G.O.) nodig, zo werd besloten; en daarvoor moesten alle 'verticale buren' tegelijkertijd aanwezig zijn.
Eerst belde er een kachelvrouwtje op, om 'de afspraken op elkaar af te stemmen', en vanmiddag was het dan zover.

Als onderdeel van het G.O. heeft één van de twee kachelmannetjes zojuist mijn thermostaat op 28 gezet, en vervolgens zijn ze gezamelijk het dak op geklommen om te zien wat er te zien was. Althans, dat is wat ik ervan heb begrepen.

En dan blijkt maar weer dat warmte niet altijd met warmte te maken heeft.

De verwarming is nu zo heet dat je je al brandt als je er een meter vanaf staat. Nou ja, bij wijze van spreken dan.
De natte was, die ik er, van de gelegenheid gebruikmakend, maar direct op heb gelegd, ligt heel letterlijk en zichtbaar te stomen.

En ik heb het nog steeds koud.
Stress en aanhoudende MS-stramheid, die er samen voor zorgen dat ik me eenvoudig niet voldoende kan ontspannen om warm te worden.

Ik drink nog maar eens een kopje 'Tension Tamer', denk ik..

Update, één uur later:
Ondanks het feit dat de oorzaak van de problemen niet bij mijn CV lag, werd het nodig geacht om mijn ketel volledig open te leggen. De Anatomische Les was er niets bij.
Net werd alles weer in elkaar gezet en opnieuw ingesteld.
Daarbij kwam er een hele discussie op gang over PArameters, en of ze wel de goede PArameters hadden genomen, en of ze toch niet beter andere PAra.. etc. - waar ik in absolute horror naar heb geluisterd.

Kijk, dat doet dan weer in één klap die hele Tension Tamer teniet.
Persoonlijk vind ik het niet echt rustgevend als kachelmannetjes hardop de handleiding aan elkaar voorlezen terwijl ze mijn ketel instellen..

Dus, als u binnenkort een harde knal hoort, en een rookpluim boven Den Haag ziet uitsteken: dat was ik. Dan waren de PArameters bij nader inzien toch niet goed...


(tekst schaamteloos 'gestolen' uit mijn eigen gecombineerde Facebook-stukjes en -reacties. Webloggen voor luie mensen, is dat...)
Puck - 14 januari 2013 - 19:49

Ik doe wel eens hetzelfde. Ach. Waarschijnlijk waren je hersens nog niet geheel ontdooit. Niemand verwacht dat een perfect ter plekke verzonnen stukje ;)
zuster_klivia (URL) - 14 januari 2013 - 21:56

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.