Terug naar huis « Unbeareable   » Effect

dinsdag 05 februari 2008 - 06:18
Doelgroep?

Kindertjes,

Nou moet u me toch eens uitleggen waarom u bij stukjes als deze, deze en deze helemaal niet gereageerd hebt, en bij deze juist weer wel.
Terwijl uw reacties op dat laatstgenoemde stukje voldoende zijn om me in een stevige depressie te storten (ware het niet dat het leven zo stralend mooi is op het moment dat dat er moeiteloos tegenop weegt). Maar dat - het in een depressie storten - was vermoedelijk, hopelijk, niet uw bedoeling.

Verklaar uzelf.

Oh, en nu we toch aan het enqueteren zijn: hoeveel van u lezen mij via een rss-reader?
Toe, kom even uit uw anonimiteit en meld u altublieft.
Mijn statistieken melden een bedroevend laag aantal bezoekers; zó laag en zó bedroevend dat het genoeg reden is om de tent te sluiten. Maar als die statistieken de duizenden rss-lezers niet meetellen en u u niet gehoord voelt, geef dan even een zichtbare gil.

Dat was het wel weer.

Dag hoor, fijne dag.


RSS? Nou heb ik sinds een maandje eindelijk door hoe ik rss-pagina's in mijn mailbox kan krijgen, de vondst van de eeuw alleen tja ik ben niet zo snel met die dingen. Alleen bij jouw pagina had ik geen rss-koppeling ontdekt. Dus surf ik nog elke dag handmatig trouw via mijn favorietenlijstje (jaja je staat bovenaan), heel ouderwets, maar ja je moet er wat voor over hebben he. Ga je me nu vertellen dat je wel een rss-ding hebt?!
Pien - 05 februari 2008 - 07:00

hmmm ik lees meestal gewoon je site maar ik zou je wel héél graag behouden hoor :)

And for the sake of... nouja ik weet niet precies wat. De reden dat ik persoonlijk niet reageer op 'deze' stukjes is dat ik niet voldoende inzicht heb in wat je bedoelt (ingreep? en wie is 'zij' met wie je een afspraak hebt? Waarom? enz..) om iets zinnigs te schrijven, alle reacties die ik zou kunnen plaatsen gaan uit van een heleboel giswerk van mijn kant en ergens in de afgelopen jaren heb ik in toenemende mate het gevoel gekregen dat ik mijn reacties hier op een gouden schaaltje moet wegen voordat ik ze plaats. Dat doe ik dus :). Ik ga er van uit dat je schrijft wat je wilt schrijven en dat je wat er niet staat dus ook bewust weglaat, dus vraag ik er niet naar, maar je stukjes zijn op het moment (te?) vaak gebaseerd op feiten die ik niet of half ken om een reactie te plaatsen die ergens op slaat. Ik begrijp best dat wat je schrijft gaat over je gevoelens en reacties en niet zozeer over de dingen die daaraan ten grondslag liggen en ik lees het ook vol interesse maar ik heb er gewoon zo weinig op te zeggen... Als dat stoort mijn welgemeende excuses :)
liesan - 05 februari 2008 - 09:20

Vraag 1: ik kan het niet verklaren.
Vraag 2: Bloglines en Google reader.
Vraag 3: AAAAAAAAH!!! (dat betekent zoiets als: niet stoppen!)
Joop (URL) - 05 februari 2008 - 10:35

ik lees je.

niet via RSS.

Ik wil graag dat je blijft.

Duidelijk?
eveline - 05 februari 2008 - 11:08

rss :)

en soms weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen. of ik glimlach maar heb geen tijd om iets zinnigs in te typen. dat heb je wel sneller met rss.
lijn (URL) - 05 februari 2008 - 11:35

Ik lees je ook, niet via RSS maar wel via mijn favorietenlijstje. Maar maakt dat verschil dan? Of het er tien of honderd of duizend zijn? Bloggen is publiekelijk, dus soms krijg je reacties, soms niet. Soms leuk, soms stom. kan jou het schelen joh.

Maar nu je erom vraagt: ja, ik wil je graag behouden.
JO - 05 februari 2008 - 11:51

Voor de goede orde: U woont in mijn RSS-reader. In een héél mooi kamertje. Ik bied U graag onderdak, maar dan moet U mij natuurlijk geen 'kindertje' noemen.

En liesan spreekt ware woorden.
mIKe () (URL) - 05 februari 2008 - 12:06

abstract versus concreet.
mrs c - 05 februari 2008 - 12:29

Ik lees. Niet via rss. En reageer zelden op welk weblog dan ook. Voor de gevallen dat wel: eensch met mrs c.
Doris - 05 februari 2008 - 12:35

Ik reageer nooit. Wat een contradictie is. Of een paradox, ik weet het niet. Maar ga vooral door!
Erik () - 05 februari 2008 - 13:07

Ik lurk. Reageren doe ik niet (meer). Dat ligt niet aan jou. En alsjeblieft niet stoppen! :)
Ricky (URL) - 05 februari 2008 - 13:26

ik doe niet aan rss. ik reageer eerder als ik glimlach dan als ik huil...
roosje - 05 februari 2008 - 13:27

Ik lees je vrijwel dagelijks. Met reageren ben ik voorzichtiger geworden, er wordt al zo'n berg onzin geschreven.. (en dat bedoel ik in het algemeen en niet mbt specifiek jouw lezers)
Aan sommige stukjes valt weinig toe te voegen, dat wat andere stukjes oproept is moeilijk onder woorden te brengen en soms ben ik gewoon in een zwijgzame bui.
Maar vooral niet stoppen! Alsjeblieft.
Pieter () (URL) - 05 februari 2008 - 17:27

Je zou kunnen zeggen dat reageren tegen mijn principe is.
Het is in ieder geval niet mijn gewoonte.
Ik lees je wel graag, blijf schrijven!
Myrthe - 05 februari 2008 - 18:17

Nog een rss'er...
Ik lees je al jaren, met veel plezier!
Theun - 05 februari 2008 - 19:06

Ik weet niet wat RSS is, maar ik lees je ook en ik wil je nog jaren blijven lezen, dus zoals onze grote vriend zegt:"Vooral doorgaan!!!"
Nancy (URL) - 05 februari 2008 - 19:48

Dit is de eerste keer dat ik reageer op je log. Ik lees je al jaren, gewoon, vanuit het mapje favorieten. Niet stoppen.
Roos - 05 februari 2008 - 20:14

Op de eerste deze wilde ik zeggen: "waarom in vredesnaam half 5 en dan weer gaan slapen!?!" en op de laatste deze vroeg ik "hoezo OV-jaarkaart?". Maar stelde U dat op prijs? Ik vermoed van niet.
Sas - 05 februari 2008 - 21:06

Samen met voorheen uw vrouw en Cockie ben je overgebleven in mijn steeds maar korter wordende rijtje favorieten, niet stoppen alsjeblieft lieve Puck!
voorheen Juul - 05 februari 2008 - 21:27

Hoewel je teksten meestijds lezen als een trein, ervaar ik hetzelfde als Liesan. Als lezer blijf ik te vaak/te veel in het ongewisse. Ik vraag me wel eens af of reageren uberhaupt de bedoeling is, of het op prijs wordt gesteld.
Je staat een beetje boven je lezers. Dat geeft verder niet, ik lees je toch wel. (Bijna dagelijks vanuit mijn favorietenlijstje).
Jill - 05 februari 2008 - 22:17

Ik beken: ik ben een lurker. Je staat in mijn dagelijkse favorietenlijstje. En ik voel me schuldig omdat ik je, nadat je mij antwoordde op de enige mail die ik je ooit stuurde, niet meer geantwoord heb. Nog steeds.
Maar ik vind dat ik, als ik niet iets absoluut zinnigs te melden heb, mijn mond/pen/toetsen moet houden - er wordt al genoeg onzin op het net gezet.
Wat niet wegneemt dat ik me na je postje van 3 februari wel zorgen begon te maken. Gaat het wel goed met je?
Met mij wel, als je door blijft bloggen. Je hoort bij mijn dag.
Juliette - 06 februari 2008 - 10:06

Jij kan schrijven, ik niet.
inge - 06 februari 2008 - 10:51

Ik lees je via mijn favorietenlijstje. Reageren doe ik bijna nooit, maar je schrijft echt goed dus please: stop niet!
lieve - 06 februari 2008 - 12:45

Ow! Mag ik even de groeten doen aan voorheen Juul?! :-)
Ik lees je nog steeds via de overleden Blogroll.
cockie (URL) - 06 februari 2008 - 16:37

Lezer via RSS meldt zich.
Lollyman - 06 februari 2008 - 18:15

Ik weet niet wat rss is.
Je staat ook in mijn favorietenlijstje, maar kijk niet elke dag. (Dat geldt overigens voor al mijn favorieten)
Lees je in ieder geval graag!
Femke - 06 februari 2008 - 21:50

Ik heb je in mn favorietenlijstje staan omdat mijn dochter je zo leuk vindt. Ik bezoek je regelmatig, ongeveer vier keer per jaar, maar je mag blijven!
Hinke (URL) - 07 februari 2008 - 22:53

RSS dusch, al jaren. En soms een reactie. Soms.
DjB - 08 februari 2008 - 00:50

Je hebt het antwoord zelf al gegeven. Op stukjes waar je je vooruitgang beschrijft wordt gereageerd, maar die reacties worden degenen die dan de moeite nemen om een reactie te plaatsen niet in dank afgenomen. En dan denk ik, waarom zou ik nog.
Eveline (URL) - 08 februari 2008 - 03:00

Ook ik typ nooit een letter op het wereld wijde web, ook niet wanneer de neiging groot is tot reageren en dat is vrij vaak bij jouw stukjes. Je staat in mijn favorietenlijst. Als je een paar dagen niet logt, word ik ongerust en ontstaat de obsessie je site ieder uur te bezoeken in de hoop dat je je weer gemeld hebt. Ik zou het erg fijn vinden als je door blijft schrijven!!
Janneke - 08 februari 2008 - 13:15

Ik lees regelmatig (niet dagelijks, eerder wekelijks of maandelijks). Reageer weinig of niet. De keren dat ik reageerde las ik geen respons, ik vind dat zelf wel prettig, als je reageert, dat dáár dan weer een reactie op komt.

Verder schrijf je goed, daarom lees ik mee, maar inderdaad ook vaak stukjes waarop ik niet reageer omdat ik het gevoel heb dat je die vooral schrijft om ´van je af te schrijven´ en ook geen reactie op verwacht..

Er is vaak ook weinig toe te voegen, denk ik dan..

RSS ken ik niet (of ik weet niet hoe het werkt, je staat gewoon in mijn favorieten, dat moet toch een lekker gevoel zijn ;) )

PS wel een slimme manier om eens boven water te krijgen wie er allemaal meelezen 8-)

Goed weekend! Mien

Beetje
Mien - 08 februari 2008 - 19:49

Ik vind vaak de stukjes die je schrijft wat te cryptisch. Soms is je gevoel over een situatie wel duidelijk, maar vaak ook niet. Ik kan het dan niet goed in de grote lijn zien ofzo. Maar ik lees mee hoor. Ookal krijg ik dan NOOIT een reactie terug. (HINT) ;)
Juud () - 08 februari 2008 - 22:38

Yup, ik lees ook, al jaren. Mijn recentste pogingen tot reageren werden echter als "spam" aangemerkt, waardoor mijn theorie over de noodzakelijkheid van een fase van voorkeur voor homosexuele mannenliefde in het leven van vrouwen voorgoed verloren is gegaan ;-)
Poelekie - 10 februari 2008 - 15:52

Ha, het is duidelijk: zo lang ik mijn blog-adres niet invoer, kan ik gewoon reageren. Goed om te weten. :-)
Poelekie - 10 februari 2008 - 15:52

Ik lees eigenlijk altijd mee, maar durf of weet niks te reageren waar je iets aan hebt (ik ben wat jonger dan je, en heb wat minder levenservaring). Maar je staat ook bij mij tussen mijn favorieten hé. :)x
Hedwig () - 10 februari 2008 - 17:06

Korte reacties zijn altijd makkelijker dan lange, zeker als je (ik dus) op je werk zit en eigenlijk moet doorwerken. De stukjes waar weinig of niet op gereageerd wordt, vragen mijns inziens eerder om een uitgebreide reactie, omdat ze inderdaad zoals Juud en Liesan al zeiden soms een beetje 'incrowd' (sorry, slecht Nederlands) zijn, waardoor je je (ik dus) bij het reageren wilt indekken tegen verkeerd getrokken conclusies. Dat kost tijd, en dat lukt niet altijd. Zo nu ga ik weer aan 't werk.
Sabine - 11 februari 2008 - 09:05

Rss! Ook ik.
Joan - 12 februari 2008 - 17:30

Ik lees. Niet via rss, ik zou dat wel graag willen maar ik kan nergens het knopje van de feed detecteren bij dit weblog. In mijn eigen statistiek heb ik de indruk dat vanwege rss het aantal bezoekers is afgenomen, terwijl het aantal reacties over de jaren genomen niet zo heel erg varieert.

Regelmatig klik ik hier heen, voor goede, zeer constant geschreven stukjes. Maar ze hebben een zeer persoonlijk karakter, een reden waarom ik terughoudend ben met reacties. Als je onzinstukjes zou schrijven zou het reageren laagdrempeliger worden.
maarten (URL) - 12 februari 2008 - 18:16

ik probeer regelmatig te reageren maar dan wordt mijn reactie niet 'gepakt', zie ik later als ik es terugkom. maar lees dus wel. en je bent ontzettend goed!!!!
esther - 16 februari 2008 - 11:55

Geen RSS, kan je niet toevoegen bij mijn Google Feedreader, pakt hij niet! Maar af en toe kom ik langs om even te lurken. Reageren doe ik niet... Is te verwarrend qua naam, en ik reageer alleen bij mensen die mij bezoeken, om te laten weten dat ik geweest ben!
Andere Puck (URL) - 19 februari 2008 - 12:54

Ik lees je dagelijks via mijn Bookmarks ('Favorieten' zou in dit geval toepasselijker zijn want je bent een van mijn twee favoriete weblogs, maar mijn computer praat nu eenmaal Engels). Soms lees ik een paar dagen niet, als ik het druk heb. Maar dat haal ik later weer in.
De cryptische berichten worden kennelijk niet door iedereen gewaardeerd. Mij spreekt dat juist wel aan, je stukjes zijn altijd goed geschreven en intrigeren juist als ze niet direct hapklaar te begrijpen zijn. Sommige van die stukjes zijn net gedichten, vooral als ze kort zijn.
Reageren doe ik niet vaak vanwege weinig tijd en bovendien weet ik niet wat ik zou moeten zeggen. Of dat weet ik wel: "Bedankt voor die prachtige verhalen en korte stukjes, en sterkte met je gezondheid", maar ja, ik kan toch moeilijk elke keer hetzelfde zeggen.
BeeDee - 20 februari 2008 - 00:11

Ik lees je ook nog steeds soms. Meestal haal ik in tot ik weer ben waar ik de laatste keer was gebleven.
jnnk (URL) - 06 maart 2008 - 15:45

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.