- Volgend Archief

zondag 30 mei
2 | 00:36 Trigeminusneuralgie

Objectief gezien, vanuit technisch-neurologisch-fysiologisch oogpunt bekeken, is het natuurlijk prachtig mooi en reuze fascinerend: dat, als je de rechterkant van je bovenlip aanraakt, precies op één bepaalde vierkante millimeter en ook geen fractie daarnaast, er een vlammende pijn door je kaak schiet; snijdend door je oogbol, via je voorhoofd over je schedel naar je nek. Aanraking weg, pijn weg.

Ja. Prachtig mooi fascinerend. Pure poezie, feitelijk: deze demonstratie, manifestatie, verbeelding van de inwendige menselijke architectuur en infrastructuur. Objectief gezien.

Het ondergáán. Da's een tweede.
vrijdag 28 mei
§ | 01:12 Thriller (2)

Over suspense gesproken: onderstaande postje, dat was niet één van de drie stukjes die in mijn hoofd zaten, en die ik u had beloofd.
Een en ander is wat gecompliceerd door... nou ja: complicerende en complexe factoren. Drama, noodlot, naderend onheil en wat niet al.
Afijn. Mocht ik alles overleven en doorstaan, en daarbij ook en vooral geestelijk en emotioneel intact blijven, dan hoort u van mij.
Wish me luck.
3 | 01:07 Thriller

Nieuwe fascinatie, om niet te zeggen, obsessie: torrent-downloads in realtime volgen.

Hoe trager de download, hoe spannender het is. 'Fast', wil in dit plaatje zeggen: 19,5 kb/s.
De suspense is haast ondraaglijk: zou hij het halen, zou dat ene stukje binnenkomen vóór de verbinding helemaal wegvalt..? En na dit stukje, hoe gaat het met het volgende stukje? En zou er nog iemand online komen die nog niet, nog nóóit, aanwezige stukjes wèl heeft?

Met de neus tegen het scherm, van het ene naar het andere venstertje klikkend, en voor je het weet ben je anderhalf uur verder.

Een kinderhand is snel gevuld.
maandag 10 mei
3 | 19:46 Sing Along

Er zit een stukje in mijn hoofd.
Er zitten drie stukjes in mijn hoofd.
Woorden, zinsdelen, hele paragrafen.

Of ik de moed, energie en zin heb om ze te filteren, ordenen, aaneensmeden en neerschrijven - dat moet de tijd leren.
Fingers crossed.
(Excuseer het vele Engels hier. Ik kijk teveel TV. Alles Amerikaans. Ik denk in het Engels, wat erg opschepperig klinkt maar in praktijk vooral erg frustrerend is, aangezien mijn Engels bij lange na niet goed genoeg is om aan mijn behoefte aan woordelijke gedachten te voldoen.)

Hoe dan ook: houdt u in de tussentijd alstublieft bezig met Joss Whedon's Dr Horrible's Sing-Along Blog. (YouTube: playlist)
Joss is God.
Geen kwaad woord hier over Joss. Dus als u het gelinkte niks vindt: sssshhh.....
4 | 03:00 Het was een mandarijneend, hadden we besloten

Intussen ben ik langzaam maar zeer zeker aan het leegbloeden, omdat ik niet meer dan één-negende van de voorgeschreven hoeveelheid stollingstabletten durf te slikken.

Lang verhaal.

(Ongeveer even lang als de verklaring van de titel, die, inderdaad, op geen enkele manier logisch of relevant is. Ogenschijnlijk, dan)
dinsdag 04 mei
3 | 21:39 Hek, Dam

Of: hysteria is best served in mass.