Vorig Archief - Volgend Archief

donderdag 26 november
§ | 23:22 Wie de schoen past

Van het kaki-jack sloeg ik acuut grijsgroen uit. Lichtgevend grijsgroen, dus erg gecamoufleerd was ik niet. Ik wist meteen weer waarom ik nooit groen draag. Of grijs.
‘'t Is jammer, 't is een mooi ding.’
Ja, jammer... mooi....
Mijn vader keek dromerig naar de jas. Liefde op het eerste gezicht.
‘Wil jij hem hebben? Hier, pas maar.’
Nee, niet nu, ik ben nu erg dik.

En dan maakt hij zich nog zorgen dat het een damesjack is..
woensdag 11 november
1 | 23:09 Zwaar

Horoscoop:
‘This is a good influence for heavy metal work’.

Het feit dat het me een goed kwartier kostte voor ik erachter kwam dat ik een n-etje over het hoofd zag, weerspreekt de hele profetie enigszins.
Nog even buiten beschouwing latend of 03:59 vannacht überhaupt een geschikt tijdstip is voor zware arbeid; hetzij van metallurgische, hetzij van intellectuele aard.
dinsdag 03 november
2 | 06:08 Subluminaal

Films en tv-series van het genre thriller, horror of anderszins 'spannend' hebben er nog weleens een handje van: flitsen van losse beelden, beelden die de suggestie wekken van 'heel eng'. Wie de serie of film in kwestie op band heeft kan, bij vertraagd afspelen, die suggestie nog al eens bevestigd zien: de meest gruwelijke beelden passeren de revue, of in dit geval: het netvlies.
Wie heeft een netvlies nodig als je rechtstreeks de hersenen kunt bereiken. Mijn dromen blijken eenzelfde techniek toe te kunnen passen. Dromen die hun eigen techniek van presenteren voor handen hebben: beeld voor beeld rolt op me af, ontvouwt zich en trekt zich onmiddellijk weer terug als ik het probeer te grijpen. Als een zee met dreigend aanstormende golven, die hun verwoestend werk doen en vervolgens in een schijn van onschuld en kalmte terugkabbelen.
Anders dan de films staan mijn dromen niet op tape, die ik kan pauzeren en vertraagd afspelen, om zodoende aan de beelden te kunnen wennen, er immuun voor te worden. Afgaande op de meer heldere dromen eerder de nacht, met meer verhaallijn, zogezegd, kan ik er wel naar raden. Executies, verkrachtingen, ontvoeringen, gedwongen huwelijken. Oorlogstaferelen.
Alsof de kern nog niet duidelijk genoeg is gaat het breintreiteren ook na ontwaken gewoon door. Beelden blijven flitsen; te kort om te grijpen of begrijpen, lang genoeg om hun indruk achter te laten.

Dromen zouden een verwerking zijn van gebeurtenissen overdag. Allemaal prima, maar het schiet natuurlijk niet op als ik vervolgens een heel uur therapie moet verspillen aan het verwerken van mijn dromen.