Vorig Archief - Volgend Archief

donderdag 31 oktober
15 | 20:22 Onverschrokken

Mijn moeder meet met twee maten.
Lees, en zie hoe Onrecht werd toegevoegd aan mijn al aanwezige Leed.

Eerder deze avond kwam ik enigszins ziekjes en wankel mijn bed uit. "Een vijgje, dat zal me goed doen", dacht ik. Ik had, zo moet u weten, in elk geval tot vandaag een passie voor gedroogde vijgen.
Ik liep naar de keuken, pakte het zakje reform (volgens mij is dat het kernwoord in deze)-vijgen en at er heel relaxed een stuk of drie op.
Toen ik het zakje weer terug wilde leggen viel mijn oog op iets wittigs. Ik schrok, maar sprak mezelf ernstig toe. Onzin. Dat is niets, gewoon stukje vijg, broodkruimel die er toevallig is ingekomen, pluisje desnoods. Ik keek nog eens, verbeeldde het me heus, zag nog een bijzonder smakelijke vijg en stak die in mijn mond. Keek een laatste keer, keek beter, en zag een worm. Een klein, vies, naar, monsterlijk wormpje. Hij kwispelde naar me.
Ik spuugde onmiddelijk mijn mond leeg in het zakje, smeet het van me af, spoelde mijn mond, spoelde nog eens, hupte, danste, wapperde met mijn handen, deed van 'ieuw ieuw IEUW!!!' en rende naar mijn moeder voor troost.
Niets van dat. Ik moest niet zeuren.

Gelukkig zijn er dan Vriendjes.
Dus ik belde Vriendje, jengelde en klaagde, kreeg liefde, warmte, troost, zorg - tot ik mams in de gang hoorde.
'Wil je onmiddellijk ophangen ik moet bellen!!'
'Ik consulteer C. over mijn worm.'
'En wil je ophouden over die worm? Het is niet jouw beltijd, ik moet bellen, hang op, je kan de hele avond nog met C. over die worm praten. Doe alsjeblieft niet zo overdreven.'

Later vroeg ik haar hoe zijzelf eigenlijk zou hebben gereageerd.

"Ik zou heel hard zijn gaan gillen en naar de WC zijn gerend om over te geven"

Dus eigenlijk ben ik, met al mijn 'overdreven gedoe', heel, heel dapper. Zeker als je je bedenkt dat de net verorberde rijst in hetzelfde keukenkastje huisde als de zak met vijgen.
dinsdag 29 oktober
6 | 20:17 Half glas vol

- Maar je hebt toch ook nog wel eens een goede dag? Een dag dat je het leven hoopvol inziet?

- Hoop bestaat niet in mijn leven. Een goede dag is een dag waarin ik voldoende van mezelf ben weggevlucht om niet te hoeven stilstaan bij het feit dat er geen hoop meer is.
3 | 15:25 Strijdlust

En nu ga ik echt aan het werk!!!!!

....


! ! ! ! ! !


....


Dat is overtuigend, toch toch toch...?
3 | 11:51 Mensenleed

Met pijn en moeite wring ik het uit mijn hart, haal ik het verleden omhoog, trek de wond open. Vertel ik wat ik nooit eerder heb kunnen en willen vertellen. Omdat ik van hem houd, hem vertrouw, me bij hem veilig en begrepen voel.

- Eens had ik ook dierenleed. Mijn hamster heeft oogontsteking gehad, toen moest hij in bad. Heb je weleens een gebadderde hamster gezien? Weet je hoe gruwelijk dat is om te zien? Hoe weinig er dan van zo'n beestje overblijft..?

- Ja, dat wordt ineens een soort borrelhapje.

...
maandag 28 oktober
7 | 13:23 Opdringerig

"er bevinden zich ongebruikte pictogrammen op uw bureaublad"

Zeg waar bemoeit Windows zich eigenlijk mee??
1 | 12:30 Naar wens

Droom ik dat de zus van een vriendin van een vriend van mijn vriend veertien maanden zwanger is.

Maar verder gaat alles gelukkig weer geweldig.
zondag 27 oktober
13 | 21:17 Loos

Het is niet dat ik een wondermiddel verwacht; een pil of een drankje, wat alles in één nacht goed maakt. Het is ook niet zo dat ik verwacht dat een ander me draagt, of mijn werk verricht, mijn lasten overneemt.
Maar als er tenminste maar iemand was die me de weg wees. Meer niet. Gewoon, me zou laten zien welke richting ik moest gaan, en me werkelijk het gevoel zou geven dat het nut had die weg in te slaan, te beginnen en te volharden.
5 | 17:44 On-weer

Boy, ben ik blij dat ik geen hond heb. Of zo'n gruwelijk blij buitenkind dat bijkans met een zuidwester en regenlaarsjes is geboren en de godganse dag naar strand en bos en velden wil.
5 | 09:54 Struisvogel (2)

Wist u trouwens dat ze op RTL de hele nacht, maar dan ook echt de hele nacht, het journaal herhalen?
Weet ik in pakweg tien, vijftien klappen waarom ik ook alweer nooit het nieuws wou zien.
2 | 09:52 Struisvogel (1)

Loopt gisteren dus spontaan mijn hele pc vast, geen idee waarom - of beter gezegd: hij liep helemaal niet vast, integendeel, hij wou niet meer uit. Dus ik terug naar system restore point, blijkt er geen restore point te zijn, ook stuk; alle progjes eraf, hielp niet, niks hielp, dus format c, nieuwe installatie, alles weer goed maar barstende koppijn. Kutdag, kutnacht, zo lang mogelijk in bed gebleven, douchen, wassen, ruzie met paps maken, dag lijkt nog mooi te worden, zit ik achter mijn pc, blijkt de tijd verkeerd ingesteld. 9.33 in plaats van 10.33, terwijl ik toch duidelijk had gezegd dat ik GMT +01:00 Amsterdam Berlin Bern Rome Stockholm Vienna zit. Heel geduldig blijven, instellingen nalopen, tijd gewoon weer op 10.33 zeten, waar hij hoort.
Kom zeg, je zou toch ineens een uur extra moeten..
vrijdag 25 oktober
| 22:11 Oorsprong

- ..maar dan moet jij wel zelf opnemen. Want volgens mij zat jouw'n moeder vorige keer pal naast de telefoon.

- Ja ze zit erop. En ze broedt. Ze wacht tot er babyfoontjes uitkomen.
1 | 08:00 One fine day

Eens komt de dag, dan zeg ik hem: liefje, schatje, beertje van me, mijn honneponnetje..... kijk eens wat Luna kan! Dat wil ik ook, mag ik dat ook van jou?!
Eens komt de dag. Maar niet nu. Hij heeft de nacht moeten doorbrengen met nog maar één sigaret in huis, en dat is niet het moment om vragen te stellen.
12 | 07:37 Beauty & Zo

Hear ye, hear ye!
Vannacht geheel proefondervindelijk vastgesteld: tranen doen het haar krullen!
Hiertoe dienen de tranen in rechtstreeks contact met het haar te komen; tenzij men zulk lang haar heeft dat dat om het gezicht heen gedrapeerd kan worden, zulk lang haar dat men de staart als snotlap kan gebruiken en men met een pluk het gezicht kan oppoetsen, is het noodzakelijk dat men liggend huilt, om zodoende de tranen rijkelijk van de wangen te laten stromen, richting oor en nek. Liggend huilen doet men in tijden van hevige ziekte en pijn, bij de tandarts, tijdens het bevallen, tijdens hele slechte sex, hele goede sex of waneer men gewoon een zodanig kuthumeur heeft dat huilen de reactie op wat dan ook is, en men niet de puf heeft om nog te gaan zitten.
Welke reden op mijzelf van toepasssing was laat ik in het midden; evenwel: ter verdediging van vriendlief moet ik benadrukken dat er in onze relatie van slechte sex geen sprake is; ter verdediging van mijn eigen stralende, frisse uiterlijk moet ik benadrukken dat mijn haar kort genoemd kan worden.

Heeft men om wat voor reden ook aan de benodigde voorwaarde van liggend huilen voldaan, dan zal men bij ontwaken, behalve een klef oor, enige charmante krullen aantreffen. Ongetwijfeld zal deze krul afkomstig zijn van een zekere bijtende werking ten gevolge van het zoutgehalte in traanvocht; maar om een produkt of methode een beetje goed te laten lopen doet men er verstandig aan de waarheid zo veel mogelijk te verhullen en verbloemen. Wat niet weet, wat niet deert.

Conclusie van dit al:
is u stijlharig en heeft u altijd al krullen gewild: u huilt te weinig, huilen is gezond, houdt u toch wat minder in, laat gaan en huil met overgave.
Heeft u krullen en zit u beslist niet op toename hiervan te wachten: stop whining!
donderdag 24 oktober
3 | 18:33 Stil

Niks aan de hand, geen zorgen. Gewoon: geen zin. Lekker puh.
woensdag 23 oktober
5 | 23:37 Bij noodgevallen kunt u bellen 112.

Posted by Actie.

Ik heb mijn best voor u gedaan waarde bezoeker, ondanks mijn zo charmant verzoek echter heeft Puck te kennen gegeven dat er niet gelogd zal worden, deze schone avond.
Ik snap het ook niet, ik vermoed zelfs dat ze iets beters te doen heeft.
Nu had ik u zelf van een postje kunnen voorzien, met meer waarde dan hierin aangetroffen, echter dat mocht u van mij niet gewend zijn.
Twee teleurstellingen op één avond mocht teveel zijn.
5 | 07:20 Kreupel

Later als ik groot ben ga ik nooit verhuizen. Nergens heen, nog niet naar een andere kamer in hetzelfde huis. En als ik dan toch moet verhuizen, dan alleen mezelf. Dan neem ik niets mee, geen kleren, geen meubels, geen spullen: niets.

En wat ik zeker nooit ga doen is, als ik motorisch toch al niet zo geweldig in elkaar zit, met één been scheef op een tafel gaan staan, dan een houten plank van 2,5 meter lengte met alle boeken en de printer er nog op met één hand boven mijn hoofd optillen, de haken waarop de plank rust met de andere hand verplaatsen en een vergelijkbare actie bij de andere twee planken uitvoeren.
Om maar eens een, volkomen willekeurig en uiteraard hypothetisch, voorbeeld te noemen.
dinsdag 22 oktober
7 | 22:33 Spoed

Heeft iemand voor mij een 25 of 30 watts gloeilamp met kleine fitting? Nu? En kan diegene die even komen brengen? NU?

Niet dat ik bang ben in het donker of niet durf te slapen zonder lampje ofzo hoor.
Het heeft gewoon HAAST.

NU!!!
2 | 12:14 Linux is gevoarlijk

Dat u het even weet.
5 | 02:02 "Waarom ik geen kinderen wil"

Inzichten zijn geweldig natuurlijk, maar sommige inzichten zijn voor het tijdstip wel èrg irrelevant.
maandag 21 oktober
3 | 14:33 Evaluatie Proefmaand

Men is tevreden.
3 | 13:23 Termijn

Je mag toch wel verwachten dat een ochtendhumeur tegen deze tijd over is.
3 | 00:55 Niks

Ik heb niet ge-update hoor. Slechts een kleine wijziging in broncode; trekt u zich er vooral niets van aan als u mij daardoor in de loglijst ziet staan. Da's geen zin, dat klopt niet, toch? Wederkerende werkwoorden in de u-vorm, die gaan toch niet met 'zich', maar met 'u'?

Never mind.

Wist u trouwens dat ik helemaal nog niet beter was vanochtend? Tis een grove schande. De lichamen van tegenwoordig, dat doet maar, dat gehoorzaamt niet meer, geen enkel respect naar hun eigenaar.

Afijn. Ik moest maar weer eens naar bed gaan. Voor iedereen rustiger, voor u in de eerste plaats.
zondag 20 oktober
5 | 11:01 Beslist besloten

Nu ben ik beter.
| 10:05 Losgewoeld en losgeploeterd

Kent u dat, dat je wakker wordt met in je hoofd een los woord of een stuk van een zin, waarvan je geen idee hebt waar het vandaan komt en wat je ermee moet, maar dat maar blijft rondzingen..?

Maar toevallig was ik wel de meest veelbelovende leerling uit het Boeddhistische klasje, zelfs al waren we daar alleen maar voor een rondleiding en een intro-babbel. Dat u het even weet.
zaterdag 19 oktober
2 | 18:28 Beter

Gesterkt door een virtuele stapel opmonterende kaartjes (waarvoor dank!) en een overdosis Vitamine C, moest ik nu maar weer gewoon mijn bed in duiken.
3 | 12:49 Pot, ketel, hoekje, schamen (2)

(Titel schaamteloos gestolen uit het reactieding van een oud alt-postje; reactieding zelf lijkt helaas in zijn eigen script gestikt.)
| 12:47 Pot, ketel, hoekje, schamen

Ik moest me hoognodig eens op de balk in mijn eigen oog gaan bezinnen.
vrijdag 18 oktober
2 | 21:31 Watje

In het kader van zelfbehoud ben ik vanaf heden een apert tegenstander van het principe van 'survival of the fittest'.
Was ik een dier in 't wild, dan zou ik bij de eerste snotter niet meer van mijn plaats komen en verhongeren. Was ik een kuddedier, dan zouden mijn soortgenoten me doden, omdat ik door mijn geklaag en gesteun iedereen zou ophouden en in gevaar brengen.
3 | 16:16 Bewijs

'Ha lekker grapefruitsap!'

Ja. Ik ben ècht ziek.
donderdag 17 oktober
15 | 23:44 Hei!!

Ik ben verdomme ziek!! Ik ben verkouden! Ik heb keelpijn! Ik ben ziek en zielig!! Waarom stuurt u mij geen kaarten en bloemen?!

(De vrouw van Nu weet wat ze wil en vooral hoe ze het charmant moet brengen...)
4 | 08:57 Coladopje

Fruitmesje. Zon- resp. maandag.

Nee, u begrijpt niet wat ik bedoel. Dit valt onder de noemer 'note to self'. Aangezien ik mijn agenda toch nooit opensla.
2 | 07:47 Huishoudelijk

To whom it may concern.

Geen loze beloften meer van mail of telefoon; geen 'zodra ik wakker ben/meer tijd heb/meer energie heb/helder ben'.
Gewoon, zonder verdere uitleg: neen. Er komt überhaupt geen mail meer. Geen telefoon. Niets. Tot nader order, voor onbepaalde tijd. En dat is niet persoonlijk maar wel persoonlijk.
woensdag 16 oktober
28 | 18:35 Enquête (5)

N.a.v. de inside joke in de titel van het postje hieronder: hoevelen van u zijn eigenlijk inside genoeg om de joke te vatten? Hoeveel van u weten wie of wat Ammer is (of nog sterker: 'waar was u toen u van Ammer hoorde..')?

Algemener gevraagd: hoe lang leest u mij al? Hoe lang leest u weblogs? En nu we het er toch over hebben: is er onder u één die mij heeft gevonden via een zoekopdracht, en die toen hier is blijven hangen?

En vraagje aan de blurkers onder u: toe, zeg nou eens wat, voor één keertje...?

(En neen, inderdaad: ik ga geen politiek loggen. Nu niet, nooit niet, nog niet als Prins Maurits, in een vaderlijke prepartumpsychose, op zijn Kronan naar het Binnenhof spurt en een staatsgreep pleegt. Dan zal ik enkel zeggen: ha, eindelijk een lekker ding aan de macht)
| 18:21 Verantwoordelijkheid naar de lezer

To: webmaster@ergensophetinternet.nl
Subject: Bijwerken website
Date: Wed, 16 Oct 2002 17:29:26 +0200

‘(...) de website is prachtig, maar moet bijgehouden worden’

Oeps. Betrapt.
3 | 12:58 Ssssssss........

Geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten, met suiker en zout. Loeiheet, 'sizzling in my mouth'. Vrolijk geluid, grappig bubbelend tegen mijn tong en gehemelte. Maar de komende dagen kan ik waarschijnlijk geen woord meer uitbrengen.
dinsdag 15 oktober
21 | 17:40 Start

Kijk, dat zet je weer met de pootjes op de grond. Ik mocht eens over het paard getild raken.
Tussen van de ca 475 logs op deze pagina is de mijne in geen velden of wegen te bekennen.
2 | 11:51 Ware liefde

Ik hou van je. Ook zonder stylesheet.

'Nou. Een groter compliment kan ik toch niet maken', zei hij tevreden.
1 | 11:33 Plumeau

Puck, je haar danst!!

Ja mijn kind. Dat komt omdat van Andrelon je haar zo droog wordt dat het ook statisch is zònder wrijving van borstel, hemd of trui.
1 | 11:02 Piëteit

Of mag je het op een (officieel geen) nationale rouwdag niet hebben over zoiets banaals als broodbeleg...?
7 | 10:55 Voorwaar ik zeg u

Bebogeen heerst!
maandag 14 oktober
21 | 17:19 Vertel eens.. (2)

Zeg beste collegaloggers, vertel me nou eens: hoeveel van u schrijven stiekem helemáál niet voor uzelf, maar gewoon voor het publiek, en denken nu bij uzelf: 'ik ga nou niet updaten hoor, nu de loglijst kapot is; dan komt toch geen hond bij me, al die moeite voor niets!'

Of hoeveel van u denken juist: 'ha, de loglijst is stuk, nu komt er toch geen hond, dan ga ik lekker heel veel posten, wel twintig postjes op de dag; en ergens tussendoor vertel ik dat ik helemaal niet dat lekkere wijf op de webcam ben, maar gewoon een oude opa met prostaatklachten, een drankprobleem en neushaar - en dan kan niemand later verwijten dat ik niets heb gezegd...'
3 | 16:50 Ach nee toch... echt?!

From: my8dns [my8dns@163.com]
Date: Mon, 14 Oct 2002 13:27:27 +0200
Subject: ×𾴵Ŀͻ§£º


×𾴵Ŀͻ§£º
ÄúºÃ£¬ÎÒ˾ÊÇרҵÓòÃûÖ÷»úÌṩÉÌ¡£ÓŻݵļ۸ñ¼°¸ßËÙÎȶ¨µÄÖ÷»úÓ®µÃÁ˹ã´ó¿Í»§µÄ¿Ï¶¨¡£
¹ú¼ÊÓòÃû 80Ôª
¹úÄÚÓòÃû 300Ôª
ÍøÂçʵÃû 500Ôª
200M(´¿HTML)Ë͹ú¼ÊÓòÃûÖ»Ðè150Ôª
60M(asp,access)ËÍÓòÃûÓÊÏäÖ»Ðè236Ôª
100M(asp,access)ËÍÓòÃûÓÊÏäÖ»Ðè286Ôª
200M(asp,access)ËÍÓòÃûÓÊÏäÖ»Ðè336Ôª
¸ü¶à......Ïê¼ûhttp://www.8dns.net
³ÏÕ÷È«¹ú´úÀí£¬ÓŻݶà¶à¡£
ÇëÏòQQ£º52987160 MAIL£ºweb@8dns.netË÷È¡´úÀí¼Û¸ñ±í

¡¡¡¡Ë³×£
ÉÌÑw£¡

°ÙæÖдòÈÅÁËÄú£¬Éî¸Ð±§Ç¸¡£Èç²»ÏëÊÕµ½´ËÀàÓʼþ¡£ÇëÀ´ÐÅ£ºhelp@8dns.net
===========================
Of was dat nou toch te intiem om hier te posten...?
16 | 09:39 Vertel eens..

Maandagochtend, tijd voor wat bekentenisjes. Van uw kant, dat is: ik heb immer een rein geweten.

Vertel me eens, bent u naar Claus wezen kijken? Iemand..?
En vertel me eens: zijn er werkelijk mannen die dit kopen? En dragen?

Nog wat op te biechten? Dit is uw kans. Heden gratis absolutie en in elk geval een luisterend oog.
5 | 00:27 Kinder

Kinder - Bettina Wegner (mp3)

Sind so kleine Hände
winz'ge Finger dran.
Darf man nie drauf schlagen,
die zerbrechen dann.

Sind so kleine Füße
mit so kleinen Zeh'n.
Darf man nie drauf treten,
könn' sie sonst nicht geh'n.

Sind so kleine Ohren,
scharf, und ihr erlaubt.
Darf man nie zerbrüllen,
werden davon taub.

Sind so schöne Münder ,
sprechen alles aus.
Darf man nie verbieten,
kommt sonst nichts mehr raus.

Sind so klare Augen,
die noch alles sehn.
Darf man nie verbinden,
könn' sie nichts verstehn.

Sind so kleine Seelen,
offen und ganz frei.
Darf man niemals quälen,
geh'n kaputt dabei.

Ist so'n kleines Rückgrat,
sieht man fast noch nicht.
Darf man niemals beugen,
weil es sonst zerbricht.

Grade klare Menschen
wärn ein schönes Ziel.
Leute ohne Rückgrat
hab'n wir schon zuviel.
zondag 13 oktober
4 | 18:11 Verspilling

Goed beschouwd is het een beetje onzinnig om vijf waxinelichtjes te slopen omdat ik een lontje voor een ander kaarsje nodig heb.
Ik werk nota bene boven een kaarsenmakerij.
4 | 10:00 Sex met Sandra Bullock in het hooi

Ik ben hetero (hoewel heterovrouwen volgens Luna niet bestaan), maar als ik dan toch van ze moet dromen heb ik hier geen slechte keuze gemaakt, lijkt me.

Kanttekeningen bij deze voor mannen ongetwijfeld fabelhafte combinatie (oeh! Ideetje voor enquête 4: 'sex sandra bullock hay' - en nu kijken hoeveel Googlers ik daarop krijg!):
Zij wou wel maar ik had er helemaal geen zin in. Het hooi lag daar omdat we een stal aan het uitmesten waren: overal koeien en koeiestront. En in dezelfde droom vielen mijn kiezen uit mijn mond. Eigenlijk was het gewoon een nachtmerrie.
zaterdag 12 oktober
2 | 18:34 Mijn Eerste Koffiezetapparaat

Aha. Dus zó hoort koffie te smaken.
1 | 18:26 Gratis af te halen

Monitor: Compaq 140 14"

(Vanwege upgrade naar 15")

Technische specificaties:
Model: 140 Color
Max Resolution: 1024 x 768
Sync Type: Onbekend
H Freq/ V Freq: 31-48 Khz / 49-80 Hz
Monitor Type: Multisync/Multiscan
Tube Size: 14
Connector: HD-15
16 | 13:44 Enquête (3)

Wat denkt u, zou het nog goed komen?
vrijdag 11 oktober
3 | 22:33 Schande

"Daarna, na een week uitstel, begint Meiden van De Wit" - zegt de omroeper op bijna verbolgen toon.

Die Claus ook. Hoe kòn hij, om uitgerekend op premièreavond de pijp uit te gaan.
3 | 11:10 Done

 • H. gebeld (Wazzernie. Belt terug. Kan niet terugbellen omdat ik in gesprek ben. Maar ik heb het geprobeerd. Toch..?)
 • Azivo gebeld ("U bent verbonden met ziekenfonds Azivo. Na deze melding informeren wij u over uw positie in de wachtrij". Helaas was er geen wachtrij, zodat mijn proestlach werd opgevangen door de receptioniste)
 • Gejankt om mijn schijnbare domheid en onwetendheid, en het ongeduld en onbegrip van 'de maatschappij' daaromtrent (lang verhaal; geen verdere uitleg).
 • Oogziekenhuis gebeld. Voor diegenen die net als ik vergeefs in telefoongids, gouden gids en Google hebben gezocht naar het telefoonnummer: 070-3592400. Maar don't bother want ze zijn in gesprek. Voortdurend.
 • Neckermann gebeld ("bent u in het bezit van een compjoeter, bezoek dan onze internetsite: wéwéwé-punt-neckermann-punt-com". Zeg dat maak ik zelf wel uit!).

  To do:
 • Niente

  Damn I'm good.
 • 2 | 09:00 Dagje vrij (2)

  Zie daar de voordelen van geen pauzes nemen.

  Heerlijk. Slapen. In een warme kamer.

  (Goh, deja vu..)

  Zie daar ook de voordelen van het feit dat anderen het werk te laat aanleveren.
  (Ja ik wéét dat die voordelen me volgende week zorg zullen zijn, wanneer het werk alsnog en vóór de oude deadline moet worden gedaan).

  Plannen voor vandaag: uitzieken.
  (Goh was je ziek dan? Ja, al twee weken. Ik kan best iets geheimhouden hoor.)

  Punt.

  Druk druk druk dus. Ik mag wel uitkijken, zoveel stress is slecht voor mijn gezondheid.
  donderdag 10 oktober
  4 | 18:41 Indringer

  Mijn vader heeft een belastingadviseur. Laten we de man voor het gemak maar even James noemen - hoewel hij bepaald niet het gedistingeerde heeft wat je van een James mag verwachten. Integendeel: deze James is een wat sjofele man. Als je hem per onderdeel bekijkt lijkt alles in orde. Goede jas, goede schoenen, normale nette spijkerbroek. Maar zodra zijn hoofd erbovenop komt gaat het mis; dan lijkt er een grauwige waas over alles heen te trekken, ziet alles er afgetrapt en valig uit.

  James, dus.
  Ik heb hem met enige regelmaat aan de telefoon, maar had hem al jaren niet meer gezien.
  Tot vanavond.

  Ik stond rustig kookachtige zaken te doen in de keuken toen de bel ging. Sociaal als ik ben laat ik dan natuurlijk alles staan en snel naar de deur. 'Hallo? Halloooo?? Wie is daar? Haalllooo???' - kreet ik door de intercom. Niets. Lolbroek zeker; één van de vele buurtoudjes is begonnen aan een tweede jeugd en doet aan belletjetrekken. Aso's.
  Ik ga terug naar mijn potten en pannen en net als ik weer daar ben gaat de bel van de voordeur. Vreemd. Ik ga terug, ruk de deur open en zie daar een rattig ventje staan. Met een tas naast zich die een aktetas zou kunnen zijn, maar zo volgestouowd is dat hij eerder als weekendtas lijkt te dienen. Ik staar de man wat viezig en vragend aan, waarop hij vriendelijk grijnst en een stap naar voren doet. De rat dringt mijn huis in!! Ik stel me pontificaal op de drempel op, kijk nog vragender en naar mijn idee bijzonder dreigend. 'Hoi!'zegt hij blij, en in het geheel niet onder de indruk. 'Ik heb om zes uur afgesproken'. 'Het is geen zes uur', zeg ik bestraffend. 'Niet? Oh nee, tien voor zes.'

  Zijn stem brengt een vlaag van herkenning boven. James..? Dan komt hij voor mijn vader. Even testen of dat klopt. 'Mijn vader is er nog niet'. 'Nee ik ben wat vroeg. Je kan dat niet altijd even goed plannen he, en dan ben ik nu wat eerder. Heb ik dat ook eens een keer'. Ah kijk, een man met zelfkennis. Hij is nog nooit op tijd geweest, laat staan te vroeg. En zijn zin was lang genoeg om de herkenning nog wat te verlevendigen. Enigszins beschaamd om mijn botte houding laat ik hem binnen, zet hem in de woonkamer neer, geen probleem, hij wacht wel even hoor.

  Ik ga verder met koken. Maar ben toch nog zo onzeker over 's mans identiteit dat ik mijn vader bij thuiskomst zeg: 'je hebt bezoek...?'
  10 | 12:25 Ego boost

  Leuk zeg: als je iemand van de afdeling P&O aan de lijn hebt, die bij ruggespraak vergeet je in de wacht te zetten. Goed voor je gevoel voor eigenwaarde vooral.
  'Ik heb hier een Mevrouw Puck, ken jij die? Die werkt voor ons, maar Puck, dat zegt me echt helemaal niets. Ik kan er ook geen enkel beeld bij maken. Jij wel? Nee ook niet hè..?!'

  (Overigens een dame die mij verleden week nog uitgebreid de hand schudde, en me enthousiast verwelkomde als nieuw personeelslid. Maar dit, klaarblijkelijk, geheel terzijde.)
  | 08:33 Dagje vrij

  Zie daar de voordelen van geen pauzes nemen.

  Heerlijk. Slapen. In een warme kamer.

  Pas goed op uzelf. Ik spreek u wel weer eens.
  woensdag 09 oktober
  3 | 15:57 Hoewazzetookalweer

  Is fout nou foutief, of foutief fout?
  1 | 15:25 Dubbel Dom

  ... en uw postcode?

  - Die is (****) dubbel Richard.

  En in plaats van **** RR tref je later op de brief aan: **** DR

  ... en uw voorletters?

  - èn-káá-wéé - Nico Karel Willem

  En je hoort haar warempel al typend mompelen: Wwww..illll...ee..mmm...
  5 | 12:55 Op de werkvloer

  14 graden.

  Ik herhaal:

  Veertien graden

  Op de werkvloer.
  23 | 07:33 Enquête 2

  Aangezien u toch zo vlot op vragen reageert, hier nog één:
  Als u zoent, houdt u dan in eerste instantie uw hoofd naar links of naar rechts; of is u of uw partner niet in het bezit van een neus en kunt u dientengevolge uw hoofd gewoon recht houden?

  En voor het wetenschappelijke element (wellicht is er immers een verband!): bent u links-, rechts-, of on-handig..?
  4 | 07:27 Enquête 1b

  Meine Damen und Herren, ik dank u voor uw medewerking aan het onderzoek van gisteravond.

  Aanleiding was een kleine discussie die ik met mijn vriend had.
  Peren, zo zei hij, dienen hard gegeten te worden. Dan zijn ze het lekkerst. Daar selecteer ik ze zelfs op in de winkel. Als ik een peer kan indrukken gaat hij niet mee. Hard: zo hoort het. Dat je weet dat je tanden hebt. Dat zachte sappige moet niet, daar krijg je vieze handen van.
  Ja ja, stoere mannentaal...

  Ik heb hem voor gek verklaard. Een goede peer is rijp, niet hard. Een goede peer is stevig, niet pappig; maar wanneer je er in bijt sappig en - misschien is 'mals' nog het beste woord. Een harde peer is zurig en wrang, een rijpe peer is zoet en pittig. Rijp, niet hard. Wat een onzin zeg. Van onrijp fruit krijg je maagpijn.
  Wat een onzin zeg, zei hij weer tegen mij. Ik ben hier heus niet de enige in. Als je dit aan je lezers zou vragen zouden ze mij gelijk geven.

  Dus ik heb het u even gevraagd. En.. tsja.. wat zal ik eens zeggen..
  Och nee, ik hou van hem, hij heeft het al zwaar genoeg gehad toen in de loop van de avond uw reacties binnenstroomden. Laat ik het niet ook nog eens hardop zeggen..
  dinsdag 08 oktober
  22 | 18:55 Enquête

  In het kader van een zeer belangrijk persoonlijk onderzoek verzoek ik u vriendelijk doch dringend om op de volgende vraag antwoord te geven:

  Prefereert u uw peren hard, zacht of in het geheel niet?
  3 | 17:47 Vertrouwd

  'Als ik nou op mijn werk dezelfde desktopachtergrond neem als thuis, dan voel ik me op het werk in elk geval wat minder ontheemd'.

  Ja, dat was een waarlijk briljante redenering van mij.
  De praktijk is echter dat je 's avonds bij thuiskomst je computer aanzet, hopend op wat ontspanning en vertier, maar integendeel meteen weer op het zojuist ontvluchte werk lijkt te zitten.
  | 13:16 Hyper

  'Zeg heb je gehoord..? Heb je gelezen..? Wist je dat..? Oh kijk die kastanjeboom..! Goedemiddag buurman...!! Maar heb je gehoord dat..?'

  Ik weet niet wat ik liever heb: mijn vader in een goed of in een slecht humeur.
  maandag 07 oktober
  3 | 19:50 Strebertje

  Kijk, dat is nou kunstig: de pan is zwartgeblakerd, totaal aangebrand - met het eten erin is niets aan de hand.

  Als ik dan toch iets niet kan, wil ik toch in elk geval de beste zijn in het niet-kunnen.
  3 | 15:10 Blij

  Geurpennen. Ze waren een ware rage toen ik negen was, een must-have. Slanke pennetjes, prachtig mooi, met een geur die door de hele klas te ruiken was.
  Er waren 6 kleuren: turquoise, roze, paars, bruin, groen en oranje - de bruine stonk vreselijk en werd volgens mij nooit door iemand gebruikt.

  Ik had niet gedacht dat ze nog bestonden, eigenlijk.
  Maar wat ik zeker niet had verwacht was dat volwassen mensen ze zouden gebruiken om aanwezigheidsformulieren in te vullen. Met voor elk dagdeel een nieuw kleurtje..
  2 | 14:00 'Nee die is er morgen weer..!'

  'Succes. en je mag me altijd bellen. ik ben aanwezig van ma t/m do van 8.15u - 15.15u.'

  Kan iemand mij vertellen welke dag het vandaag is, en hoe laat het is? Want volgens mij heb ik iets niet helemaal begrepen.
  6 | 11:30 In vrede

  Nou hoop ik ergens het komende jaar eigenlijk op een berichtje als dit:
  ‘Overleden, onze lieve echtgenote, moeder, grootmoeder, overgrootmoeder: Juliana. Zij is inmiddels in familiekring begraven. Liever geen bloemen of kaarten.’
  2 | 11:21 404

  Elke nieuwssite, elke omroep, elke krant heeft al maanden een heel Plan Claus op de planken liggen.
  Zo niet de site van het koninklijk huis: die hebben schijnbaar een stagair aan het werk gezet, die nu dapper aan het worstelen is met de hoofdstukken frames en inline images, in html voor dummies.
  Of zou er een nerd-met-humor zitten, die denkt: 'Claus 404, site 404'..?
  zondag 06 oktober
  4 | 20:56 Claus

  * 6 september 1926 - † 6 oktober 2002, 19:00

  Goddank. En wat een verlies.
  | 18:30 Rail Away

  'Mensen die op zondag treinen zijn dagjesmensen; die zijn dol op reizen, zitten graag en lang in de trein en willen zoveel mogelijk van Nederland zien', moet de NS hebben gedacht.

  Dat is althans de enige reden die ik kan bedenken, waarom op zondag elke verbinding tussen Eindhoven en Den Haag over Utrecht moet gaan.
  1 | 12:12 Addergebroed

  Hanna Zetterberg: van Ronja tot parlementslid.

  Och, zo groot is uiteindelijk de stap niet, van rover naar politicus..
  zaterdag 05 oktober
  4 | 17:40 Amélie

  Ik mocht haar niet. Met dat lachje en dat witte hoofd en sneeuwwitje-haar. Ik mocht haar niet, het verhaal zei me niets en de hype om haar heen vond ik overdreven en saai en irritant. Het woord 'blij' werd te vaak met betrekking tot haar en de film gebruikt, en als ik ergens extreem onblij van word is het wel van het woord blij (sorry Kim..).

  Maar goed, ik ben de kwaadste niet. Ik heb haar het voordeel van de twijfel gegund, zo ergens tussen vorige week en vanmiddag.
  En ik moet zeggen: ze was niet zo erg als ik had gevreesd. En ook niet zo leuk als ik - misschien nog wel meer - had gevreesd. Stel je voor dat ik ook heel 'blij' zou zijn geworden - dat moeten we niet hebben. Een beetje los gaan is tot daaraan toe, maar alles met mate. Ik moet nog wel mezelf terugkennen.

  Ze was ok, de film was leuk en best een aanrader en erg aangenaam en warm. Ze was de prijs van de dagfilm waard, maar de boete van €14 niet.
  En mooi dat ik met Harry Potter gewoon wacht tot hij een weekfilm is.
  2 | 11:45 Met blokhakje en al

  Gut, vind ik in mijn kast zomaar twee paar hippe schoenen.
  Spijtig dat al na twee minuten dragen mijn enkels, knieën en heupen heftig gaan protesteren, maar ach, it's the though that counts, niet..?
  2 | 10:32 Enerzijds.. anderzijds..

  ‘Het feit dat ik gek ben wil nog niet zeggen dat ik gek ben hoor!’
  1 | 10:01 Vertrouwensbreuk

  Waar in de tijd was het dat mijn lichaam op het idee kwam zijn eigen plan te trekken, onafhankelijk van de rest van mij en mijn handelen? En waar haalt hij het vandaan dat ik het daarmee eens zou zijn?!
  Zou je je eigen lichaam kunnen aanklagen..?
  1 | 09:30 Diefje-met-verlos

  5.30 AM. Na mezelf een kwartier te hebben wakkergehouden in de rij voor de kassa bedenk ik me ineens: Ik hoef helemaal niet te betalen. Ik kan veel beter gaan slapen en wachten op een nieuwe droom..
  2 | 00:36 Zie je wel ik ben niet de enige...  (via)
  vrijdag 04 oktober
  7 | 22:41 Aha-Erlebnis

  Gerrit Zalm lijkt op Govert Harmsen.
  6 | 11:50 Werkstress (2)

  Is het werkelijk teveel gevraagd voor een bakker om brood te bakken? Voor een slager om vlees te verkopen? Voor een schoonmaker om schoon te maken? Voor een restaurateur om te restaureren of in elk geval een restaurant te hebben?
  En is het dan echt zo'n raar idee dat een werkbegeleider begeleidt bij het werk?!
  5 | 10:13 Werkstress

  Kan iemand mij het concept ‘pauze’ uitleggen?
  Ik bedoel: als je na anderhalf uur net op gang bent, echt lekker bezig, waarom zou je dan in godsnaam stoppen?!
  Als ik ergens gestresst van raak is het het constant moeten onderbreken van mijn werk.
  Ik zweer u: als er nog één iemand komt zeuren dat ik ‘echt even moet pauzeren’, krijg ik een burnout.
  donderdag 03 oktober
  10 | 19:32 Grootmoedertaal

  Ik word oud. Ik word heel, heel oud.

  Ik hoorde mijzelf jongeman zeggen tegen zo'n opgeschoten knul.
  5 | 07:27 Samengevat

  Gisteren:
  wrknwrkn (da's tweemaal werken samengepropt in de ruimte voor één), lunchtijd, naar huis. Badkamer, shirtje ophangen, hoofd, boiler, boem. Paniek, hoofdpijn. Slapen. Slapen. Vriendje. Huilbui. Boodschappen. Slapen. Vriendje. Eten. Slapen. Vriendje. Slapen.

  Vandaag:
  Opstaan. Ontbijt. In de serie levenslesssen (1): ananas is vies, ananassap is lekker. Stukjes ananas daarom uitzuigen, niet opeten. Koffie. In de serie levenslessen (2): koffie werkt slaapverwekkend. Welles.

  Straks:
  wrknwrknwrkn.

  Nu:
  slapen.

  Met u ook alles goed?
  dinsdag 01 oktober
  3 | 17:10 Poef

  Vier uur non-stop werken, met de gedachte: 'morgen rustige ochtend'
  Stroomstoring. Poef.
  Morgen weer beginnen.

  (Dat zal me leren geen pauze te nemen. Dan gaat er in elk geval minder verloren)
  7 | 03:05 Waakliedje

  In het rijtje 'vreselijk domme dingen om te doen als je toch al niet kon slapen':

  Je afvragen: gelukkig, in elk geval ben ik eindelijk dat liedje kwijt dat de hele avond al door mijn hoofd dreunde - god hoe ging het ook alweer...?