Vorig Archief - Volgend Archief

dinsdag 30 april
| 02:57 Versje voor u

De koning Sálomo maakte ook schepen te Ezeon-Geber, dat bij Eloth is, aan de oever van de Schelfzee, in het land van Edom.

(Goed onthouden: 1 Koningen 9:26)
zondag 28 april
| 18:32 Gedoe

Technisch gedoe
Het wordt hoog tijd dat je hardware gewoon kan downloaden.

Huishoudelijk gedoe
Dertig graden niet centrifugeren fijnwas lay flat to dry Vorsicht! - my ass. Als het mijn potpuurri-wassen niet overleefd zijn we niet made for each other. Jammer maar helaas, dag T-Shirt met mooie print.

Vochtig gedoe
Gisteren twee kilo zwaarder dan eergisteren vandaag drie kilo eraf; dikke enkels zere gewrichten, hoofdpijn, rugpijn, droge huid. Komen nieren met een niet goed, geld terug-garantie?
| 03:43 Naar hoop en verwachting

Lief mijn lief,
opdat je een schone nacht mag hebben wil ik toch in elk geval mijn stilte even doorbreken om je vanaf hier een kus toe te blazen. Slaap zacht, droom fijn.
vrijdag 26 april
3 | 23:53 Daas

Dat was een rare droom, vannacht.
Het was absoluut een nachtmerrie. En terwijl ik droomde wist ik dat ik droomde, en ik wist dat het een nachtmerrie ging worden, en ik herkende de sfeer; en ik wist dat bij die sfeer nog andere verhaallijnen hoorde uit vorige dromen. Dus ik dacht: ach als ik toch bezig ben, laat ik dan maar meteen al die andere wegen op gaan, ik kan dat heus wel aan. Goed onthouden dat ik dat nooit meer doe, trouwens. Slapend ben je toch niet echt in staat een goede inschatting te maken van wat je bij ontwaken aankan.

Het was zo raar, die hele stemming, het gevoel. Heeft u dat ook, dat je het verhaal van een droom niet onthoudt, maar dat het gevoel je de rest van de dag kan bijblijven? Het gevoel was zo eng, zo beklemmend, en tegelijk waren er flarden die juist bij mijn mooiste dromen horen. MIsschien dat ik juist daarom dacht: ik doe het maar allemaal. En toen ik weer probeerde te slapen merkte ik dat ik één deel droom gewoon terug kon oppakken. Een fijn stuk; en het was zo groots en mooi, met heuvels, en water; groen en donker en duister en uitgestrekt en ik wou erin wegzinken, maar ik durfde niet. Ik weet niet waarom ik niet durfde. Misschien omdat het 'te intens' was, maar dat klinkt dan weer zo zweverig.

Ik weet dat dit allemaal vaag klinkt. Ik voel me ook vaag, en stil en afgesloten.
Ik schrijf nog nauwelijks, ook niet voor mezelf. Er gebeurt te veel op het moment en dat verlamt me. Of, nu ja misschien niet eens verlammen.

Zie je, zelfs in een eenvoudige analyse van mijn huidige stemming loop ik al vast.
Ik ben al drie weken bezig op te schrijven waarom ik eigenlijk niet meer gewoon log, en ik kom al drie weken niet verder dan stukjes tekst, een paar openingszinnen, flarden zin.
Ik schrijf elke dag in mijn hoofd een begin van een kleine dagupdate en halverwege word ik een beetje moedeloos dat het ook nog uitgetypt moet worden, bedenk ik me dat ik toch eigenlijk ook geen vervolg kan verzinnen en dan stop ik maar weer.

Moedeloos. Futloos. Loos.
Misschien is dat nog een reden dat ik niet mee wou gaan in mijn droom. Omdat het te aantrekkelijk was.
Ik was gisteren onder PMT even naar de wc gegaan, en ik zat daar en dacht: ik wil niet opstaan. Ik wil niet weer gaan bewegen; ik wil alleen maar blijven zitten, slapen, voorgoed slapen, wegzakken in een droomwereld, in kussens, in water. Maar hoe langer ik blijf zitten, hoe zwaarder het opstaan wordt.
Dus ik ben maar opgestaan. En ben braaf gaan volleyballen.

Nou ja. Zo ongeveer voel ik me dus nu. Mocht u hebben gedacht iets te missen aan mijn stukjes, dan zult u na deze vaagheid vermoedelijk alleen maar blij zijn zo weinig te lezen ;-)
| 03:00 Topsport

Ik heb gerend, gelopen, gevlogen, gezwommen. Ben door modder en door rijstvelden gekropen, over bruggetjes en door tunnels. Ik heb een orkest verstoord, heb op vliegende leeuwen gereden, ben als een aap tussen lantaarnpalen geslingerd en ben voor treinen uitgerend; en dat alles op de vlucht voor - ja wat eigenlijk? Ik heb gevochten en met een rabbi gepraat, ik herinner me Azië en Praag, het is nu drie uur, ik ben uitgeput en leeggezweet en ik had me woeste dromen verdomme heel anders gepland.
donderdag 25 april
1 | 08:18 Determinatie

Het woord nuttigen is in sommige gevallen wel bijzonder misplaatst.
3 | 08:15 Cober-no

Vijf jaar lang mezelf het nuttigen van drinkyoghurt verboden, om reden van rede- en redenloos.
Die moeite had ik me ook wel kunnen besparen. Dat spul is niet te zuipen.
dinsdag 23 april
1 | 23:50 Over de miereneter, de hibiscus en de printer

Daar had zij niets op te zeggen.
Een diepe stilte volgde. En alles liep stuk.
2 | 15:24 Rozen en lelies

Het is een mooie dag vandaag. Het is een prachtige dag.
Vindt u ook niet dat het vandaag een schitterende dag is?
maandag 22 april
5 | 18:40 Update

Mocht u zich afvragen hoe het met mij gaat:
Het gaat kut. Het gaat afschuwelijk. Ik ben moe en murw en somber en bang. Mijn leven is kapot en mijn toekomst is beangstigend en vaag en naar.

De positieve kant is: vanmorgen ging het nog veel slechter. En aangezien ik heuvels beklimmen altijd al een hoop gedoe om niets heb gevonden was het plan deze opwaartse lijn vast te houden. Zodat ik toch in elk geval binnenkort niet meer mijn dagen almaar tranendrogend hoef door te brengen. Dat gaat behoorlijk vervelen namelijk. En je krijgt er schrale wangen van.

Tot zover voor vandaag. Eet smakelijk, goede bekomst, fijne avond en alvast welterusten.
zondag 21 april
1 | 17:05 Wat een prachtstukjes staan hier toch he?

Ja joh, ik praat wat af de laatste tijd..
zaterdag 20 april
| 20:03 Intuitive nerd

Theedoek nodig maar geen tijd. Dus snel snel winkel in, één pakken; materiaal is het belangrijkst, kleur is een tweede, de rest is detail.
Bij thuiskomst zie ik de tekst: http://www.cyber.kitchen.com.pk.
De hele doek is ingewoven met @, www. en .com.
1 | 14:01 Huishoudelijke ontdekking nummer 3732

Hoe bevrijdend, zo niet louterend, het werk op zichzelf ook kan werken: hardplaticen bekers overleven het niet wanneer ze met vim en schuursponsje worden bewerkt.
vrijdag 19 april
1 | 22:55 Elisa

Kan jij even aan die maffe Googler vertellen wat jij voor coating hebt?
Men zocht en kwam bij mij terecht, maar ik kan ze ook niet verder helpen..
8 | 22:44 En ze heeft er zelf ook zoveel pret bij hè..


1 | 22:24 Veel

Heb ik u weleens verteld dat ik altijd al graag Bartje had willen zijn..?
Eentje meer zal hier toch niet opvallen..
3 | 16:38 K*ttestjes

Find your emotion!

3 | 13:53 Halleluya

Kijk aan, dacht God; wat een schone dag. De lucht geklaard, de zon die schijnt; de vogeltjes fluitend en de blaadjes geboren. Een uitstekend moment om de wereld te laten vergaan.

And so he did.
donderdag 18 april
5 | 13:45 Agenda's naast elkaar..

Your Personal Day of Death is...
Sunday, September 27, 2043

Ik weet niet of u al iets gepland had voor woensdag 30 september 2043, maar ik nodig u bij deze van harte uit op mijn begrafenis.
Locatie nog onbekend. Freesia's. Kleding eigen keus; maar bij voorkeur niet te somber.
Tot dan, dan.

(deathclock, via elrado)
| 10:20 Jargon

Erhm.. even voor die onschuld die mij heeft gevonden op 'geschiedenis psychiatrie gesticht gekken':
het gebruik van de term gekken wordt geschuwd door alles wat zichzelf niet gek of ronduit asociaal noemt. De kans is behoorlijk klein dat een geschiedkundige (u was in elk geval op zoek naar geschiedenis) een dergelijke woordkeus bezigt. Zelfs in de dagen dat gekken nog geen cliënten werden genoemd, waren ze niet gek maar meteen krankzinnig. Als je bot wilt zijn moet je het ook goed doen. Misschien dat derhalve de query 'geschiedenis psychiatrie krankzinnigen' meer oplevert. En probeer het anders eens bij de archieven van de verschillende gestichtjes in den lande; die zijn over het algemeen namelijk zelf behoorlijk goed gedocumenteerd. Voor adressen verwijs ik u naar ggz.pagina.nl, kopje 'instellingen'. Go nuts.
woensdag 17 april
8 | 14:00 Fotorolletje

Voorlopige conclusies:
- minder eten
- meer zon
- vaker naar het bos
- snel weggooien
1 | 11:15 Hebbes

Lamtietie, damtietie, doedoe my liefstetjie,
Moederhartrowertjie, dierbaarste diefstetjie!
Luister hoe fluister die wind deur die boompietjie:
Heen en weer wieg hy hom al oor die stroompietjie.

“Doedoedoe bladertjies,
Slapenstyd nadertjies;
Doedoedoe blommetjies,
Nag is aan ’t kommetjies:”

etc..

(C. J. Langenhoven; 1873 - 1932)
| 11:03 White wall

Google heeft een (nieuwe?) functie waar ik het niet zo mee eens ben. Google verbetert zelf en zoekt opnieuw.
Waardoor de image-search naar Freule Wittewaall van Stoetwegen het volgende oplevert:
Your search - wittewaall stoetwegen - did not match any documents.
The spelling correction - white wall stoetwegen - also did not match any documents.
Oud-klasgenoot Michiel, in combinatie met zijn achternaam onvindbaar, werd vorige week vlotjes omgedoopt tot Michael; bij mijn zoektocht naar een Zuidafrikaans wiegeliedje besloot Google dat ik met lamteti eigenlijk lammetti had bedoeld.
Neen; dat bedoelde ik allemaal niet. En dat mag heel flauw en zelfs ondankbaar klinken, maar ik heb liever gewoon het bericht dat mijn search 0 results heeft opgeleverd. Da's tenminste duidelijk.
maandag 15 april
1 | 15:45 Dagboek

9.00 Moeder pakt haar fiets uit de garage. Bij het sluiten van de garage zegt de deur krak en boem en dag en de groeten; blijft op een halve meter hoogte steken en gaat niet verder omhoog of naar beneden.

10.00 Vanwege vastzittende garagedeur krijg ik mijn fiets niet naar buiten. Lopend naar therapie.

10.30 Onderdeel: dagboeken. Groepsgenote J. leest voor; uit haar irritaties naar mij (3x). Doet dit ondanks trillende stem met verve, en zonder terughoudendheid. Ze heeft hier anderhalve week mee rondgelopen en het opgekropt, dus er moet nogal wat gespuid. J. wordt na afloop gecomplimenteerd om haar moed. 'Nee, of Puck het begrijpt en of Puck gekwetst doet niet ter zake: het is jouw gevoel, jij hebt daar recht op en het is alleen maar goed dat je je geuit hebt'.

10.30 - 11.30 Constateer met verbazing hoe hard een hart kan kloppen, hoe lang een hart dat kan volhouden en hoezeer dat elke mogelijkheid tot normaal functioneren uitschakelt.

11.30 Hartritme weer enigszins gereguleerd. Stem werkt weer. Dagboek wordt voorgelezen. Dagboek wordt op een bijna verveelde toon door Opperpeut H. neergesabeld.

12.00 Lunch. He hallo meneer van het reformhuis, wat leuk u hier te zien, wat gezellig dat u met kind op de schouders uw echtgenote-alhier-werkende met een bezoekje vereert. U ziet mij niet en dat hoeft ook niet, u hoeft mij absoluut niet te zien, draai maar weg.. oh.. ja.. hoi..

13.00-14.30. Onderdeel: Creatieve therapie. Groepsgenote P kondigt aan te vertrekken omdat de sfeer in de groep haar niet bevalt. Ze wordt niet begrepen. En de onaardige opmerking van Puck, afgelopen maandag, heeft de doorslag gegeven.
Bij het eindrondje verklaart groepsgenote K. me de liefde. Wij komen hier morgen op terug in groepsgesprek (he ja.. fijn..)

14.30-15.00 Wandeling terug naar huis. Moeder haalt mij af en vertelt van de avonturen met garagedeur, aannemer, huisbaas en psychopathische buurvrouw

15.00 C1000. Een vriendelijke jongeman vraagt me om een korte instructie wasverzachters en hun gebruik. Op mijn vraag welk wasmiddel hij normaal gesproken gebruikt omvat hij met een wijds gebaar en vage blik het hele schap, van wasbenzine tot robijn fijnwas: 'Zoiets als dit'.

15.45 Soep. Koffie. Chocola. Ssstt..
zondag 14 april
6 | 18:16 Neeeeeeee!!!!!!

Dit

mag

niet

waar

zijn...

If I were a sappy movie ballad, I would be My Heart Will Go On from Titanic
Incurring the wrath of both casual radio listeners and audiophiles the world over, I managed to get played every hour on the hour on every radio station the world over. It seems that my appeal will go on, and on, and on, and on....

What sappy movie ballad are you?

| 14:17 Interpretatie

Moeders wijze lessen:
In de kleine dingen herken je de werkelijke zorgzaamheid; in de afwerking zie je of iemand echt zijn huishouding regelmatig bijhoudt. De plankjes, de richeltjes, de hoekjes en de kiertjes.

Dus voor mijn bezoek komt stof ik de plintjes en de hoekjes, mijn beeldscherm, de tv en de vensterbank. Punt.
zaterdag 13 april
1 | 22:33 To do-tjes van een c'tje

- boodschapjes.
- kamertje opruimen.
- wasje draaien.
- afwassen (geen bord of mes dat meer schoon is).
- konijnenhok verschonen.

Graag zouden wij willen toevoegen:
- hoofdje onthoofden, met behulp van het guillotrientje
1 | 14:57 Ware liefde

[14:52] a: ik wil met jou over alles praten zelfs html
2 | 11:19 Kort samengevat

Gisteren: Worteltje. Heet. Gehemelte. Blaar.
Nu: Blaar stuk. Grapefruit. Pijn. Pijn. Pijn.
vrijdag 12 april
| 21:00 [21:00] R: ik ben nog slechter in titels dan jij, dat weet je

[20:57] R: je hebt wel gelijk trouwens
[20:57] R: met je postje laats
[20:57] R: t
[20:57] R: als jij een tijdje niks post
[20:57] R: dan denk ik
[20:57] R: 'gaat het wel goed met puck?'
[20:58] Puck: met mij gaat het altijd goed
[20:58] R: ow ja, da's waar
[20:58] R: jij eeuwige optimist
donderdag 11 april
1 | 13:04 By the way

Is Jezus al in Garabandal gesignaleerd, zoals voorspeld?
4 | 12:54 Mess

Vrolijke plaatjes voor bij de lunch bij Zidouta (link wordt bekend verondersteld).
woensdag 10 april
2 | 16:19 Moe

Ik slaap, ik slaap, ik slaap, en ik slaap.
Ik sta op maar slaap door; douche slapend, lunch slapend, check slapend mijn mail.
Ik lees een boek, voor het eerst in? - ik weet het niet; ik lees maar ik val in slaap.
Ik droom; ik droom dat ik slaap en droom dat ik droom, droom dat ik slapend praat en mezelf niet wakker kan houden. Ik droom van slapend telefoneren; ik droom van broertjes en broers, van struise duitse leraressen, van mijn vader, van jou.
Ik dwing mezelf op te staan; ik eet slapend jam (ieder zijn tic), drink slapend koffie, schrijf slapend een stukje.

Men zegt dat je slaap niet ongestraft kan overslaan; dat je gemiste slaap altijd nog eens moet inhalen.
Ik herinner me een moment, ik zal zes zijn geweest. Ik stond in de lift en in de lift was nog maar net een spiegel opgehangen. Als ik op mijn tenen stond zag ik mezelf precies in de ogen.
Ik keek, ik bestudeerde, en ik dacht ongerust: zo heb ik er altijd al uitgezien, zo wit en zo moe, met die zwarte kringen onder mijn ogen. Hoe lang is het geleden dat ik lang achtereen goed heb geslapen, zonder nare dromen en zonder bang te zijn? Ik moet slapen, zie die kringen; ik moet slapen want ik ga dood. En ik moet appels eten.

Ik eet appels. Ik heb nog steeds wallen onder mijn ogen, altijd gehad, nooit weggeweest.
Als ik nu mijn slaap moet gaan inhalen van de laatste 24 jaar word ik pas over jaren wakker.
1 | 13:33 Dubieus

Calimero:

- Mámá wát éten we vanávond?!
- Omelet met paprika!
- O hoi o hoi!

Kippen-kanibalisme op kindernet.
1 | 04:51 Buikpijn

Buikpijn
Buikpijn
Buikpijn

Na vier uur is de grap er beslist vanaf.
dinsdag 09 april
| 15:40 Patroon

7.00 wakker; 8 uur, op dagen van Het Verkeerde Knopje Ingedrukt. Om 10 wakker, na wassen, aankleden, ontbijt en sterke koffie; klaar voor een dagje gesticht. Om twaalf uur extreem wakker, om twee uur melig. Om drie uur thuis, nog steeds vrolijk met vlagen angst en irritatie; tikje vermoeid maar nauwelijks noemenswaardig. Om bij te komen wat te eten en te drinken.
En met dat de laatste slik geslokt is, valt de moeheid op me neer. Val ik neer. Lijkt mijn energie niet aangevuld maar in tegendeel volkomen weggezogen; vallen mijn ogen dicht, kan ik niets anders meer dan op mijn bed neerploffen en slapen.
Kan iemand mij misschien uitleggen wat dit ins hemeslnaam voor absurd mechanisme is en wat mijn lichaam met de toegevoegde energie uitvoert??
| 09:29 Madeliefjes, zij garanderen geen onschuld

Hier komt heus nog wel wat anders te staan, hoor, dan goedemorgen, goedenavond, slaap zacht.
Beetje moe alleen. Hoop losse zinnen in mijn hoofd maar niet de puf om ze op te schrijven en aaneen te rijgen tot iets wat leesbare tekst kan heten.
Komt wel weer.

Misschien zal ik vanochtend, om mezelf wakker te houden, een beetje gaan 'therapeutje-pesten' (Speel nu ook dit fantastische spel! Binnenkort in de jubileumuitgave bij Ravensberger!). Vriendelijk aan Hs vragen wanneer hij iets aan zijn huidaandoening gaat doen, of de oorzaak ervan wellicht gevonden kan worden in zijn overduidelijk angstige en dwangmatige aard en waarom hij toch zo bang is voor ons, de gekken, zijn gelijken. En dan zal ik u uitgebreid verslag doen van zijn dankbaarheid om zo'n haarscherpe analyse, zoveel begrip, eindelijk openheid, etc.

Of ik zal u vertellen van Opperhoofd H.
H. heeft haren op zijn neus, heb ik dat weleens gezegd? Nee, niet uit zijn neus, maar op zijn neus. Zoals sommige mensen haren op hun tenen of knokkels hebben. Grote porieen, zwart haar, beetje zweterig. Heel naar.

Afijn, u merkt het wel.
Voor nu een fijne dag gewenst.

[backspace]

Daar stond nog een hele boodschap voor één iemand in het bijzonder, maar die was bij nader inzien beslist niet geschikt voor andere ogen. Vul je zelf wat in..?

Wat zei ik? (Beetje erbij blijven, Puck.. )
Oh ja, fijne dag dus.
maandag 08 april
| 22:11 Lief voor lief

*Graaf Tel - Nergens een lichtje*

Wat kan je doen in het donker in bed
als die lamp op de nachtkast niet brandt....
Jakkes daar lig je
nergens een lichtje
's nachts is het nooit int'ressant
maar dan ga je leuk fantaseren
en dan plotseling - BAM en kaboem - zie je veren...

één kleine kanariepietje in de lucht
twee kleine kanariepietjes in de vlucht
tidalidalidali
daar vliegt pietje nummer drie
en vier... en vijf...
o vijf de bakker sloeg zijn...
vijf kleine vogeltjes
vijf vingers aan één hand
die tel je als de lamp op je nachtkast niet brandt...

Wat kan je doen in het donker in bed
als de lamp op die nachtkast niet brandt
Dom liggen turen
en denken aan niets
in een kil, koud en saai ledikant
Maar je kunt - maar je moet dan wel durven -
natuurlijk nog altijd van die slurven gaan turven
Jaaa...

Eén dikke olifant; hopla in de lucht
twee dikke olifantjes samen in de vlucht
Toetaditaditadi
daar is olifantje drie
en vier...en vijf...
ja vijf...de bakker sloeg zijn....
vijf kleine olifantj'
vijf vingers aan één hand
Die tel je als de lamp op je nachtkastje niet brandt...

Wie weet, kan ik het ook eens proberen met een schaap...
maar ik val, wanneer ik schapen tel, in slaap........
2 | 08:50 Met een scheutje Ratelband

Goedemorgen, goedemorgen en welkom op weer zo'n heerlijke, spetterende, vreugdevolle maandag.
Voelt u zich ook zo lentefris; zo blij van gemoed; zo zingend, dansend, als een kind zo blij?
Hoort toch de vogeltjes fluiten, de hondjes blaffen, de buurvrouw die reeds om zes uur 's morgens het bad laat vollopen, de glazenwasser die een uur later met zijn vorkheftruck door de straten dendert, de vuilnisman die nog een uur later met zijn wagen volgt.
De zon schijnt, de zin nog niet maar och je kan niet alles hebben en wellicht komt dat nog.
Plan voor vandaag was om net te doen of we heel stabiel en evenwichtig zijn.
En u, wat gaat u zoal doen vandaag?
zondag 07 april
| 14:06 En zo komen wij de dagen door..

week warm
| 11:22 Het zal de lente zijn

De paniek tussen halfvijf en vijf; de nachtmerries de hele nacht - zwart-wit over stoomtreinen die in gothische kerken veranderen, zeer kleurrijk over gruwelijke spinnen, behaard en groot en vet en vliegend en in groten getale - de nekpijn, de nacht die pijnlijk en bang niet meer dan zes uur mocht duren en mij met dikke moeë ogen laat; de totaal verrotte, moesige kern van de appel waarin ik zo vlot mijn tanden zette - zij kunnen geen van allen mijn geluk verstoren.
zaterdag 06 april
| 16:18 Google spreekt

Searched the web for "dus wees maar lief het kan geen kwaad".
Did you mean: "dus wees maar leif het kan geen kwaad"

Ha! Ik wist wel dat leif liever was dan lief!

(Jij niet, natuurlijk. U is in alles de bevestigende uitzondering..)
| 14:54 Zomaar een citaatje

(...) New lovers are nervous and tender, but smash everything. For the heart is an organ of fire.

(Uit de film The English Patient)
3 | 13:13 Met een vleugje IQ

Met de zomer in aantocht een frisse salade voor u.

Alleen die hersens, zouden die perse van schapen afkomstig moeten zijn..?
1 | 01:20 Ik jij hij wij jullie zij

In ons therapiekluppie hebben we een onderdeel genaamd Motto; het hoe en waarom ga ik nu even niet uitleggen; maar eind september had ik dit als motto:

De ander is een eigen mens.

Meaning:
Die ander leeft voor zichzelf, als zichzelf, om zichzelf.
Niet voor mij, door mij en om mij.

Dat motto zou ik wat vaker in gedachten mogen nemen.
vrijdag 05 april
1 | 20:15 Vandaag...

Vandaag zou ik actief gaan werken aan de weg naar wat volwassenheid schijnt te heten.
Vandaag zou ik in elk geval beginnen mijn ritme weer enigszins in het normale te trekken.
Daarom zou ik vandaag een half uur eerder dan gewoonlijk avondeten. En mijn avondeten zou niet mislukken.

Vandaag was de dag dat vlak voor mijn maaltijd op de geplande tijd klaar zou zijn, de waterketel van het gasfornuis viel. Een stroom kokend water over mijn been gutste, via mijn teen op de vloer stuiterde en daarbij het handvat brak. Waarna bij het droogleggen van de vloer een mengeling van kalksteen en plastic handvatscherfjes zich in mijn hand drong.
Zodat vandaag de dag was dat ik nat en gebutst en geschaafd en verbrand uiteindelijk een kwartier later at dan ik gewoonlijk doe.
| 15:11 Zon

Vindt u ook niet dat tussen 1 en 3 uur 's middags beslist de mooiste tijd van de dag is?
Sommige mensen zien juist heel erg tegen die uren op.
Onbegrijpelijk..
1 | 12:38 Voor u getest

Wist u dat, dat dat kan?
Dat een dekseltje zo heet wordt, dat het sist, zelfs wanneer je het optilt met je droge, warme hand. Zo heet dat je niet meer kan zeggen of het je hand is die sist, of het metaal, misschien de lucht ertussen; omdat je hand aan het dekseltje vast blijft plakken.

Wist u dat dat kan?
Dat kan. Een fascinerende ontdekking, kan ik u zeggen. Ik heb het er warm van.
1 | 08:28 Help!

Het is al bijna één uur!!
1 | 02:16 Ikke!

Hiero, foto
donderdag 04 april
| 21:15 Gaande

Ik durf niet pas op de plaats;
in rust vergeet men mij.
Ik durf niet in sneltreinvaart;
ik zal teveel worden.
Ik durf niet rustig;
hoe langzamer, hoe langer, hoe meer kans op fouten

Geen tempo lijkt het juiste,
behalve wanneer alleen.

Maar dat is zo verrekte eenzaam..
1 | 13:25 Ziek

Mijn hemel; ik word wel erg kneuterig, als ik blij word van zoiets als schone gymschoenen.
Ik ben ècht ziek, dat zal het zijn..

Nou gaat het sowieso niet goed met me.
Ik zat net een stel foto's te kijken van een héél vaag feestgebeuren (tijd/locatie/gelegenheid mij onbekend) en betrapte me op de gedachte: "goh, daar zou ik nou best eens bij willen zijn.."
Ik. Puck. Feest. Right.

Verontrustend.
| 13:21 Fijn

Moddergympen die weer prachtig wit uit de wasmachine komen.

De wasmachine die de gympen heeft overleefd.
1 | 11:01 Projectje

Ziek + bang + moe + jezelf voorhoudend dat je heus niet spijbelt, maar thuisblijft vanwege ziek - en wat ga je dan doen met je dag?
Juist. Iets bijzonder zinvols als het ordenen van 95 liedteksten en die online zetten.
Guns n Roses, Beth Hart, Ivo de Wijs en alles daartussen; alhier te bewonderen. Klik op titels voor bijbehorende tekst.
Eeuwig under construction, vermoed ik.
| 07:45 Natte droom

In je slaap je beker water omstoten.
woensdag 03 april
4 | 16:27 Naakt

en ranzig
| 16:20 Belastingtelefoon

U heeft een ongeldige keuze gemaakt.

Flikker op zeg! Daarnet bestond optie 9 nog!!!
| 13:25 Stop whining, start living

"Zoveel jaren weggegooid, zou dat ooit nog in te halen zijn..?"

Nee. Niet als je tijd en energie verspilt aan het stellen van die vraag.
| 11:22 Stichtelijk

Uit de referstats:
lankmoedig goedertieren niet afgunstig handelt niet lichtvaardiglijk.

Dat kan nooit bij mij genoemd zijn, dacht ik. Daar zal iemand op die woorden hebben gezocht en, ontevreden met de resultaten, naar mijn site zijn verhuisd.
Maar het bleek wel degelijk bij mij..
1 | 11:05 Evolutie

Iemand op het verkeerde been zetten.
Met het verkeerde been uit bed stappen.


Ik weet niet hoe lang het geleden is dat dat been goed was; en wat dat dan voor goedheid was die het bestaan der voorheen-goede-benen rechtvaardigde. Maar wordt het niet hoog tijd dat dat verkeerde been, net als het staartbeen, gewoon langzaam verdwijnt?
Ik ken mensen die met het verkeerde been uit hun vruchtwater lijken te zijn gestapt; ook voor hen zou dit een aangename oplossing zijn.
| 10:37 Krak

Gedroogde pruimen zonder pit

Behoren die in het algemeen niet pitloos te zijn?
dinsdag 02 april
3 | 23:15 Toch..?

Maar die bloemen, dat gebaar is toch lief..?
| 15:35 Doorgestudeerd

Tijdens groepsgesprek:
Ik walg van mijn lichaam. Ik word fysiek onpasselijk van mezelf. Elke beweging die ik maak herinnert me aan mijn lijf en mijn lelijkheid; ik zou het liefst helemaal stilzitten om mezelf maar niet te hoeven voelen.

Het, schijnbaar afdoende, antwoord van de immer briljante Hs:
Maar het gaat toch om het innerlijk?
maandag 01 april
1 | 23:14 Varkje

Nu dan, is ie zoet of is ie zoet??
3 | 16:51 Voor het broodnodige zelfvertrouwen

Mijn moeder, meewarig doch teder:
Arm kind, wat zit je haar vreselijk.
Je lijkt wel een oude zieke rat. Ik heb je nog nooit zo verschrikkelijk gezien.
Arm schaapje...

| 00:55 Typo

"Veilog"

(Hier. Dit. U. Waarvoor dank)