Vorig Archief - Volgend Archief

zaterdag 31 mei
3 | 17:52 Fossiel

Wist u dat er echt héle rare dingen gebeuren met een pastinaak, als je die volgens voorschrift van Uw Groentespecialist koel en droog, doch veel te lang bewaard...?
7 | 17:37 Ultra Violent

Dat is dus mooi klinklare onzin. Dat zon goed zou zijn voor littekens. Dat die littekens minder opvallen als je bruin wordt.
Bullshit. Je wordt bruin met lichtgevend witte strepen. Wandelend zebrapad. Foeilelijk.
Ik lijk wel een.. een.. nou ja. Een ìets. Iets monsterlijks. En weinig onopvallend.
10 | 07:20 Koffiemelk

Een soldaat zit in een vrij uurtje op de slaapzaal wat te lezen. Dan komt een officier binnen, die zonder verdere inleiding of overgang tegen de soldaat begint te schreeuwen en op hem begint in te slaan.
Als de soldaat enigszins van de verbazing is bekomen en wat kracht heeft hervonden, probeert hij zich los te wringen en roept "Stop!!"
Hierop doet de officier abrupt een stap achteruit. Hij staart de soldaat verbijsterd aan en verwijt: "Pardon? Uitvallen? Dat doen wij hier niet!"

Moraal van dit verhaal:
Mijn moeder behandelt mij bijzonder onrechtvaardig
vrijdag 30 mei
5 | 16:33 Net niks [Querulant (5)]

Briefje, 23 mei j.l., t.a.v. GlaxoSmithKline:
Betreft: vervangende dop

Geachte Heer, Mevrouw,

bijgesloten vindt u de dop van een tube Aapri Peeling Gel.
De schroefdraad van deze dop is afgebroken, waardoor de dop - en daarmee in praktijk de hele tube - onbruikbaar is geworden.
Aangezien ik het zonde vind de nog bijna volle tube te moeten laten uitdrogen en uiteindelijk weggooien, zou ik u willen vragen of u voor mij een nieuwe dop heeft.

Ik zie uw antwoord graag tegemoet.
Bij voorbaat hartelijk dank

Met vriendelijke groet,

Puck

Moeder in een deuk. Vriendin in een deuk. GlaxoSmithKline bloedserieus:
Geachte Puck,

Hierbij bevestigen wij de ontvangst van uw brief waarin u een klacht uit over Aapri Peeling Gel. U geeft aan dat de schroefdraad van de dop is afgebroken, waardoor u de tube niet meer dicht kunt draaien.

Onze doelstelling is te streven naar tevreden klanten. Wij betreuren het dan ook, dat u enig ongemak heeft ondervonden bij het gebruik van ons produkt. Hiervoor bieden wij u onze welgemeende excuses aan.

Inmiddels hebben wij het product doorgezonden naar de fabrikant, die een onderzoek zal uitvoeren naar de oorzaak hiervan. Wij verzekeren u dat wij er alles aan zullen doen om dergelijke ongemakken in de toekomst te voorkomen.

Als dank voor de door u genomen moeite zenden wij u hierbij een nieuwe tube Aapri Peeling Gel.

Met vriendelijke groet,
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

MJM vd W
Regulatory Affairs Officer

A. O.
Consumentenservice

Poeh poeh, nou nou. Regulatory Affairs Officer. Onderzoek van de fabrikant. 'Doelstelling is te streven naar tevreden klanten' - dat noemen we ook wel tautologie. Of een eufemisme voor 'we doen geen donder behalve alsof'.

Maar nu heb ik dus twee volle tubes. Met 1 dop. En ik gebruik dat spul nauwelijks. Dus heb ik eigenlijk nog niet wat ik wou..
3 | 13:15 Wie, wat, waar, wanneer, hoe..

Vreemde site met vreemde naam: Find-A-Death.

‘My fascination with death isn't a new thing.’

Nou ja. Beter je fascinatie virtueel houden dan een nieuwe Jeffrey Dahmer worden.
2 | 06:56 Van de naam en het beestje

Mijn vriendin is heel gemeen. Sadistisch. Slinks. Walgelijk aanbiddelijk.
Als ze de enorme, vette, lelijke, enge spin die midden in de nacht over mijn muur struint 'Chantal' noemt, spreekt over ze en haar en zwanger en eenzaam, die gruwelijkheid personifieert zodat ik haar het onmogelijk nog kan verwijderen. En nu op een onbereikbare plek achter mijn dressoir een spinneweb heb zitten.
donderdag 29 mei
9 | 10:34 Onbereikbaar

Cruiser. Zo blijkt die

fiets

te heten, die vreemde fiets die Amerikanen als standaard stadsfiets lijken te beschouwen.

Gezocht op 'Woman's bike' en alle mogelijke varianten daarop, vindt men tien- zo niet honderdtallen sportfietsen, fietshelmen, gansche tutorials over het hoe-te-beginnen-met-een-fietscarrière. Veel Lance Armstrong. Maar niet één gewone ongewone damesfiets.

Twee uur later dan toch.
Een cruiser, dus. Of beachcruiser. Van Schwinn, Huffy, Torker, Trekbikes. Schwinn is de oudste en beroemdste.

Liefde op het eerste gezicht. Maar natuurlijk nergens in Nederland te krijgen.
dinsdag 27 mei
3 | 18:35 Blokkade

Ik heb een blinde vlek, en die blinde vlek heet Bas. Ik heb het hem vandaag ook verteld, en hij schaterlachte. Tevreden en zelfvoldaan.

Bas is niet aardig. Bas is niet zorgzaam. Bas is niet geestig. Niet ècht, althans.
Bas is een sadist, een moordenaar, een beul. The devil in disguise.

Wist u dat mijn hele lijf vastzit? Motorisch/mechanisch èn emotioneel? Dat elk aspect het ander en zichzelf stimuleert?
Ik wist dat. Tuurlijk wist ik dat, al jaren. Muurvast en overgevoelig, elke vierkante millimeter van mijn lichaam. Niets aan doen, gewoon stil zijn, fluisteren en ontkennen. Dan gaat het allemaal best.
Dat snapt Bas niet. Bas traceert de handjes waarmee de ene wervel de andere stevig vastklampt, de vingertjes die die wervel in de weefsels heeft verstrengeld. En Bas gaat daar heel fijn een beetje op duwen. Wrikken. Port er een duim tussen. Legt zijn handen op mijn bortskas en zichzelf op die handen. En vraagt met zachtfluwelen stem: trekt dat..?

C-4. Die is de hoofdschuldige. Iets met een nervus phrenicus, een parasympathicus, zenuwbanen naar het buikvlies, en het buikvlies dat door blokkades verstoord is en daarmee ook darmstelsel, maag, ademhaling, baarmoeder. Wat ook geen nieuws is.
Wat wel nieuws is, is dat als je op punt X in je nek duwt, je darmen heel raar gaan doen. En er gedurende dagen erna een zekere hormonale opstand plaatsvindt.

Bas richt veldslagen aan in mijn hele systeem. Ik ben er ook van overtuigd dat het door zijn toedoen is, dat ik, sinds mijn eerste bezoek drie kilo ben aangekomen. Hij heeft iets met mijn stofwisseling gedaan, die toch al niet je van het is. Mijn Lief juicht, die vindt om mij niet geheel duidelijke (toegegeven: ook niet geheel onduidelijke) redenen die drie kilo welkom, en wil ze liefst aangevuld zien met nog eens drie.
Ik peins er niet over. Wat ik Bas ook heb gezegd. Ik heb een einde aan mijn pijn, een versoepeling van mijn gewrichten, ontspanning van mijn middenrif en afname van mijn gewicht geëist. Hij vond me moeilijk maar moest toegeven dat ik in mijn wensen duidelijker ben dan de meeste patiënten.

Doet er allemaal niet toe.
Wat mij blind maakt is het feit dat ik wéét dat een bezoek aan Bas bijzonder naar is. Op het moment zelf. Maar dat dat elke keer weer een Aha-Erlebnis is.
Ik anticipeer op elke enge vlieg die op een dag mogelijkerwijs mijn pad zou kunnen kruisen, maar blijf vergeten dat ik niet bij Bas wou zijn. Sterker nog: ik verheug me.

Ik ben een uur thuis.
Mijn rug is gebroken, absoluut. Er jagen pijnscheuten door mijn heup. In mijn flanken zitten voze, melige plekken.

Vrijdag 10.30. Dan mag ik weer. Fijn!
2 | 07:27 Desperate situations require desperate measures

Drie depressieven in één gezin hebben een dermate desastreuze uitwerking op elkaar, dat je je begint af te vragen of therapiegroepen voor gelijkgestemden niet bedoeld zijn als een wat extreme manier om van de wachtlijsten af te komen.
zondag 25 mei
41 | 19:14 Lol

Ik weet niet meer waar het was, dat ik dat stukje las. Een kort, 'grappig' stukje. Anecdotisch. O zo geestig. En in een flits schoot het commentaar door mijn hoofd: 'ah joh, doe dat nou niet. Dat is een Puckstukje, maar daar ben jij toch te goed voor'.

Zouden anderen hun stukjes net zo schrijven als ik? Zouden dezelfde regels voor interpretatie gelden?
De logs met lollige en lege stukjes, wat zouden de schrijvers die daarachter zitten doen, voelen?
Zijn dat inderdaad lege lolbroeken?
Zijn het mensen met een rijk gevuld leven, die af en toe een losse flard noteren en weer verder gaan?
Of zijn het mensen met een vol, een overvol hart, dat ze maar niet leeg krijgen? Mensen die ruzie maken, in drift en paniek schelden, tieren, gillen, slaan, elke dag hopen dat dat de laatste is, zomaar overvallen worden door immense, alles wegvagende somberheid? Die zich niet meer kunnen concentreren, geen hoop meer hebben, geen zin meer hebben, zo, zó moe zijn, een terloopse grijnslach hebben en die vastpinnen op een log omdat je toch wàt moet?

Wat weten we eigenlijk van elkaar? Wat weet Kiers van Merel, wat denkt hij te mogen interpreteren als hij dit soort smerigheid opschrijft?
Wat weet u wezenlijk van mij, wat weet ik van u?
En hoeveel willen we eigenlijk weten?

vdW, u zei eens dat ik niet steeds begrepen moest willen worden.
Ik heb u gehaat om dergelijke boude uitspraken, zo maar in de nacht als ik alleen maar - tsja. Begrepen wilde worden.
Als het maar geen pijn doet hè.

U had gelijk natuurlijk. Als ik iets wil is het begrepen worden. Tot in het oneindige mezelf uitleggen, verklaren, tonen.
En als ik iets haat is het juist dat begrip. Of schijnbaar begrip. Het voelt als indringing, verkrachting, soms. De arrogantie, de pretentie te denken dat men mij begrijpt en kent. Ga toch weg, rot op, laat me met rust. Wie denk je wel dat je bent.
Zij die geen interesse tonen, me zijdelings groeten en doorlopen, hen wil ik. Altijd al. De kabouterleidster die de andere kindertjes knuffelde en mij niet, voor haar verstuikte ik bij de Duinenmars mijn enkel. Degene die me een vriendelijke doch afstandelijke 'dag hoor' geeft, degene die me niet mailt. Die moet me aandacht geven, me kennen. Me redden.

Nu ja.
Onzin ook allemaal.

Hoog tijd om de bloemkool weer eens te laten aanbranden.
4 | 07:42 Tegen het middaguur

Hoera! Ik heb uitgeslapen!

(Nee heus, voor mijn doen ècht...)
zaterdag 24 mei
4 | 19:27 WC-potenquête

Platje of hellend vlak?
| 16:37 Teleac

"Ik wil een geabstraheerde vrouwenfiguur maken, in kersenhout"

Ja, en?
3 | 16:31 Waar hoop verspilling wordt

Heden aangeschaft:
 • Vrij Nederland & Vrij Nederland Special
 • Trouw & Volkskrant
 • 4 boeken: Kameraad scheermes - Rogi Wieg; Te gek om los te lopen - Bram Bakker; [niet noemenswaardige kleuterliteratuur], 2x

  En ik kan niet lezen.
 • vrijdag 23 mei
  6 | 09:46 Genealogie

  Eens, het was op een bitterkoude nacht, de wind sneed de vrieslucht aan flarden en bevroor de zoute tranen op mijn wangen, het was augustus en hartje zomer maar dat klinkt zo weinig dramatisch, eens werd een log geboren, uit een huwelijk tussen vandenb en alt0169, zoals zij op dat moment bestonden.
  Het log heette Puck's Podium, en zij werd moeder van Zijperspace en Casaspider. Zonder dit zelf te weten - dat doet zelfs Maria haar niet na.

  Aldus Blogtree.
  woensdag 21 mei
  7 | 15:05 23-05-03, 13.30: CSE biologie VWO oude stijl

  Vriendelijk vezoek van mijn moeder om haar het verschil tussen resistentie en immuniteit uit te leggen.
  6 | 12:20 Nadruk

  Goed:
  "Je ziet er goed uit! Ben je aangekomen?"

  Fout:
  "Ben je aangekomen? Je ziet er goed uit!"
  dinsdag 20 mei
  2 | 17:52 Strooi-experiment

  Waar nasikruidenuiteenpakje naar ruikt. Dat is korianderzaad.
  maandag 19 mei
  8 | 20:22 Gewoon

  Plom.. plomplòm; plom.. plomplòm; plomplomplomplomplomplom plomplomplomp plòm...
  Wat zeg je?
  Plop.
  Waarom zeg je plop?
  Gewoon. Plop.
  Puck doe eens normaal waarom zeg je plop?!!

  Ts. Je kan schijnbaar 25 jaar een huis kort en klein slaan en alles bij elkaar brullen, maar zeg één keer 'plop' en ze denken dat je gek wordt.
  1 | 09:20 Braaf

  Eindelijk heb ik het begrepen. Afspraken maken gaat niet via de huisarts zelf, maar via het overkoepelende huisartsenpraktijkafsprakenbureau. Ik weet nu dat ze het niet prettig vinden als ik naar het normale nummer bel, ik ben braaf en gehoorzaam en vooral gehoorzaam. Dus ik bel naar het afsprakenbureau en hang, braaf en gehoorzaam en vooral geduldig, een minuut of vijftien in de wacht (when you're in love with a beautiful woman... al onze medewerkers zijn in gesprek... it's ha-a-aaard...).

  Om vervolgens te horen te krijgen:
  "Oh u bent vaste patient bij de dokter?
  Dan mag u gewoon naar het eigen nummer bellen hoor. Dat is al een tijdje".

  Grmpf.
  32 | 08:17 De Bellenblaasbende

  Essi. Meisje-lief. Wil je een knuffel..? Als je nou al die punk er eens uitjankt en dan gewoon een rokje en kniekousjes aandoet, zou je je dan niet beter voelen?
  En kan je me uitleggen wat in vredesnaam een opperputkunker is..?
  3 | 07:37 Over lelijke eendjes enzo

  Heleen van Royen

  popup

  . En

  toen

  .

  (Via Godin van de Jacht en Vassallucci)
  2 | 07:21 Althans

  Lieve papa. Van harte gelukgewenst met je verjaardag. Je houdt niet zo van dat kleffe gedoe, dus dan maar hier:
  kus
  Heb een fijne dag, en een goed jaar. Probeer het althans.
  zondag 18 mei
  4 | 14:55 Less

  Windows kan best mooi zijn. Zeker zonder Explorer.

  (met dank aan SharpE en stoet)
  vrijdag 16 mei
  12 | 09:44 Tegendraads

  In Opzij :
  Onze stelling luidde:
  Het is onnatuurlijk als vrouwen geen kinderen wllen.

  Geen enkele inzender is het met die stelling eens.
  Spijtig dat ik niet heb gereageerd. Ik had graag die ene uitzondering willen zijn.

  (Dames: u mag me aanvallen..)
  | 08:33 Mijn Basis

  De pijn is nog niet weg. Waarom is de pijn niet weg?
  Weet ik niet.
  En waarom bloedt mijn pink?
  Weet ik niet.
  Wat heb ik aan jou als je op mijn meest fundamentele vragen geen antwoord kan geven?
  Weet ik niet.
  donderdag 15 mei
  1 | 16:53 Detail..

  Niet via. Gewoon rechtstreeks van.
  4 | 07:14 Nederland op z'n smalst

  40 procent van de vrouwen heeft overgewicht
  33 procent van de vrouwen is ouder dan 50 jaar
  18 procent van de vrouwen is jonger dan 15 jaar

  33 procent van de vrouwen draagt een string.

  Heeft u die percentages weleens gecombineerd..?
  woensdag 14 mei
  | 20:47 Eén pot nat

  Dieren, het zijn soms net mensen, zo vindt ook de NCRV-gids:

  20.30 Another stakeout [V8]
  (...) Om niet op te vallen, moeten ze zich voordoen als man, vrouw en kind, vandaar dat Gina Garrett en haar hond aan het team worden toegevoegd.

  3 | 08:00 Vergankelijk

  Eens liep ik door het winkelcentrum van het plaatselijk stadsdorp.
  En toen zag ik hem. Een Zeer Bekende Nederlander.

  Dàt weet ik nog. Maar als u me nu zou vragen wie die Zeer Bekende Nederlander was...
  maandag 12 mei
  7 | 15:51 Protest!

  Welke onverlaat heeft mijn rijst uit het assortiment gehaald?!
  2 | 13:18 Voor mijn 250.000 dierbaarste vrienden

  Uit een interview met Dick Bruna (M, april 2003):
  "Boris en Barbara (twee beren, waarvan alleen intimi weten dat de wat onhandige Boris eigenlijk Dick is en de doortastende Barbara Irene)"
  3 | 08:00 Invloed (2)

  Voor Henk

  Uit Biologie voor jou 6V (voor de alpha's onder u: niet schrikken, gewoon stukkie scrollen):
  Bij hoenders wordt de kleur van het verenkleed bepaald door twee genenparen, die onafhankelijk van elkaar overerven. Het dominante allel R veroorzaakt een gekleurd verenkleed. Het recessieve allel r veroorzaakt een wit verenkleed. Het dominante allel Q veroorzaakt blokkering van de werking van allel R. Het verenkleed wordt dan weer wit. Het recessieve allel q veroorzaakt geen blokkering.
  Heel af en toe, ik schrik er zelf van, denk ik op een iets minder oppervlakkig niveau dan mijn stukjes hier.
  Zo had ik het laatst met mijn moeder over geloof enzo. Ik ben zelf niet gelovig, maar ben er wel in geïnteresseerd.
  Ik had net mijn moeder geholpen met een biologie-opgave met hierboven geciteerde inleiding, en ik vond dat een mooi principe. En vond dat dat in zekere (omgekeerde) zin ook voor geloof gold. Maar dan zonder het genetische aspect.

  De mens heeft, hetzij door aanleg, hetzij door opvoeding, hetzij door andere factoren, op een bepaald moment in zijn of haar leven een bepaald 'pakket' aan kwaliteiten. Kracht, liefde, medeleven, doorzettingsvermogen and so on. De ene mens doet daar überhaupt niets mee. De ander doet daar van zichzelf veel mee. En weer een ander heeft de potentie er iets mee te doen, maar kan dat niet. Die heeft iets nodig om dat reeds aanwezige los te maken.
  En dan komt het geloof om de hoek kijken. Er volgt voor mijn part een EO-achtige bekering. Maar pas met dat geloof erbij wordt de potentie aangesproken. Kan worden geconcretiseerd.

  Mind you: ik zeg dus beslist niet dat ieder mens een geloof, laat staan een christelijk geloof, nodig heeft om werkelijk 'tot zichzelf' te komen (hoewel in elk geval een geloof in zichzelf toch niet overbodig is). Ik denk alleen niet dat genoemde EO-tafereeltjes een toevoeging tonen; alleen een aanspreken, kataliseren voor mijn part, van iets wat al in de basis aanwezig is.

  En in het algemeen, los van geloof, zou je kunnen zeggen dat bepaalde aanwezige kwaliteiten pas tot hun recht komen als er een extra, stimulerende factor aanwezig is. En soms zijn er aan die factor ook nog voorwaarden verbonden; hence mijn toevoeging van 'recessief', in het eerdere stukje hierover.

  Disclaimer: De vergelijking is zo lek als een mandje. Was op het moment van uitspreken binnen het specifieke gesprek zuiver illustratief bedoeld. En is door mij gelogd als herinnering aan dat gesprek, niet als conclusie ervan.
  zaterdag 10 mei
  3 | 18:25 Think Positively

  Leeftijd: 25,7
  Verschil: +6,4
  Je Echte Leeftijd is 32.1

  Nou ja. Dat maakt in elk geval het leeftijdsverschil tussen Lief en mij weer wat minder.
  4 | 11:28 Afvalscheiden voor gevorderden

  Voor als u niets te doen heeft (of juist te veel):

  Pakje thee met 20 éénkopszakjes in papieren hoesjes. Pakje thee is over datum, thee blijkt (inderdaad) wat schimmelig.
  Alle zakjes uit de zakjes. Buitenzakjes apart houden. Alle bovenkantjes-met-touwtje-en-labeltje van filterzakjes knippen. Touwtjes-met-labeltje in afvalbak. Opengeknipte filtertjes boven biobak uitstorten. Lege filtertjes in papierbak.

  En weer een kwartier nuttig verspild.
  1 | 10:21 Ook gggghhoedemorgen

  De diplomaat van boven staat uiterst ondiplomatiek op de parkeerplaats te rochelen.
  vrijdag 09 mei
  | 17:47 Verontschuldigend

  In deze verlichte tijden van kristalhelder vensterglas en supersonische Glassex, zie je een open deur soms aan voor een doorzichtige serredeur, die je met veel gerinkel, taboedoorbrekend en vernieuwend, kan intrappen.
  3 | 09:34 Invloed

  In wezen is Christus, als verlichtende, niet meer dan een stimulerend doch recessief allel.
  donderdag 08 mei
  7 | 17:57 Leuk

  Maak kennis met de onvolprezen humor van mijn vader:

  Mama Puck: Maar ik kan niet die lichtblauwe sokken aan, daar ben ik te oud voor
  Puck: Ah toe, dat ziet geen hond
  Papa Puck: Ja die juist wel, die zitten laag!

  Gelukkig vindt hij het zelf erg fijn in zijn wereld.
  1 | 16:15 Virtueel

  Ik raak een beetje van mezelf vervreemd.
  Ik kijk in de loglijst, denk: "Oh, Puck heeft geupdate, even kijken" - en klik.

  Dit is een goed teken.
  2 | 13:52 Teleurstelling alom

  Meneer Hotelbon belt mij:

  Nou ik mag u aanbieden een jaar lang gratis overnachtingen in hotels dus dat lijkt me wel...
  - Nee.
  ..niet de moeite waard..?

  ('Oh dan heb ik mijn toneelstukje verkeerd ingestudeerd.')
  1 | 11:32 Natuurmonumenten

  ...en nou moet ik mijn log helemaal renoveren...
  - Waarom?
  Ik heb veertig dooie linken.
  - Ja en? Uiteindelijk gaat alles dood lieverd. Het is net het leven.

  Hetgeen absoluut waar is.
  Dus wij laten dit log fijn verwilderen. Donaties om dit proces te bespoedigen zijn uiteraard te allen tijde welkom.
  woensdag 07 mei
  2 | 13:14 Blind

  Drift. Rood voor de ogen, compleet machteloos, ongecontroleerd, woedend.

  Drift in de armen, benen, de stem, het hele lijf.
  Drift om onnozele, bloedserieuze zaken.

  Drift naar iedereen omdat alles tegenzit en niets wil.
  Drift omdat je voortdurend wordt tegengewerkt.

  Drift om de keukenvloer, die plakt en smerig is. Die jij pas nog hebt geboend en gesopt en verzorgd en die anderen besmeuren en volgooien met vruchtensap en soep en kaaskruimels. Opzettelijk. Vàst.
  Drift die maakt dat je de hete kraan lijnrecht op die plakkerige, vieze, bezoedelde, onverzorgde en ongerespecteerde vloer zet.

  Waarna je jezelf dweilend vindt. De hele vloer. Hozend.
  Omdat je voor je wraakactie was vergeten dat je zelf ook nog in de keuken moest zijn.
  2 | 08:14 Wolfskleren

  Kan je, aan de wijze waarop een hond met een andere hond omgaat, afleiden hoe die hond tegen mensen is?
  Als het kleine hyperactieve ding van boven tegen de grote woeste herdershond van beneden aanspringt, blaft, bijt, danst, huppelt, draait, en voornoemde woesteling daarop heel sloom reageert en verveeld wegwandelt, zou die woesteling dan misschien niet zo heel woest zijn..?
  1 | 06:52 Rectificatie

  Hartelijk dank voor uw uitgebreide en leerzame reacties op het postje ginderonder.
  maandag 05 mei
  4 | 17:44 In vain

  Jezus wat een kutdag.

  Overigens hartelijk dank voor uw uitgebreide en leerzame reacties op het postje hieronder.
  Het is altijd fijn met u in dialoog te zijn, zeker als ik daar nog iets van opsteek.
  5 | 10:35 Dom èn lui

  Vragen voor wie het weet (en ja: ik kan hier gewoon zelf op Googlen, maar daar heb ik geen zin in):

  1. Welke landen zijn in WO-II door de Duitsers binnengevallen?
  2. Waren er landen die wèl zijn binnengevallen maar nìet hebben gekapituleerd (en dus niet zijn bezet/ingenomen)?
  3. Welke landen hebben een bevrijding meegemaakt en door wie?
  4. Zijn er meer landen, behalve Nederland, die aan die bevrijding een jaarlijks terugkerende herdenkingsdag hebben gewijd?
  5 | 10:24 Tenminste

  Pickwick Country garden Met echt fruit & kruiden. Aardbei, Abrikoos, Vanille.
  Tenminste houdbaar tot einde 06-2002.

  Wat denkt u..?
  zondag 04 mei
  1 | 18:29 In de serie "traditional dutch crafts"

  De pluismoeder.
  2 | 08:28 Ga zo door!

  “Prima! Je behoort tot de kleine groep Nederlanders die bewust en met succes minder vet eet. De onverzadigde vetten hebben waarschijnlijk de overhand boven de verzadigde vetten. Ga zo door!
  Wist je dat...
  ... grillen een erg lekkere en vetarme manier is om vlees te bereiden?
  ... Nederlanders vooral hun vet halen uit sauzen en vlees(waren)?
  ... het goed is om minimaal 1 keer per week vis te eten? Het maakt niet uit of het vette vis is of niet. Vis bevat namelijk veel onverzadigde verzuren die gunstig zijn voor een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed.”
  Weet het Voedingscentrum dat...
  ... vetten noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam?
  ... vetten bijvoorbeeld nodig zijn voor het opbouwen van cellen, voor de voortplanting, de huid, als dragers van vetoplosbare vitamines?
  ... sommige mensen in het geheel geen vetten tot zich nemen?
  ... die mensen daar behoorlijk ziek van kunnen worden?

  Wist u dat...
  ... als je in de eetmeter invult dat je 1 kilo weegt, je te horen krijgt dat het 'prima!' is dat je geen overgewicht hebt..?

  Bijna de helft van de Nederlandse mannen en veertig procent van de vrouwen is te zwaar.
  Het zou prettig zijn als de andere helft met een zekere professionaliteit en nuance zou worden bezien, in plaats van meegesleurd te worden door de compleet hysterische gewichts-maffia.
  1 | 07:02 Überhaupt

  Waarom sta ik eigenlijk zo vroeg op..?
  zaterdag 03 mei
  1 | 14:14 Met veel dank

  Twee roze olifantjes - Don Quishocking

  Twee roze olifantjes en een zakje diamantjes
  geef ik aan Dolores als haar bruidsgeschenk.
  Wat vind ik ze toch zoetjes,
  haar roze zomersproetjes,
  wanneer zul jij de mijne zijn,
  ’t is maar een kleine wenk.

  ’s Nachts zit ik voor het venster
  en tuur dan naar de maandag
  Ik zink weg in gedachten, zie daar Dolores staan
  Ik denk ook aan haar sni-sna-snoeperige mond
  en wat ze in haar bloesjes heeft, is ki-ka-kogelrond

  Twee roze olifantjes en een zakje diamantjes
  geef ik aan Dolores als haar bruidsgeschenk.
  Wat vind ik ze toch zoetjes,
  haar roze zomersproetjes,
  wanneer zul jij de mijne zijn,
  ’t is maar een kleine wenk.

  Ik koop voor haar een aapje
  dat staat bij haar op wacht
  en verder nog een schaapje
  dat net zo als je moeder lacht
  Twee roze olifantjes en een zakje diamantjes
  geef ik aan Dolores als haar bruidsgeschenk

  'Lieve roze olifantjes' komen tegenwoordig met rits en capuchon. Fijn!
  3 | 11:28 Zoef

  Het leven is mooi:

  inline  (Ze wil het nu uitmaken. Jaloers.)
  vrijdag 02 mei
  1 | 16:38 Shocked

  Jij neemt niet op. Potverdorie zeg. Ik ga niet eens vragen waarom niet. I'm shocked. Ik mis je en verlang naar je, en jij zit niet eens bij de telefoon. Zomaar boodschappen doen of slapen of weet-ik-veel. Zònder mij. Tsk.

  Drie slokken port bij thuiskomst op de lege maag maken geen alcoholist, toch?
  Ben wel boel duizelig nu. Waren misschien te grote slokken. Of alle alcohol zat net in die ene drie slokjes.

  Ik heb gewerkt. Wel een heel half uur. Wow...
  En nu ben ik thuis en jij neemt niet op. Niet dat ik je dat kwalijk neem hoor..

  K. zat geheel omringd door voedingswaar. Ik heb gezien, en kan ook reproduceren:
  honing in zo'n raar smeerflesje; een half casino bruin; hagelslag; olijfolie; een half leeggegeten blikje ondefinieerbaar spul (vermoedelijk mais); fruitsap (rozig); nog heel veel meer. Op de plank achter haar stonden zeker zes potjes en flesjes, maar ik weet niet meer precies wat.
  Zou ze zwanger zijn, of gewoon een eetstoornis hebben?
  (iets zegt me dat de gezonde versie van deze zin is: 'zou ze een eetstoornis hebben of gewoon zwanger zijn'..)

  Nu ga ik flauwvallen denk ik.

  Mama heeft mijn wortels weggegooid. Eerst mijn madeliefjes en nu mijn wortels. Niets is meer veilig. Morgenochtend vindt ze dat ik er wat aangedaan en beschimmeld uitzie en dan..
  Ik ga niet slapen vannacht. Dat begrijp je.

  Nu ga ik verder flauwvallen. En intens smerige thee drinken.

  Kusje. Wanneer ben je er weer?
  3 | 11:13 Voorhanden

  Volgens de bloemist moet ik de lelies in heet water zetten, met wat chloor.
  Zou dat ook WC-eend mogen zijn..?
  donderdag 01 mei
  5 | 14:41 DH - Gr

  Dag trein.

  Dat missen zo snel kan komen, en zo brandend, snijdend, pijnlijk.