Vorig Archief - Volgend Archief

woensdag 27 november
57 | 16:14 Opmerkingen (4)

Inmiddels is Mevrouw de Voorlichtster compleet dichtgeklapt, heb ik nog steeds mijn foldertjes niet binnen maar zojuist wel het fijne bericht gekregen dat 'De heer W. in gebreke is gebleven', waardoor ik, door toedoen van mijn gebrekkige Persooonlijk Nonbehandelaar W., inmiddels vier maanden naast in plaats van op de wachtlijst van het RIBW sta, zonder hier zelf weet van te hebben.

Verder gaat het gelukkig geweldig met me. Ik heb het druk met [...], mijn stemming is opperbest, ik werk en heb lief en gedraag me o zo vreedzaam naar mezelf en mijn omgeving.
Een enkele uitzondering daargelaten kunt u me allemaal gestolen worden, deze site had al weken zo niet maanden opgedoekt moeten worden en aangezien ik vandaag toch al zo verstandig handel moest ik die knoop ook maar doorhakken.

Ik groet u. Alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
dinsdag 26 november
8 | 10:45 Opmerkingen (3)

In antwoord op:
Geachte Mevrouw N,

enige opmerkingen naar aanleiding van onderstaande mail.
Ten eerste was mijn vraag over 'diagnostische conclusies' op geen enkele manier serieus bedoeld. Het stoorde me dat ik, wanneer ik folders wil aanvragen, naar mijn idee irrelevante informatie als mailadres, telefoonnummer en opmerkingen moet geven. Mijn opmerking kwam voort uit die irritatie en was ironisch cq schertsend bedoeld.
Ten tweede spreekt u mij aan met Puck. Ik heb bij het invoerveld 'Naam' met nadruk alleen mijn initialen en achternaam ingevuld; ik vind het van een zekere impertinentie getuigen mij dan met Puck aan te spreken. Dat dat in mijn mailadres staat wil niet zeggen dat het mijn voornaam is, en zeker niet dat ik daarmee wil worden aangesproken.
Ten derde en meest belangrijk: de folders die volgens uw mail 'onderweg zijn', zijn tot op heden niet bij mij aangekomen. Graag verzoek ik u deze alsnog of opnieuw op te sturen. Het ging om de folders over De Waard, De Maas en De Schakel; mijn adresgegevens zijn: [adres].

Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groet,
[inititiaal][achternaam]
Verder ben ik gelukkig in een uitstekend humeur.
zaterdag 23 november
2 | 14:30 Reminder

Als je vader na uitgebreid vergelijkend warenonderzoek alleen de bloemenhoning van de Aldi als eetwaardig beschouwt, en in opperste wanhoop is als die uit het assortiment wordt gehaald:

Beatrice Food BV
Achtseweg Noord 36
5651 GG Eindhoven
040-2619159
13 | 01:31 Staf

Soms geeft men om het geven. Wil men enkel geven om het effect van de gift. Geeft men in wezen, door te geven, aan zichzelf: om de verrassing bij de ontvanger te zien, het genoegen, klein stil plezier.
En soms geeft men, in het verlangen naar dat effect, meer dan men eigenlijk missen kan. Of meer dan überhaupt aanwezig is.

Lieve Ton. Ik kan het niet.
vrijdag 22 november
2 | 12:36 Optelsom

...alsof het ooit zo geweest is dat twee monologen een dialoog vormen.
3 | 00:53 Lullaby

Mijn onderburen hebben een enorm binnenveringsmatras en een spiraalbodem op hun bed. De hele avond al, zijn ze op dit bed aan het springen, heel gelijkmatig (sex en mijn buren is geen associatie die ik wens te maken). Aan de spiralen van de bedbodem hebben ze sensoren bevestigd, die de geluidsgolven opvangen en laten samenkomen in de luidspreker die aan het plafond, mijn vloer - is bevestigd.

Dat alleen kan het monotone ‘zoinggg... zoinggg.... zoinggg....’ verklaren, dat ik hoor zodra ik mijn hoofd op mijn matras leg.
5 | 00:33 Verlanglijstje

Lieve Sint, ik wou graag één knus huisgezin, inclusief moeke en va-met-baard-en-pijp, hond, kat en 2.3 kinderen. Om uw verjaardag mee te vieren.

(En daarna mogen ze ook wel weer weg)
donderdag 21 november
1 | 17:40 Onschuld

Heel iets anders dan tochtstrips.

(Daar sta je dan bij de kassa - The Next Generation)
11 | 07:37 Opmerkingen (2)

Vroege vogels, daar bij het Delta. Veel gevoel voor scherts, ook.
From: "N, I" [I.N@delta-pz.nl]
Subject: RE: Informatie voor patiknten - afdelingsfolders...
Date: Thu, 21 Nov 2002 07:23:08 +0100

Hallo Puck,

De folders zij onderweg en er worden zeker geen diagnostische conclusies verbonden aan de opmerkingen in het opmerkingenveld. Alleen mensen van de afdeling Comminicatie & Voorlichting krijgen de informatie-verzoeken onder ogen, tenzij er een specifieke vraag wordt gesteld die wij niet kunnen beantwoorden. In dat geval sturen we de e-mails door naar mensen die dat wel kunnen.

Groetjes,

I. N.
Communicatie & Voorlichting
Zal ik terugmailen met de vraag wat 'patiknten' dan wel wezen mogen...?
woensdag 20 november
5 | 20:08 Opmerkingen

Ingevuld bij aanvraag foldermateriaal:
Ik heb geen opmerkingen maar ik mag dit veld niet leeglaten. Dit schrijvende bedenk ik me dat, zeker gezien het feit dat ik informatie voor psychiatrische behandeling aanvraag, het wellicht de indruk kan wekken dat stemmen in mijn hoofd gebieden dit veld in te vullen, of iets vergelijkbaars. Maar wat ik eenvoudigweg bedoel is dat ik, wanneer ik het veld oningevuld laat, de mededeling krijg dat ik iets moet invullen bij 'opmerkingen'. Vraag aan u dan: trekt u op enigerlei wijze diagnostische conclusies op grond van het ontbreken van opmerkingen..?
En nou hoop ik wel dat ik netjes antwoord krijg.
3 | 16:53 Watertandend en schuimbekkend

Niet zo slim: als je toch al honger hebt een stuk zeep kopen dat ruikt naar honing en eruit ziet als een enorme brok toffee.
2 | 12:42 Carpe Diem

Beter een strontvlieg dan een ééndagsvlieg als je het mij vraagt, aldus Orfelio alhier.

En als je het mij vraagt: beter één mooie dag te hebben, dan een leven lang met walging en haat bezien te worden.
Of, zoals mijn grootmoeder placht te zeggen: ‘als ik een beest was, dan liefst een ééndagsvlinder bij mooi weer’.
| 06:50 Relaxatiestimulatie

Het wordt hoog tijd dat mijn systeem begrijpt, dat het 's nachts vermalen van mijn kiezen een vorm van stressmanagement is die louter stressverhogend werkt.

(Hetzelfde mocht gelden voor plotselinge aanvallen van buikpijn, jeuk, duizeligheid, hoofdpijn. En voor Nederland in Beweging.)
dinsdag 19 november
2 | 21:10 Toppunt

Wentelen in zelfbeklag en wegkwijnen in verwijten, om het eigen egoïsme.
7 | 20:00 Hele Nare Inzichten op de Dinsdagavond

Ineens beseffen dat je heel diep van binnen, stil en onuitgesproken, maar intens en onmiskenbaar aanwezig, een hang naar gezelschapsspelletjes hebt.
4 | 09:29 Kruidig

Als ik dan toch een vlieg moet zijn, dan toch het liefst rond dit 'toilet'.
maandag 18 november
16 | 15:50 In de categorie gewetensvragen

Stelt u zich voor, u bent gek. Moeilijk, ik weet het, maar probeert u zich dat enigszins voor te stellen. Of stelt u in elk geval voor dat u, om wat voor reden ook, in het bezit bent van een psycholoog of andere hulpverlener binnen de geestelijke gezondheidzorg.
U komt bij die therapeut, u praat een blij uurtje vol, en aan het eind van dat uur vraagt u: 'Zeg, Mientje ZusenZo, leeft die eigenlijk nog?'. Hulpverlener geeft als antwoord: 'nou, de vorige keer dat ze hier was heeft ze me uitgemaakt voor alles wat lelijk was en heeft ze een stoel door de ruit gegooid, dus ze maakte een behoorlijk levende indruk.'

Wat doet u dan?

Bent u blij met deze zinvolle informatie, ziet u al voor u hoe u dit nieuws met de andere o zo dierbare vrienden van Mientje kunt delen, of haarzelf er een weinig mee kan plagen?
Of bedenkt u zich dat dit geen stijl is en zegt u, zoals eigenlijk betaamt: 'dat wil ik helemaal niet weten, ik vind niet dat u mij dat hoort te vertellen, dat is iets tussen Mientje, u en these four walls' - of woorden van gelijke strekking?

En als u dat dan zegt, in hoeverre meent u dat dan? Wat zitten er voor u voor motieven achter deze uitspraak?

Is uw moraal gelijk uw werkelijke wensen en gedachten? Wilt u het echt niet weten, of wilt u het niet willen weten; verwacht u van uzelf, in het kader van de discretie en integriteit, dat u niet mag willen weten?

Wilt u Mientje beschermen tegen deze loslippige helpende, of beschermt u in wezen uzelf? Bent u eigenlijk bang dat eens een dergelijke immoraliteit uzelf ten deel zal vallen, en wilt u voor het te laat is meneer de niet-helpende enige normen en waarden bijbrengen?

Wat zou de waarheid onder uw correctheid zijn...?
1 | 03:14 Kort-stondig

In het algemeen heb ik niet zo weinig tegen op het concept Nacht. Ik ben zelfs bereid te erkennen dat Nachten een zekere noodzaak hebben; dat in het algemeen binnen een cyclus altijd een afsluitende of in elk geval aansluitende factor nodig is om de cyclus cyclisch te laten zijn. De afsluitende factor kan in wezen zelfs de beginnende zijn, afhankelijk van uitgangspunt. Zo kan de ochtend afsluitend zijn, de nacht beginnend. Maar dan nog dient de plaats van de nacht, hoe je Nacht ook verder definieert, gevuld te zijn, en de functie van Nacht vervuld.

Ondanks deze noodzaak. Ondanks het feit dat sommige nachten zo slecht niet zijn, en het begin van deze specifieke nacht zelfs uiterst aangenaam kan worden genoemd. Ondanks dat, zou ik het bijzonder waarderen als de nacht nu, en dan zeg ik NU, ten einde zou zijn.
zondag 17 november
3 | 20:33 Hardnekkig

Kent u dat, zo'n gedachte die maar blijft terugkeren, je niet wil loslaten? Een naam of woord, één losse zin die nergens op lijkt te slaan?

Ze stond in de NCRV-gids van vorige week. En sinds ik die uit de bus haalde, vorige week dinsdag, zingt haar naam door mijn hoofd.
Hij slingert van hersencel naar hersencel, als een aapje door de wildernis die mijn geest heet. Af en toe verdwijnt hij even, als achter een struikje; om net zo hard weer omhoog te schieten, zich vast te klampen, te bengelen, een takje lager en een gedachte verder te springen. Alsmaar hangt die naam daar, plakkerig en treiterend.

Mary Michon. En ik heb werkelijk geen flauw idee wie ze is.
9 | 20:10 Zwakste der zwaksten

- Welk kledingconcern draagt de naam van een zeevarend beroep?

- Eeeh... Marine...?

Worden de kandidaten van De Zwakste Schakel nou werkelijk geselecteerd op grond van Het Laagste IQ?
4 | 15:26 Wat nou favo

Eén sok! Eén kleine blauwe sok, één stomme piepkleine oude uitgewassen rotsok! Eén hele kleine hele oude hele uitgewassen haast geen blauwe snertsok!! En hij was verdomme niet eens van mij!!

Lichtblauw.

Alles.

Zelfs dat hele mooie, o zo gekoesterde, peperdure, eerst zo roomwitte cremezachte chique ivoren kussensloop.

Alles.

Blauw is een kutkleur.
zaterdag 16 november
6 | 20:55 'Make yourself at home'

Waarom word ik toch altijd zo'n enorme trut, zodra ik me veilig en bij dierbaren weet?
1 | 19:44 Verrassing!

Zomaar, van hem die ik elke dag spreek, een brief, een echte brief; zo fijn! En hij heeft niets gezegd, zelfs niet gesuggereerd, gehint, helemaal niets!

Waardoor ik eens te meer besef hoe slecht ik zelf geheimen kan bewaren. Zou ik ooit geheim agent worden, dan zou ik Staatsvijand No. 1 opwachten bij zijn huis. Stralend, vol ongeduld, heen en weer springend, trots: ‘raad eens raad eens raad eens wat we hebben gedaan met het hele team terwijl je weg was!! Je hele huis doorzocht, en overal microfoontjes geplaatst, en je ziet ze lekker toch niet, zó goed hebben we ze verstopt! In de telefoon, en in de keuken en de badkamer en de slaapkamer, in het frame van je bed, en op de wc ook, maar ze zijn zó goed verborgen, en ze zijn heel nieuw en klein en mooi en goed, je ziet ze niet en ze zoemen niet en ze geven geen signalen af, zo prachtig je vindt ze nooit, kom kom kom ik laat zien waar ze zitten!!’
4 | 09:52 Op hoge poten

Voor wie de laatste dagen ook al iets raars aan zijn/haar hotstattellertje was opgevallen: een klein kwartier geleden is onderstaande mail uitgegaan.
Beste Hotstat,

sinds enige dagen is er iets raars aan de hand met mijn statistieken [http://viewstat.hotstat.nl/?id=133]. De ip-nummers zijn verschillend; echter op de plaats waar de adressen moeten staan staat zeker in de helft van de gevallen 'address:212.241.49.9'. Een DNS-checkup levert 'sunams.publishnet.nl' - een subdomein van 'uw' publishnet. Ik weet niet hoe statisieken werken, maar als er al sprake is van een omzet (van inkomende gegevens naar weergave oid) lijkt daarmee nu iets mis te gaan. Ik ben niet de enige, getuige een stukje op Kruimelog [http://www.koekie.blogspot.com/2002_11_01_koekie_archive.html#84548338].
Ik hoop dat u hier iets aan kunt doen. De regelmatige terugkeer van genoemd IP was altijd al, maar niet zo erg als de laatste paar dagen. Ik heb een screenshotje bijgevoegd zodat u kunt zien wat ik bedoel.

Vriendelijke groet,

Puck
DNS-lookup, moet dat zijn. En uiteraard was ik de bijlage vergeten, dus het mailtje is uiteindelijk twee maal verstuurd. Maar goed, dan weten ze in elk geval dat het mij menens is!!
Ofzo.
vrijdag 15 november
| 20:27 Metamorfose

Potdorie zeg. Ik zou best drie oude mannetjes op een bankje willen zijn, met vogeltjes op de leuning en zon en kleinkinderen en grote oren en een minzame lach. En dan een laptopje om al mijn rust en wijsheid de wereld in te sturen.
Wat denkt u, zou mijn site daarvoor door kunnen gaan, als Luuk twee studentes kan zijn...?
donderdag 14 november
15 | 16:54 Niet weet, niet deert

(Wat u niet weet is dat ik een superhandige techneut blijk te zijn, die in tien minuten tijd een muis volledig en schijnbaar onherstelbaar weet te demonteren, in de stress schiet, a-technisch vriendje (sorry schat..) opbelt voor hoofdschuddend gegeven vaderlijke troost, nog wat knikkert met het balletje, het hele muisinterieur leegblaast en schoonschrobt, muis met een zekere schwung en nonchalance weer ineen werpt en na dit verbluffend staaltje vakmanschap weer soepel en gestroomlijnd muist (vunzig woord is dat). Vervolgens ruim een uur later besluit dat het een leuk excuus is om niet te hoeven updaten, er nog vijf postjes tegenaan gooit, in alle intelligentie ziet dat dat toch wat opvalt, en vervolgens de tijden van genoemde postjes een uur opschuift. Nee, u weet niet beter of ik ben muisloos en daarmee computerloos. En dat is eigenlijk zo gek nog niet)
| 16:45 Afijn

Operatietijd, dus.
Tot weerzien. Of niet.
| 16:44 Trivialiteiten

De moeders van tegenwoordig, ze hebben geen enkel begrip meer voor het Belang van Nerdschap (of beter gezegd: het belang van een muis voor een nerd-wannabe).

‘Nou troel, kom op, ga je was opruimen. Het leven is niet alleen leuk muisjes repareren.’
| 16:39 'Ook nog maar weer'

Wie...?

(och heden ik neem ècht zijn taal over..)
| 16:38 'Gallige'

‘Wie was ook nog maar weer je vriendje..?’

(och heden ik neem zijn taal over..)
| 16:36 Over dode muizen niets dan goeds

(Heb ik meteen weer een goed excuus om een tijdje niets op die gallige site te hoeven schrijven...)
| 16:25 Chirurgie

Mocht u de komende dagen niets meer van me horen, dan komt dat omdat mijn muis niet uit zijn narcose is ontwaakt en ik druk bezig ben met begrafenis, rouwverwerking, verzekeringen en andere administratieve danwel emotionele rompslomp - of gewoon geen zin had een nieuwe te gaan kopen.
8 | 08:06 Goedemorgen Nederland

Stelling:
Er moeten meer homoseksuelen op verkiesbare plaatsen komen.

Wordt het in de eerste plaats niet eens tijd dat er 'the right men for the job' op verkiesbare plaatsen komen..?
1 | 00:55 Omgekeerd teruggekeerd

Waarom word ik overdag zo slaperig van koffie en 's nachts, juist als ik die werking eens goed wil uitbuiten, zo wakker...?
woensdag 13 november
7 | 20:31 Highlight

Dat je, onderweg tussen douche en maaltijd en nog in ondergoed, het gas aandoet voor een kopje thee. Dat de brandende luciferkop afknapt, wegspringt, tegen je aankomt. Dat je op je hemd neerkijkt en ineens begrijpt waarom lont van katoendraad wordt gemaakt.

Mijn borsten zijn nog nooit zo heet geweest.
dinsdag 12 november
5 | 07:52 Van de ridder en zijn flanellen maliënkolder

Kent u dat? Je slaapt, je droomt, heel vast, heel helder, heel indringend. Eigenlijk niet eens eng. Echt niet.
Je wordt wakker, realiseert je de droom, en het feit dat die echt niet eng was. Geen achtervolgingen, niet een jezelf en geliefden kwijt zijn, geen ziekte of dood of ongeluk, geen pesterijen, naakt zijn, wat dan ook wat een droom maar naar kan maken. Niettemin heb je een beklemmend gevoel. Een gevoel van compleet vastzitten in angst, een gevoel van verloren zijn, niets meer kunnen, niets meer durven, opgeslokt worden door geesten en monsters en vooral je eigen gedachten. Een moment waarop je, was je niet al groot en volwassen, het liefst bij moeders in bed kruipt. En het enige wat je, in alle eerlijkheid, tegenhoudt, is niet je leeftijd, maar het feit dat je de gang niet meer over durft.

Dan bestaat er gelukkig nog telefonie. Je mag altijd bellen - misschien moest daar dan toch maar eens gebruik van worden gemaakt.
Ik bel hem wakker. Hij is lief, zorgzaam, lief, troostend, lief. En hij klinkt verdomde wakker, dus ik hoef me niet heel erg schuldig te voelen.
Sorry dat ik zo vervelend ben.. zeg ik desondanks.
‘Nee, lieverd, je bent niet vervelend, natuurlijk niet. Het is goed, je bent lief’.
'Hm', denk ik. 'Vooruit dan maar'. Ik ben iemand die heel lang kan doen over de conclusie 'vooruit dan maar', wanneer het gaat om mijn liefzijn. Eenmaal tot die beaming gekomen hoor ik zijn ademhaling veranderd. Hij slaapt. Heel, heel vast.

'Lief....?', fluister ik.
'Ja!!!!'
Kijk aan, wakker en paraat. Dat is sowieso goed te weten.
'Lieverd je moet ophangen..'
'Waarom?', klinkt het haast verontwaardigd.
'Je slaapt..'
'Ja!'. Dit trots, tevreden.
'Ja. Dus dan moet je maar ophangen.'
'Ja!'.
'Ok. Daag..?'
'Daag.. Kus...'
Ik hang op, in een stilte die absoluut niet het idee geeft dat hij ook ophangende is. Maar dan hoop ik dat hij tegen de telefoniste, die in het Noorden schijnt te roepen dat de hoorn eraf ligt, toch wat minder lief is dan tegen mij.
zondag 10 november
5 | 14:10 Alles in niets

Het stukje zou de volgende tekst moeten bevatten:
‘...te walgelijk voor woorden. Pim-op-herhaling. Politiek correcte, hypergevoelige, schijnheilige, quasi-menslievende lapswanzen. Minderwaardig volk.’

‘Niet doen, lieverd; daar krijg je spijt van’ - zei hij. En hij had gelijk.

Dus ik zal het stukje niet verder schrijven. Maar dan moet u mij niet kwalijk nemen dat ik zwijg, in elk geval tot de ergste woede bekoeld is.
donderdag 07 november
1 | 14:44 Rots

“Het leven kan zo heerlijk zijn zo prachtig en zo fijn,
maar gaat het niet zoals het moet dan wordt een mens zo klein.
Dan is't geloof de vaste rots waarop ik eeuwig bouw.
De Heiland is mijn grote kracht. Hij is mij altijd trouw.”


Gelukkig maar. Van zijn dichtkunsten moet deze meneer het niet hebben.
4 | 11:23 Conflictsituatie

Het gaat eigenlijk tegen al mijn principes in om de rokende, voortsloffende, bladerenblowende gemeentewerker een lekker ding te vinden..
2 | 09:07 Nerd!!!

TD TT, zegt het nummerbord.
'TT.. TT..?', denk ik in het voorbijfietsen; 'Die tag wordt toch nauwelijks nog gebruikt...?'
1 | 07:33 Goedemorgen Nederland

'Denkt u dat gastarbeiders de oplossing kunnen zijn?'

'Nou nee, gastarbeiders, zo zou ik het niet willen noemen', zegt de politiekcorrecte, ik-ben-bang-voor-grote-woorden-dame. 'Af en toe komt er gewoon iemand voor een tijdje uit het buitenland naar Nederland, om hier te komen werken'.

Gut. Dat zou ik dan een gastarbeider willen noemen.
4 | 07:17 Zen (2)

Als je, in je streven zelf te worden, je koan zat bent, is er gelukkig altijd nog Google om je vraag aan te stellen. Lullig om dan bij mij uit te komen, want ik weet het antwoord ook niet..
| 07:14 Zen (1)

Computers, ze staan voor niets.
De gemiddelde mens doet hier zijn hele leven over..
1 | 02:17 Ezel, steen

Ergens staat me bij dat ik pakweg een jaar geleden ook al schreef, dat kwart over twee niet het aangewezen tijdstip is om de was op te vouwen.
Waaruit dan maar blijkt dat je van het schrijven van een log zelf nou niet veel wijzer wordt.
zondag 03 november
14 | 11:40 Tekst & uitleg

Lieve lezertjes,

mocht u zich hebben afgevraagd waar ik toch al die tijd (twee hele dagen!!) was, wat ik zoal uitvoerde en hoe lang dat nog moest duren: het wurmke van drie stukjes terug heeft me op ideeën gebracht.

Toen de aanvankelijke schrik en walging, die het nuttigen van de ongetwijfeld dichtbevolkte vijgen teweeg brachten, waren weggetrokken, voelde ik een dermate grote vitaliteit en kracht in me, dat ik er het mijne van wilde weten.

De afgelopen dagen heb ik diepgravend onderzoek gedaan naar herkomst en toekomst van de worm als voedings- en genotmiddel. Ik ben de diepste uithoeken van internet en bibliotheek ingedoken; ik ben wereldwinkels en wereldkeukens langsgegaan, heb informatie ingewonnen en heb bovendien een bijzonder instructieve documentaire gezien over het nut van darmwormen voor het afweermechanisme.

Ik heb geëxperimenteerd. Ik heb wormen uit de tuin gevist, de sla op gedierte geinspecteerd; ik heb gekookt, gebakken, gefrituurd, gepoft, gestoomd en gebraden. Wormen met dressing, wormen in marinade, rauwe wormen, taaie wormen, wormen als voorafje en wormen als hoofdgerecht, zachte wormen, wormen in zout, wormen in zoet, wormen in zuur.

En ik ben zo geënthousiasmeerd door de vele mogelijkheden die de worm ons biedt, door het culinaire en tegelijk zo voedzame hoogstandje dat de worm in wezen is, dat ik heb besloten dat ik dit alles niet voor mezelf wil houden. Plannen zijn gemaakt voor een restaurantje, een boek, misschien een eigen talkshow. Seminars, kookclubs, workshops, een website.

U begrijpt: dit alles kost tijd en energie - tijd die ik graag investeer in een mij zo dierbaar project, maar die daardoor niet naar mijn log kan. U zult het daarom af en toe zonder mij moeten doen. Uren, dagen, maanden, misschien wel jaren - maar daar heeft u vast wel begrip voor, toch...?
1 | 11:05 Voor een verontreinigde huid

‘Clearasil werkt echt! Sinds ik Clearasil gebruik weet ik dat ik poriën heb, en dat ze kunnen verstoppen met al dat mooie schuim dat Clearasil voortbrengt! Sinds ik Clearasil gebruik heb ik puistjes en hoe langer ik het gebruik, hoe meer puistjes ik krijg en hoe hardnekkiger ze blijven!! Jaaa.. Clearasil werkt ècht...!!!’

Oh. Was dat niet de bedoeling...?
1 | 10:57 Mismislukt

Het gaat niet goed met mij. Niet alleen blijk ik in mijn lezen te stotteren, ik stotter ook nog eens sch-sch-sgeef.
Hier las ik: 'This is a Good, but bug free copy!!'
En ik bleef me maar afvragen: wat is er zo 'but' aan 'bug free'...?
1 | 10:38 Leesvoer

Weblog, maar dan anders.

(Niet helemaal geschikt voor een lodderig oog bij de zondagse brunch)