Vorig Archief - Volgend Archief

donderdag 28 februari
| 22:42 Nota bene

Staat u wel voldoende stil bij de incongruente behoeften van de ingebusselde luiser?
4 | 20:30 Hoogvlieger


| 15:22 Anders

Klein woord van dank aan Tonie, Reet, Jacco, Stoethaspel, Nimo, Arnoud, Roeland en alle andere deelnemers in de PF-discussie bij Tonie.
Het onmogelijke is gebeurd: ik heb me gedurende een uur beziggehouden met iets anders dan mijzelf. U moet weten, de wereld van Puck is een klein en benauwend wereldje; een brij van rondrazende gedachten die voornamelijk om Puck zelf draaien. Een afgesloten wereldje; zowel van binnenuit als van buitenaf nauwelijks te doorbreken, hoezeer ik ook weet dat er veel, veel meer is dan dat.
Het afgelopen uur was ik erbuiten, en het is me uitstekend bevallen. Een bijzonder interessante discussie, zoals er meer mogen zijn.
| 11:51 Mag ik even?

Bah bah bah bah bah bah bah bah bah bah bah bah BAH!!!!

Pijn is niet fijn. De hele dag thuiszitten en geen vin kunnen verroeren is ook niet fijn. Ziekzijn gaat bijzonder vervelen na een week of wat.

Ik wil me weer gewoon kunnen bewegen, eindelijk geen pijn meer hebben en niet meer hoesten. Ik wil dat het stopt met regenen en stormen en dat de zon weer gaat schijnen. En niet alleen in meteorologisch opzicht.

Bah. BAH!!!
| 02:12 Dramalogje

Goed. Het is kwart voor één; je voelt je verlaten door god en de mensheid. Je besluit dat het leven geen zin meer heeft; dat niets meer zin heeft. Je wentelt je in wanhoop en somberheid; bekijkt je ellende van alle kanten; en de totale zinloosheid van nog langer blijven leven kan je enige conclusie zijn. Je zakt wat onderuit op je bed, hoest eens flink - en voelt een knap. En een pijnscheut. En een brandend gevoel dat zich door je middenrif verplaatst.

Totale paniek. Alle somberheid vergeten; de dood lijkt ineens niet zo aantrekkelijk meer en zeker niet op deze manier.
Groot geween: mama zo'n PIJN ik ga DOOD DOE IETS!!! Mama evenwel is dit soort kreten gewend; mompelt in haar slaap: "alles komt goed, ga maar gewoon slapen, of ga je was opvouwen, dat leidt je wat af". Vader bromt: "hou op. Laat ons slapen". Jaja; sympathie tot en met.
Googlen op 'buik hoesten pijn' geeft een aantal zeer verontrustende resultaten. Tumoren enzo. Je knalt bij vriendin xo12bf3487mdk92 binnen op msn: help! Geruststellende woorden stellen weinig gerust, want inmiddels geeft Google een stuk waarschijnlijker, maar nog immer geangstigende opties als breukjes van het buikvlies. Je standaardreactie bij paniek is hyperactiviteit. Rennen, draven, springen, opstaan en weer gaan zitten. Dat kan je nu beter niet doen, stel je al snel vast.

Doktersnachtdienst gebeld. Zeker een uur, nou ja; een minuut of tien, in de wacht gezet. Elke vijftien seconden het bericht: uitsluitend in geval van een levensbedreigende situatie kunt u nu een hekje toetsen. Je vermoedt dat wat jij levensbedreigend noemt, niet zo wordt gezien door de dames en heren artsen.
Uiteindelijk dan toch: een alleraardigste assistente. Die op de mededeling 'ik heb op internet gezocht..' reageert met een onthutst: ach nee toch.. dat moet je niet doen hoor!
Overleg met arts. Niets om je zorgen om te maken, in elk geval niet nu. Waarschijnlijk gewoon dezelfde spier die vorige week al was verrekt. Paracetamol, slapen, morgen verder zien.

Juist. Paniek zakt enigszins, maar komt bij elke beweging en daarop volgende pijn terug.
Maar ja; niet zoveel keuze. Mede-hypochonder xo12bf3487mdk92 zegt schertsend: "en nu? ambulance bellen? je laat je toch niet afschepen door die miep?". Uiteraard niet. Ik kan natuurlijk nog meer dokters bellen. Amsterdamse nachtdienst: de dokters in DH geloof ik niet en ik voel me erg verbonden met uw stad - maar ik denk niet dat ze dat pikken.

Dus ik doe maar wat ik ook tegen xo12-etc zei: dramalogje schrijven en huilen. En aftellen tot het ochtend is. Ik zal heus niet doodgaan. Echt niet. Zolang ik maar niet ademhaal komt alles goed.
woensdag 27 februari
| 22:55 Dicht

Sommige stemmingen, je zou je eruit los willen trekken; ze willen afschudden als.. nee; niet zoals een hond het water uit zijn vacht schudt. Wàs het maar water; dat zou een stuk frisser en koeler voelen, dan dit bedompte, warm-viezige, stoffige gevoel van somberheid en leegte.
| 22:03 Ook wel...

Kist. Synoniem voor vliegtuig.
Het geeft een heel andere - vrij verwarrende - kijk op het programma 'Airborne', als dat pas na een kwartier tot je doordringt.
| 17:00 Mood

Zou je ook twee moods mogen hebben?
Ik voel me beslist violent en vulnerable.

Oh wacht. Je kan ook kiezen voor schizophrenic. Met een beetje mazzel mag je, dat aangevinkt, nog een stemming of vijf extra kiezen.
| 16:50 Disclaimer

Welcome to imood.com!

Wij, Puck, doen graag mee met alle leuke leukigheidjes; al die knusse testjes en toestandjes en ach wat is het logwereldje toch gezellig en fijn en blij en sociaal.
En verder zijn we vandaag gewoon in een wat pesterig humeurtje; voor hen die daarvoor gevoelig zijn.

Dus: vanaf heden hebben wij een i-mood.
We kunnen kiezen uit zo'n drieduizend mogelijkheden, die ik graag voor u had genoemd, ware het niet dat pivot explorer begon te miepen over stackoverflow. Ik bedoel maar.

Ik heb nog geen zin of tijd gehad om het gedoe te implanteren in mijn template. Maar goed; ik had het idee dat sommigen van u heel voorzichtig moeten worden voorbereid op de naderende komst van dit onheil. Vandaar. U bent gewaarschuwd.
| 15:00 Al doende...

Pas drie uur 's middags en al zo veel geleerd.

Ik kan u, na uitgebreid empirisch onderzoek, vertellen dat je een week na het verrekken van een buikspier, niet in staat bent om:
1. rechtop staand te hoesten;
2. een stofzuiger boven je hoofd van een plank te halen, noch daar terug te zetten;
3. buikspieroefeningen te doen;
4. met een fietspomp een bal van 65 cm doorsnee op te pompen;
5. met drie boodschappentassen aan je stuur tegen de wind in te fietsen.

Men zegt dat zwakzinnigen zich langer blijven ontwikkelen dan volwassenen met een normaal verstandelijk niveau.
Bof ik even...
| 13:33 Zoek de leegte in uzelf

Goed zoeken. Je mocht door de bomen het bos niet meer zien.
| 01:51 Braaf

Zie je; zelfs Google en haar gebruikers vinden mij braaf.
Werd ik vroeger voortdurend op afwisselend harde porno of nerderige onderwerpen gevonden, vandaag was het diepe droefenis:
armbandjes knopen met draad en creatieve vakantie beeldhouwen.
Jongens, toe nou.. alsjeblieft.. ik probeer zo wanhopig van dat imago af te komen..

Het enige wat me dan geruststelt is de mysterieuze en inmiddels vier (vier!!) keer gebruikte zoekterm:
"Wanneer puck al zoveel heeft wat dan nog te verlangen"
| 01:30 Verwarring alom

Ik heb mezelf altijd als gruwelijk conservatief beschouwd. Nog voor ik stemrecht had koos ik, hoewel absoluut niet christelijk, voor de kleine christelijke partijen. SGP enzo.
Ik heb inmiddels twee keer mogen stemmen; de eerste keer ben ik ietwat afgedwaald en heb ik GroenLinks gestemd; maar dat was voornamelijk omdat ik bijzonder gecharmeerd was van Paul. Vergeef me; ik weet inmiddels dat dat geen doorslaggevend argument mag zijn. Nog datzelfde jaar heb ik mijn leven gebeterd en CDA gestemd.
En nu vul ik de kieshulp in en wat blijkt?! Tot mijn stomme verbazing ben ik bijkans een fundamentalistische socialist te noemen.
Mijn hemel. Gekker moet het toch niet worden...
| 00:25 Misschien..

Misschien heb ik wel te lang de schijn opgehouden. Heb ik me te normaal gepresenteerd; te aangepast, sociaal wenselijk. Zo braaf.
Misschien had ik eens mijn gevoel moeten volgen; midden in de winkel in krijsen moeten uitbarsten. Zomaar in de rij, als de moedeloosheid en de wanhoop als een stoffige zware deken over me heen viel, al mijn boodschappen moeten laten staan. Gewoon weglopen. Of op straat simpelweg op de stoep moeten gaan zitten, als ik dacht: het is op.
Misschien had ik mijn haar zwart moeten verven als ik me zwart voelde; doordrinken als mijn hoofd stil moest zijn, piercings laten zetten, schelden, schoppen, slaan als ik wilde shockeren.
Misschien had ik vaker vrienden zomaar huilend midden in de nacht moeten opbellen. In plaats van af en toe heel voorzichtig te zeggen: neu.. gaat niet zo lekker... en hoe gaat het met jou?

Misschien had ik.. ik weet het niet..
Maar misschien dat ik dan nu niet zo zou teleurstellen. Dat het niet als zo'n volkomen verrassing zou komen als ik zeg: flikker op, ik ben niet sociaal. Het gaat niet; ik ben ècht op, ik kan niet meer.
dinsdag 26 februari
1 | 21:55 Sure on this shining night <a href="http://puckspodium.com/extra/shining_night.mp3">(mp3)</a>

Sure on this shining night
Of starmade shadows round,
Kindness must watch for me
This side the ground.

The late year lies down the north
All is healed, all is health.
High summer holds the earth.

Hearts all whole
Sure on this shining night I weep for wonder wand'ring far alone
Of shadows on the stars.

Tekst: James Agee
Muziek: Samuel Barber

(Vriendelijk verzoek aan één van u om verdorie eindelijk eens boxjes aan te schaffen!!)
| 19:45 Aimabel

Het moest verboden worden; zo snel, zo veel om iemand te geven.
| 19:20 Jaaa.. dàt is het!

Ik zou het bijzonder waarderen als de dames van Côte d'Or eindelijk eens hun biezen pakten en begonnen aan die rondreis door Afrika, waar ze zo vol van zijn.
Hoppa, meiden. Chocola eten kan je daar ook.
| 17:13 Misleidend

Een morning-aftergevoel beperkt zich helemaal niet tot de morning after.
| 15:25 Ik zou nu zo graag....

......als ik maar zou weten hòe..
| 01:33 Eén-tiende spuit

Het is duidelijk: niet ik, maar u bent verslaafd aan reacties.
De afgelopen dagen lagen de statistieken significant hoger dan de dagen ervoor. U lijkt het te ruiken: ik mag, ik mag, ik mag reageren! Reactiejunks.

Ik gaf u twee maal veertien uur; de oogst van de afgelopen 27 uur is 65 reacties. Dat kan natuurlijk niet. U vraagt om reacties; u komt voor reacties; maar u reageert niet. U komt met 235 unieke bezoekers en reageert 65 keer; dat is gemiddeld 0.2766 reactie per persoon. En, zeg nou zelf, niet van echt hoogstaande kwaliteit.

Daarom sluit ik de boel nu al; een uur eerder dan aangekondigd.
Volgende week, zelfde dag, zelfde tijd, mag u het opnieuw proberen. Zondagavond vanaf 22:33; als u geluk heeft de volle 28 uur. Zet het in uw agenda. Oefen. En stel me niet teleur.
maandag 25 februari
4 | 19:40 Burnt Vegetables Inc.

Dat was net na het nippertje.
6 | 18:54 Dat geeft de burger moed

Aangezien ik de afgelopen dagen heb gedacht - nee: met zekerheid heb geweten - dat mijn einde nabij was, heb ik maar eens nauwkeurig en betrouwbaar onderzoek gedaan naar mijn mogelijke doodsoorzaak. Voor alles is tenslotte wel een testje te vinden op het wonderbaarlijk web.
Zie hier de uitslag:

pics/suicide.jpgCongratulations, You will...
Take your own life!
(you have 4 months and 7 days to live, from the date you read this)

After going through with your own well thought out version of columbine you finally turn the gun on yourself... the thick coat of brains and coagulated blood was a bitch to get off the auditorium wall. You sure showed them!


Nu kijk, dat is natuurlijk erg geruststellend. Ik weet nu in elk geval met zekerheid dat ik aan de griep niet zal overlijden, sterker nog: dat ik mijn einde geheel in eigen hand heb.
Bovendien hoef ik volgens die test dus nog maar 4 maanden en 7 dagen, en ook dat is een bepaald plezierig vooruitzicht.

(via)
9 | 16:40 Slaap der onwetendheid

U mag heel blij zijn dat ik geen camgirl ben.
3 | 15:30 Logisch

Vanwege de naderende Paasdagen, nu bij C1000:
Adventskalenders. €0,45.
2 | 14:00 Ongeduldig

Mag je een bloedblaar in je mond doorprikken en if not, hoe lang duurt het dan voordat de eerste tekenen van bloedvergiftiging zich openbaren..?
1 | 13:10 Concept

"Puck, Pathos en Melodrama"

Een autobiografie in drie woorden en duizend gedachten.
4 | 10:00 1, 2 huppakee

Muts op, das aan, extra trui, dikke jas: we gaan naar buiten!
Ziek of niet, er moet getherapied worden, vanwege ook geestesziek (overdrijven is ook een vak...)
Als u vandaag niets meer van me hoort heb ik het helaas niet overleefd. Of ik ben gewoon heel moe, wat in gevoel soms op hetzelfde neerkomt.
3 | 03:22 Wij denken het onze

Inmiddels meer dan 554 Dutch Weblogs

weblogger.nl
7 | 01:17 Sociale blackout

Kent u dat?
Heel graag iets willen zeggen, schrijven, vragen, maar ineens muurvast zitten; potdicht?
Happend als een vis en met bevroren vingers probeer ik eruit te wurmen wat ik op mijn hart heb, maar er komt niets. Alsof ik fysiek niet meer in staat bent tot praten, of tot schrijven.
Wat onzin is; ik kan zeggen dat ik niets kan zeggen, ik schrijf hier dat ik niets kan schrijven.
Maar schaamte, angst en onzekerheid weerhouden me te zeggen wat ik werkelijk zou willen.

Vluchten, is overigens meestal de 'beste' remedie; of in elk geval de geijkte.
2 | 00:13 JdV

Uw eigen furby online!

Jan de Vries gaat op dieet; maar ook de die-eter moet eten.

Voelt u vrij Jan te steunen waar u maar kunt.
Inloggen via voorportaal; login/pass als immer: jandevries.

Met dank aan Stoethaspel.
zondag 24 februari
11 | 22:33 Instant geluk

Vanaf heden: elke zondag vanaf 22.33:

Reactietijd.

Gedurende twee maal veertien uur, dat is: 2 x 14 uur, krijgt u de gelegenheid overal te reageren waar u wilt.
Barst los, zou ik zeggen.
7 | 22:20 Valsch

Ik bedacht me net ineens; hoe zou u reageren als ik hier alleen het zinnetje schreef:

Alles op deze site is gelogen

...?
1 | 20:10 SBS6 zorgt voor u (2)

En vervolgens, om te voorkomen dat u zich alsnog te buiten gaat aan het toetje:
De Bevalling.
1 | 19:50 SBS6 zorgt voor u

Om overeten te voorkomen:
bordje op schoot en naar Big Diet-Magazine kijken.
1 | 18:05 Zondagmiddag, testjestijd..Which 80's tv toon are YOU?

Bossy?! Ik?? Nóóit...

(via)

(Quizvraag aan meneer AZ: zie vraag 1 en denk het uwe..)
1 | 17:47 Disturbing

"../search?q=sexy kindertjes"

Zeg hallo, zijn jullie nou helemaal belazerd geworden??

Ga weg hier! Ga hierheen. Maar niet naar mij!
3 | 15:55 De-associëren

Zou een associatie met een bepaald muziekfragment ooit nog kunnen weggaan, of veranderen?
Het zal niemand onbekend in de oren klinken dat de stemming, de sfeer waarbij muziek voor het eerst werd gehoord, helemaal kan terugkomen als je die muziek opnieuw hoort.
Leuk als dat een verliefde of een vrolijke stemming was. Maar het totaal leegzuigende, verduisterende en naar beneden slepende effect dat sommige liedjes op me hebben; het zou toch prettig zijn als dat er weer eens vanaf zou gaan.
| 15:02 Waarom makkelijk doen..

Jezelf een surrogaat-moeder uitzoeken en daarmee een zo mogelijk nog gecompliceerdere relatie ontwikkelen dan met je echte moeder.
| 02:32 Expeditie Griep

Ik geloof dat ik me er maar bij moet neerleggen: ik word nooit meer beter.
Wat ik ook heb voor ziekte, ze heeft het geweldig fijn bij mij. Eenmaal haar tenten opgeslagen is ze een week of wat geleden begonnen met een ontdekkingsreis door mijn lichaam. Dacht ik vanochtend hoopvol bij mezelf: kijk aan, ik slaap weer in periodes van een half uur achtereen, in plaats van vijf minuten; het aantal bijna-doodervaringen per dag is al tot de helft gereduceerd, kom, ik zal me warempel weer kwiek en blij gaan voelen - vanavond bleek dit ijdele hoop. Na enige woeste nachten is de griep vermoedelijk door mijn longen het huis uitgestuurd, maar nu heeft ze zich gesetteld in mijn klieren en bijholtes. De voorzichtige nachtkus van mijn vader op mijn kaak deed me ineenkrimpen van pijn; het bukken om een handdoek op te rapen gaf eenzelfde resultaat.

Nee, het is zeker. Ik word nooit meer beter.
Ik kan nu twee dingen doen. Stilletjes gaan liggen en wachten tot de dood mij haalt; iets wat me op dit moment om meer dan fysieke redenen een aantrekkelijke oplossing lijkt; of een samenlevingscontract opstellen. Alles leuk en aardig, maar ook de meest autonome avonturier heeft zich aan regels te houden.
| 01:17 Essentialia

Waarom waarom waarom waarom waarom waarom???

En ik weet wel: je moet niet altijd maar alle antwoorden willen hebben. Maar sommige vragen, sommige 'waaroms', zijn te belangrijk om zonder antwoord of verklaring te blijven.
zaterdag 23 februari
| 19:00 Meligheid: uw beste tegeltjesspreukenleverancier

Draai uzelve en leer mij kennen.
| 18:50 Tisda?!

Experimenteren.. experimenteren...

Zij proefde het woord en dacht: dat moet ik beslist eens uitproberen..
| 17:35 Zaterdagse leegte

Als je niets te melden hebt, zeg dan gewoon helemaal niets

Dat zal ik dan ook vooral niet doen.
En ik zal zeker niet gaan schrijven dat ik een writer's block heb - als iets erg is zijn het mensen die dat doen.

En wat nog veeeel erger is, zijn mensen die schrijven dat ze niets zullen schrijven over het niet kunnen schrijven..

Wist u trouwens dat je heel raar wordt aangekeken als je midden in de C1000 je mandje neerzet, op je hurken gaat zitten, een hoestbui krijgt, weer opstaat en doorloopt?

Fijn weekend. Doe niets wat ik doe en alles wat ik nooit zou doen; dan komt het zeker goed.
| 14:40 Archief

Aan uw rechterhand.
| 13:44 Ontdekking (2)

Sterker nog: ik heb twee keer gepost vannacht!
En dàt mag dan verklaren waarom ik nu zonder Stophoest zit.
| 13:40 Ontdekking

Gut, ik blijk te hebben gepost vannacht.
Kijk, dat verklaart dan meteen de eerder onbegrijpelijke mail die ik net kreeg..
| 05:05 Teleurstelling

Droomt u weleens over weblogs, webloggers?
Ik wel. Regelmatig zelfs.
Ik droom nieuwe logs, nieuwe stukjes; onderlinge vetes of diepe vriendschappen. Weblogmeetings met de meest ongewone avonturen.
Wat ik dan uitermate frustrerend vind, is dat ik me vaak bijna haast om uit mijn droom te komen, om al het gedroomde eens rustig over te lezen. Dus dan heb je je met een slaperig hoofd achter die computer gezet, vol verwachting - blijken al die stukjes pleite. Onvindbaar.
Natuurlijk; wat er allemaal wel staat is prachtig mooi. Maar ja; dat ene, dat ene wat ik nog eens wou overlezen, dat is er niet meer..
| 04:54 Routine

En we nemen nog een Stophoest...
vrijdag 22 februari
| 21:58 Spanning en sensatie

Ik ben nog niet beter - afijn, dat was te verwachten, dus als u het niet erg vind blijf ik fijn themaloggen.
Als u het wel erg vind ook trouwens; maar goed, dan is u in elk geval vast gewaarschuwd.

Dat ziekzijn, het is beslist een avontuur. (Hoor dat nou; de halve dag tranen met tuiten, elk sprankje herwonnen stem weer weggebruld, en het nu over een avontuur hebben..).
Zojuist ontdekt: de magische werking van het fenomeen gorgeldrankje.
Zinkchloride. Met een verraderlijk frisse geur van menthol, eucalyptus, verdomd je ziet de geitjes achter Heidi aan de bergen opdansen. En eenmaal gorgelend maakt zich een doffe en tegelijk bijtende; een dompige, je tong verdovende en in je keel bijtende smaak meester van je mond. Waarvan, zo kan ik me voorstellen, je hele gestel zo schrikt dat in een mum van tijd je stembanden weer tot normaal functioneren worden gedwongen. Onder het motto: als het niet goedschiks kan...
| 14:30 Beroepsdeformatie

Wanneer je weet dat je veel, heel veel te lang achter je computer zit:

Als je je na een dutje loom doch onnadenkend omdraait, een pijnscheut door je heen voelt trekken en jezelf hoopvol hoort denken:
"Ach, misschien zat die gewoon nog in mijn cache... als ik refresh is ie weg..."
| 11:36 Diagnose

Vraag me niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Maar behalve dat ik mezelf een verrekte buikspier heb gehoest, is er ook een zenuw bekneld geraakt. En dat, verklaarde de huisarts monter, mag de snijdende pijnen verklaren.
Fijndan.
Codeine voor de hoest, spoelspul voor mijn stem, paracetamol voor de pijn en tot volgende week.

Ik hoop van harte dat het volgende week allemaal over is. Zodat deze site van een Themalog Ziekte en Bijkomend Leed weer gewoon het dagboek van uw doorsnee gek wordt.
| 09:35 Gezondheids'zorg'

Zou ik niet zo ziek zijn, dan zou ik nu naar Huisartsenpraktijk Zuidwest gaan, de assistente over de balie slepen en grondig uitkafferen.
Helaas; zoals het nu is zou ik mezelf vermoedelijk alleen maar belachelijk maken, aangezien dat uitkafferen bestaat uit wat loze '...iee ....iee'-klanken. Een soort schorre big.

Vannacht nog geen uur geslapen. De nachten ervoor ook niet, dus u begrijpt: ik voel me nu reuze fit.
Om de tijd door te komen heb ik, als reeds tot vervelens toe gezegd, gehoest. Boel. En ergens tegen zeven uur begon ik het gevoel te krijgen dat men, als ware ik inderdaad een big, de lappen vlees met kracht van mijn ribben aan het trekken was.
Een Puck blijft daar koelbloedig onder, natuurlijk. Een minuut of wat. Tot het afgrijselijke verhaal van Dotje wordt herinnerd.

Dotje is een boekje van mevrouw Clemence Bauer; het is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en in het jaar nul verschenen bij uitgeverij van Goor en Zonen; in, nou vraag ik je, de serie 'Gezellige Uurtjes'.
Naast een moeilijke verhaallijn over een poesje, vertelt het boekwerkje over het meisje Rientje, dat de pleuris krijgt. En Rientje had hierbij last van enorme hoestbuien en steken in haar zij. U begrijpt: ik herkende onmiddellijk mijzelf.
Nou had Rientje ook Hooge Koortsen. En mijn 35.7 kon ik toch moeilijk hoog noemen. Daarbij had Rientje de pleuris gekregen nadat ze met vriendinnetje Atie op avontuur was gegaan, en daarbij in den vijver was gevallen. En daar herkende ik mezelf beslist niet in.

Maar ja; de angst wilde, eenmaal gewekt, niet zo vlot weer weg. Had ik geen pleuris dan toch zeker iets anders heel engs en vermoedelijk dodelijks. Dus om acht uur heb ik de huisarts gebeld, en de assistente mijn klachten voorgelegd. Niets aan de hand, zo zei ze. Ik had verkeerde spieren gebruikt bij het hoesten - een opmerking die ze zo snerend bracht dat het heel duidelijk was dat mijn pijn volledig was de wijten aan mijn eigen onwetendheid en daaruit volgend stompzinnig spiergebruik.
Of de dokter dan tenminste kon langskomen, vroeg ik benepen. Een luide schaterlach was het antwoord. Dat de dokter toch niet voor elk pijntje en hoestje kwam opdraven - hoe haalde ik het in mijn hoofd zeg, het idee. Ik kon een afspraak maken, halfelf, en daar moest ik maar gewoon zelf heen. Geen onzin.

Opgehangen. En een half uur later wordt er gebeld: afspraak is verzet naar maandag, zelfde tijd. Goedemorgen, prettig weekend.
Zijn ze nou helemaal belazerd?? Ik ben ziek, ik heb het stikbenauwd, die achterlijke noscapine waar ze maar mee blijven komen helpt geen flikker, ik heb pijn, ik ben verdorie stervend! Hoezo pas maandag komen?? Ik overleef het niet tot maandag, en daarbij moet ik dan naar therapie! (Vergeef me de inconsequentie hierin).
Teruggebeld. Op hoge poten en meer piepend speenvarken dan ooit. Als hoedanig ik ook werd behandeld; sussend, niet serieus genomen. Een kwartier in de wacht gestaan en uiteindelijk, alsof me groot cadeau werd gedaan: nou, kom dan toch maar gewoon vanochtend hè.

Dus stappen wij straks op de fiets, bij gebrek aan auto en bereikbaarheid per ov. En dan fietsen we hoestend, proestend en gepijnigd door de stromende regen naar de huisarts. Klantvriendelijk en zorgzaam as ever.
donderdag 21 februari
| 23:10 Monsterlijk

En die titel dan, mijn god, hoe verzin ik het.
'Stil lawaai' - kan het nog theatraler, quasi-poetisch?
Titels zijn pure terreur voor de oncreatieve geest, maar om dan met zo'n makkelijke oplossing te komen, dat kan ècht niet hoor.
| 23:00 Stil lawaai

Zelden heb ik zo graag, niets liever dan dat, met iemand willen praten; of willen schreeuwen, gillen, schelden. Juist nu het fysiek niet wenselijk, zo niet onmogelijk is.
| 17:37 Moederliefde

Mijn moeder, plagerig, na een dag mijn hees gepiep te hebben aangehoord:

Goh, wat doe je raar met je stem..
Mahaaaam!!
Ik vind het zalig rustig zo.
| 16:10 Contact

Mijn msnicq-nummer? Nee, liever niet.
Het is niet zo dat ik u niet mag. Het is zelfs niet zo dat ik u danwel graag mag, maar 'net iets minder dan...'. Sterker nog: ik ben er vast van overtuigd dat onder u mensen zijn met wie ik een stuk liever zou willen omgaan dan met mijn huidige msnicq-contacten. Dat te merken is op zichzelf al pijnlijk; ik zie u, ik waardeer u, zou u graag beter willen leren kennen.
Maar het zit er niet in. Het is even op en vol, hiero.

Ik heb, om het op z'n zweefs uit te drukken, geen ruimte voor nieuwe mensen. Wel ruimte in mijn hart, maar geen ruimte in mijn hoofd. Ik heb niet het overzicht, de rust of de energie. En ik heb geen gespreksstof.
Ik kan nu niet over koetjes en kalfjes praten. Over luchtige, grappige dingen. Koetjes en kalfjes komen op dit moment niet in mijn weilandje voor, en als ze er wel zijn hebben ze bse. Ik heb teveel aan mijn hoofd om alleen maar luchtige alledaagse dingen te kunnen bespreken.
Ik kan het ook niet hebben over dat wat ik aan mijn hoofd heb, de 'zware zaken'. Daar heb ik het al genoeg over; het zou voor mij niets toevoegen en, vermoed ik, voor u ook niet.

Ik ben niet sociaal op het moment.
Al een tijd geleden heb ik de deur dichtgedaan. De kassa gesloten, zogezegd. Het is op en vol; een kassapersoon moet op een gegeven moment ook gewoon eten, naar huis; 'u bent de laatste klant' is niet afhankelijk van de klant die je daarmee net buitensluit. Dat is niets persoonlijks, maar je moet èrgens de grens trekken.
Als u al op mijn messenger-lijstje staat en de afgelopen weken met mij een online conversatie heeft gevoerd, bent u een uitzondering geweest. U bent meestal geblockt. Ook niets persoonlijks; echt niet. Het is gewoon even genoeg.
| 13:03 Gut

Ik leef nog!
| 05:37 Elders

Parels voor de zwijnen
woensdag 20 februari
| 19:10 Op

Mooi geweest zo, niet leuk meer.
Het hoesten blijft doorgaan. Noscapine is noscacrap, helpt geen zier. Ben doodmoe en stikbenauwd; slapen gaat niet, praten gaat niet, liggen gaat niet.
Blijkbaar heb ik niet meer het geduld of het incasseringsvermogen van mijn achtste, want ik ben het goed zat, na amper twee dagen.
Bah.

En ja; ik weet dat mijn postjes op het moment niet bijster indrukwekkend zijn.
Sorry daarvoor. Maar ik heb even iets meer aan mijn hoofd dan dat.
Heeft iemand de gouden anti-hoesttip, anders dan noscapine, stophoest, dropjes, mentolsnoepjes, antaflu, honing of huisarts bellen...?
| 17:51 Bij het voorgaande

(Ja, ja; g en ch enzo. Wellicht zal ik daarmee een bedoeling hebben gehad..?)
| 16:35 Ag en wee

Laten we even een moment stilte in acht nemen, en op die manier onze steun betuigen aan hen die het werkelijk zwaar hebben. Helpdeskmedewerkers. Adviseurs. Menschen van wie Antwoorden op Vragen worden verwacht.

Bij deze. Mijn gedachten zijn met u.
| 15:50 Entertainment

Mijn lichaam is gelukkig nooit te beroerd de verveling te verdrijven, de spanning erin te houden.
Juist op het moment dat ik denk: "Ha! Reeds vijf minuten hoestloos!", ontmoet mijn wenkbrauw met kracht de deurpost.
| 13:00 Prioriteit

'Beschermd wonen’ werd in 1984 officieel erkend als derde belangrijke pijler van de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg"

Eerste belangrijke pijler zou moeten zijn: een algeheel verbod op gebruik van lettertype Comic Sans bij informatieve sites. En liefst bij àlle sites.
| 10:10 Aftermath

Oei. Dat was misschien toch niet zo'n slimme actie, zo achteraf bezien.

(En mocht u zich afvragen: nee hoor. Ik ben geheelonthouder. En ook geen pillen)
| 04:54 Eindtijd

7 uur en 51 minuten
| 01:15het kan! : hiephoi Dat is een goeie vraag van jou..

Zou je karakter in de tijd kunnen zetten?
| 01:25 In de planning

Reactiedag.
Het idee is er. Plannen worden gemaakt voor T-shirts, uithangborden, uithangboorden.
In dit kader, zoals u begrijpt:

De helderheid is slechts een schim van mijn schijn

Knoop dit in uw oren. Laat deze zin door uw adren vloeien en uw hart bereiken.
Meer informatie op een later tijdstip, waarover ook nog vergaderd wordt, moet worden.
| 01:21 Jongen toch

Gewoon, voor je eigen welzijn - doe het nou niet..
Gewoon, helemaal niet meer. Beter. Heus.
| 01:11 Uitroepteken!

(bij deze)
| 01:09 Stilte!

Het begrip staat zwijgzaam aan de zijlijn
| 01:06 Niveau

Wat is mooier, een briljante titel of een briljante inhoud...?
| 01:05 Briljant

Update
| 01:04 Update

Briljant
dinsdag 19 februari
| 19:50 Dappere poging tot heropvoeding v2.0

(...)


En houd nou verdorie eens op met hier van die belachelijke onbegrijpelijke zooi neer te kalken!!
Wil je aandacht ofzo?!
Dat doe je heel anders. Beetje meer recht door zee; zeg dan gewoon: IK WIL AANDACHT!!!
Maar niet zo. Kom op zeg. Doe es effe normaal.
| 17:13 Sine actione

Het helpt geen zier trouwens.
Maar misschien is het wat veeleisend om na een half uur volledige genezing te verwachten...?
| 16:45 Sine saccharo

Toen ik klein was, had ik om de haverklap last van mijn luchtwegen. Hoe het ook begon - keelpijn, snotteren, koorts - het eindigde altijd in dagen, soms wekenlang hoesten. Zo hard hoesten dat ik nachten wakker lag; kokhalsde; kreupel liep van de gekneusde ribbetjes en met al mijn zeven jaren in mijn uppie stad en land afzocht op zoek naar Het Wondermiddel.
Maar tegen kriebelhoest bestond niets. Tijmsiroop kreeg ik; maar dat deed eigenlijk niets. Ja: diarree geven. Wat geen fijne combinatie vormt met uitzinnig hoesten. Kriebelhoest was uitzingen. Kleine slokjes water drinken, rechtop in bed zitten, rustig blijven, slikken, proberen de kriebel te weerstaan. Bekers warme melk met honing van mijn vader krijgen; waarvan ik misselijk en doodmoe werd, maar waarvan de kriebel niet wegging. Waardoor ik in mijn dromen gewoon bleef doorhoesten, te moe voor slokjes water, rechtop in bed, kriebel weerstaan.

Ik heb me erbij neergelegd. Kriebelhoest moet je uitzingen - dus nu ik er voor het eerst in jaren weer last van kreeg, had ik een berustende houding. En of ik er diarree van krijg of niet; tijmsiroop is beslist erg smakelijk, dus ik toog naar de apotheek voor een fles.
Puur als formaliteit (er is immers toch niets tegen te krijgen?) vroeg ik: ik wil graag iets tegen kriebelhoest. Noscapine hadden ze. Nooit van gehoord, maar het was lekker, zei die juffrouw. En ach, daar was het me met die tijmsiroop ook om te doen, dus waarom niet.
Thuisgekomen opgezocht.
Noscapine is een centraal aangrijpende hoestprikkeldempende stof.
Pardon?
Hoestprikkeldempend? Er bestaat zoiets als hoestprikkeldempend??
Ja dus. En ik ben met terugwerkende kracht woedend. Ik wil nou niet zeggen dat ik mijn hele jeugd heb weggehoest, maar het had een boel leed kunnen voorkomen als ik dit eerder had gekregen.

Misschien is het niet geschikt voor kinderen?
Jawel; want geciteerde zin heb ik uit het artikel "Hoestmedicatie bij kinderen".
Misschien heeft het zoveel bijwerkingen dat je dat een kind niet kan aandoen?
Nee: "Van noscapine zijn weinig bijwerkingen bekend"
Misschien is het weerzinwekkend smerig?
Ja. Maar dat komt omdat de apotheek mij bij ongeluk 'noscapine sine saccharo', zonder suiker, heeft verkocht. Maar er zit een leuk chemisch frambozensmaakje aan. Hele foute zuurstokken van Jamin.

Ik kan twee verklaringen bedenken waarom ik niet gewoon mijn hoest heb kunnen wegsiropen.
De eerste kan zijn, dat er in mijn jeugd, de middeleeuwen, eenvoudig geen prikkeldempende middelen bestonden. Wat ik waag te betwijfelen.
De tweede reden kan zijn, dat mijn vader het niet kan verkroppen dat een ander 'makkelijk' ziek is. Te pas en te onpas krijg ik te horen: "Als ik vroeger ziek was mocht ik ook niet thuisblijven of klagen. Ik had als klein jongetje astma-aanvallen, en dan lag ik alleen in de schuilkelder tijdens de bombardementen, terwijl mijn moeder onbereikbaar was, op zoek naar iets te eten voor mij en je tante".
Tsja. zal ik vermoedelijk ook met eenzelfde heldendom mijn ziektes moeten doorstaan...
§ | 10:05 Missie

Hoe vind u dit kleurtje:...?

Mooi he? Vond ik ook wel.
Hij heet #FBFBF5. Mooi klassiek; rustig, zacht. Schitterend.
U begrijpt, ik was zeer vergund toen ik net in de spiegel keek en opmerkte dat mijn gelaat exact die kleur vertoonde.
Zo'n pracht moet gedeeld worden natuurlijk. Daarom begeef ik mij nu al hoestend, proestend en bacteriën sprayend naar mijn gekkenclubje, alwaar ik mijn kleur en nachtelijke tijdsbesteding op de goegemeente hoop over te dragen.

Wish me luck.
| 07:03 Saai

Wat zegt u? Het vorige postje ging u al na één regel vervelen?

U méént het....
| 07:02 3.00 - 7.00

kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche kuche
| 00:24 R.I.P.

Vandaag, inmiddels gisteren, is ons helaas ontvallen Mevrouw Mary Buijsman, bij ons allen bekend als de zangeres van de vermaarde Kilima Hawaiians.
De Kilima Hawaïans scoorden onder andere de wereldhit "Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur"
Speciaal voor u de volledige versie van dit prachtige lied. Weest u zo goed om, alvorens het te beluisteren, een minuutje stilte in acht te nemen, ter nagedachtenis aan de beste Mary.

(Met dank aan teletekst en Mary's grootste fan, Rob)
maandag 18 februari
| 22:43

Soms; váák.
Dat ik ineens denk: die laatste drie, vier zinnen; toen had ik al moeten zwijgen. En vanaf nu moest ik maar gewoon helemaal mijn mond houden. Iedereen heeft zijn Aanvaardbare Dagelijkse Hoeveelheid Puck nu ruimschoots gehad.
| 22:04 130

Quack, quack.
| 20:56 Specificatie

Die was niet voor u hoor. Alleen voor jou. Maar ja, dat wist je al.
| 20:54 Speciaal voor u: leegte


| 16:41 Draaikolk

Ze komt binnen en ze neemt de waanzin mee.
Nee - zij neemt de waanzin niet mee, zij is de waanzin. Zij is de waanzin in al haar duivelse schoonheid. Zij, de waanzin; ze komt binnen als een donderwolk, een orkaan, een zachte zomerregen. Scherp, venijnig, zacht en geborgen. Zoet en verleidelijk; met een weerzinwekkende zwartheid. Benauwend, bedwelmend, verslavend, zuigend, verlokkend; kom mee.. kom mee.. doe mee, wees als ik..
Ik wil niet. Ik wil wel. Ik wil niets liever. Ik wil niets liever dan niet willen, willen te willen is al wat ik wil maar ik wil niet willen willen.
| 16:06 Puck belt treinende mama

Hallo, mama?
Hallo?? HALLO??? Wie is daaaar????
Ja, ik!
HALLO?? Ik hoor dat dit Puck is maar ik hoor niet wat je zegt want we gaan nu door een TUNNEL!! WE ZIJN NU UIT DE TUNNEL WAT ZEG JE???

(...)

Ik ben de ijskast aan het ontdooien en de hele keuken staat blank nu.
Oh da's lief van je. Tante Jootje heeft me een cakeje voor je meegenomen, zal ik dat maar opeten?
Nee! Da's voor mij!
Nee joh, jij eet toch niets. Jij hebt anorexia.
Niet waar! Ik eet cake!!

(...)

Ik heb twee zakken bounties voor je gekocht.
Wat zeg je? Vezelgebakjes? Wat is er met vezelgebakjes??

(...)

Papa heeft zijn kast vrijgemaakt; hij heeft 400 gulden gevonden en zijn hele kamer staat nu in de gang.
Ja maar ik had met papa afgesproken dat hij vóór vijf uur de gang weer zou hebben leeggemaakt!
Ja, hij gaat nu ook weer inruimen
Nee! Dat kan niet! Hij zou soap kijken, de soap is nu in een precair stadium! Zeg hem dat de soap belangrijker is dan de gang. En dat hij een uur extra krijgt. En nu hang ik weer op. Puck, stuur papa naar de tv. En wees lief voor elkaar, sla elkaar niet dood. Daaag!!!
| 09:11 Puberteit-tijd

I do *SO* not want to go to school...
| 02:50 En we doen nog eens een testje...

Groen, schijn ik te zijn.
En de betekenis is dittum:
You are a very calm and contemplative person. Others are drawn to your peaceful, nurturing nature.

Peaceful. Het laatste wat ik me voel is peaceful. En de bijgeleverde kleurtjes zijn gruwelijk lelijk.

Het meest irritante is nog dat wat ik ook probeer, ik onmogelijk van dat groen afkom. Terwijl ik halsoverkop verliefd ben geworden op de blauwe kleurtjes die ze presenteren.

Zou het eraan liggen dat ik mezelf werkelijk als geen andere voedselsoort dan applepie kan zien..?

(via Elisa)
| 01:55 Hebbes?

Raar eigenlijk, dat ik dat woord kwijt was.
Ik bedoel, ik vergeet mijn eigen naam toch ook niet...?
| 01:51 Hebbes

Melodrama. Dat was het woord wat ik zocht.
| 00:58 Carrieremove

Provoceren is ook een vak.

Een vak dat ik uitstekend beheers, tot in de puntjes heb geperfectioneerd, uitgebreid heb toegepast en nu voor ieders welzijn beslist eens moet loslaten.
zondag 17 februari
| 19:19 Evolutie

Wat is dat voor onzin dat bloemkolen met zo'n grote stronk op ter wereld komen?
Dat is werkelijk geen doen voor de moderne part-time autonutriëntenmanager (persoon die zijn/haar eigen voedsel klaarmaakt en niet bereid is daarvoor veel tijd uit te trekken - red.).
Het wordt hoog tijd dat de bloemkool mee-evolueert met de wensen van de moderne maatschappij, en gewoon zoals het hoort als een bundeltje losse bloempjes wordt geboren.
Niet in vacuüm verpakt; het moet wel natuurlijk blijven.
De moderne part-time autonutriëntenmanager wil zijn/haar eten snel, vlot en gedachteloos kunnen bereiden; zonder eerst god weet hoeveel gebladerte en houtvezels te moeten wegkappen. Daarbij is het levensgevaarlijk. Voor je het weet schiet je met zo'n mesje uit, en dat kunnen we natuurlijk niet hebben.
| 16:20 Sssst...

(sommige dingen moet je ook eigenlijk niet eens opschrijven. Maar ja, dan wil je ze zeggen, toch ook niet, omdat juist de stilte goed is, maar dan toch zeggen dàt die stilte goed is en...

Wat doen woorden vaak tekort..)
| 16:16 ****

'fourletterword' - de woorden die in amerikaanse series vaak worden weggepiept.

Sommige vierletterwoorden daarentegen kunnen de zon in je hart doen schijnen.
Stil warm geluk.
| 15:24 Vreemde actie..

Als dit:

/×z {wzÝ©]fÒ eM ½¹è÷.ú Z¢× rà«Ú´÷E÷¼×©½T ʤÑÙ× ™º ¥1* ­z»åÐ# ËÝʾ¯¤K ¼¶¶²r v™ BÊDôu,.uF ­ ¶ dn¾*Æ* øk!b ¾> Äb¤2O Tò½ !£H W%¡#3%ü"JÑI AZcÞF«PÇ*©¯¬ô ÀlÄ @E¹8Ô Ì J N¤½U1Ò: M É[] úÊ1z 1ý*x(³ 2F ¹H´GòÍ™9£Ó´H z¤¢à& z Îý àg"= ¢qCÓÊÊî ä _"œ, n°bJxJåঠñh r <‘ | ` Ñ Ä¨!SÊÍE&1Ø*ñ¸`Ö ¡ Th*$ÅèÄ D#ÖÆè=Ñó´[Ä)º ¥ ¬eu¢1Á0T H¬­Ñ ææ6R +uG B1ý÷'ñ T[ Ý“N®£Â¨ Ò^3ýåE Eâ qà ¯E ¾ <ßØëQ N æv /#µè£ÉZ¦ ÙkýºRÇÚ- °Ýœ ¹~7æfó_ ´ A¡E Q· sSmíüËÃò Q¿ 5W 4¬ FÇò$ê èHg{âY“ ½ C µ¡ èvO« Ú ËOó`¢öD« &@ èý dC ~‘jíYûdã¤Ý¬=‚n { U >-ñ _‘{Q «B²ü r ]“O ©/Ëh½»½±¹Q}8¹ç“A T”= ¨ 3呯çøäûß W¦þX~WêCø ì8: Ù 1 c ñìädk½µóB ÷ð2]$î %`(â¥ðì M E¸ ³YÂï§ì>àd1ÿ®œ^¾ë× /y “Ïz ëÛëÛ Ú} C+ýîáY¯ 4 g ­±7™ãjJ¥l&·³¼Õ!· ÏwØÝ9ÚÙmÏ:dÖ'=h A¼tñû 2 ¯ì;Ú½ Ç êÔ úWã&7 ÀíÔHX51 d 7 Ä [Ù Só I÷ ñx s ¥>Ðq#@8 °Aí }H û îÁ¾“}™ £ OÖ“b ¥CjªL(qJ Æ“ZDÍ¢²Ê X# HgÞ jGÜX™ £t= yë¾ Òìq§Ê4Ç~ rÙ2ô~I¡ Ð;Ñ ª¯ aâù § i¾¤ € +Ó Ö²| ÏÐT N‘+ IeâÂ±Õ Õ Ø¸N‘£ ™”~ ôL ¾ ÓÂt êl# Æ ò”h 2 Í:T¢ Ãà¢LOÔ rçÓöêÚ ¨8 ,!wÁ hél C“ ,Î P|c»Uf/- a j7(â% /Ñã;¬ ÷©L7 ¸ àz +è[ä@çÜ^™b ý å +º²­Õ©%ÚÍܨ4 -öÕ| J” $@m1 }j«DÅSq¼Xlï C ÕÝÄ Ä³Î‘nàW Ðý¹ìVÝ¥)òÐ ]Þ| QFìk“ ð¢¹ï Ä ëû Ó a "!® GmtmPxÅo ä _Q]MTò™°^’p(ק¢ :§ ‘Ö ~÷íË^ . Þuûì Î1f4r+øn {crs [ P>VbÚ³*åP«(F XÈé ¶±*­ Àa ÔœûÊ,&xn«/¬A§Ê* Ë X<”¾L z î"~ä>U9N4 f ]Ì/Å 3 §q³à Ïó ®Ë(â¬d1áK ¥¹©nÓ9ÖÕø2O Ó«» U¸ôu¬êcX « Qå&+< é ΢`¨ 0|U¶Ãœ2A=*³n < ’2¼Qùb×Ù ïR û ¦Y `'Dö 3°*ç¡°Ë * Ë®Öø dæ€DÑ2’Ô¯² * Q Ëzê§ _£ þ, |Äœr ©ÂSÑX“Û%4 à %ä)|Ú¸h*×÷úT KaEÆ M H û)Í÷þ­°]ªJGe#ø JaÚ[ Wðg Ñ™q€H8 zü ¦î © ür úÔí µÑ 3ÜåU ÕädÖ«ò’ÎÒµPF ÙDùa ) +ûì{)j,Ó êr =*»ëyø*³ Í T ´4Pã)Ùýô ”e cÄ’ã òHµ t§½ iá÷ :™ÏÒ= u«B¸0™ú Åw¶Ï#$à)= Ì”àü^Xã é !, ­ i Z, Èh.«ª %É Î¥Ïi¬ ò¹Q Ó)Û NżåPù!1¸¬ Éü<-œ Ðæ ûO*ò6® Y üà ¿,ÐÚ ^ÔÝ(úáèü¸ ÊC{z !ù^Âd _õ :ëuxÐ`ð öÉóÞE íO§Ç ç'oÞ¾ï¾=>9ë¾ì ôªç/ ññÖNsgwwçùñéÕåY÷§N{ýyï¼{zÖ=>~Û»ºêô. >|ØÚP Ühn8íæ`}c°±¹5ØÚÞÝnn´]Ç ì ¶ZÛ[ Í í §½»ënn¹ b 9zwÕ s~Ý={×ë e”«ç¯>¼êì¶Z­æf × ~w;­v 6ÖqsÝ¡ ÓN«Iwï:[­ üß­=X×·VìùüÂRÕò K § û §’î F¡ Õ@Å ÊÚÍfs 8¶ ‚Z« Úg {-“ ÔZ Æ*Ûh¨Ö u¢œléXÓƧ 0ºY8 ·<Õ0Ý4 ¢ ÃpË“ÍF- > ª!^ É -@ÃÓ - $z²Aº WäÀ© ¥l|ªÁ®Tj¦Öúp´Yë½á8 tÅ«·½“Ï#¢Y ¯MÝ ¸; Q 9.­

.. een klein citaatje is van wat ik te zien krijg op een normaal toch goed leesbare pagina, dan klopt er toch iets niet helemaal met mijn browser. Of met genoemde pagina.
Iemand die een vergelijkbaar resultaat heeft bij bezoek aan vriend Actie...?

Update, half uurtje later: alles weer goed. Raar...
| 12:25 Lay

Het kan best aan de koorts liggen natuurlijk. Ik bedoel; ik heb vannacht de raarste dromen gehad, die ik al drie uur uit mijn geheugen tracht te wissen - dus dit kan net zo goed een hallucinatie, een hersenspinsel zijn geweest. After all; er moet iets goed mis zijn wil ik eens tevreden over mezelf zijn.
Maar net, in een flits, dacht ik: goh, die site van mij heeft toch best een fijn aanzicht..
| 10:37 Modernisme

Tegengekomen:
"Momenteel ben ik huismanager"

Wat ins hemelsnaam is een huismanager?? Is dat de nieuwe term voor huisvrouw...?
| 02:30 Grmbl

Snertinternet!!!
| 01:40 Keeshondjes enzo

Dat bobsleeën is ook niet geweldig hoor, daar niet van. Leuk glijden. Snelle pakjes. Beetje vanuit mijn ooghoek kijken wanneer ze nou eens uit hun baan schieten.
Ik heb gewoon helemaal niets met sport in het algemeen. Ook niet met voetbal. En zelfs niet als Oranje iets spannends doet.
Maar dat schijn je niet hardop te mogen uitspreken. Niet van sport houden is bijna net zo'n groot taboe als niet van honden houden. Wat ik dan ook vooral niet zal zeggen.
| 01:16 Sleetje

Er schijnt iets belangrijks te zijn gebeurd. Iets met schaatsen. Medaille voor Nederland?
Whatever. Ik heb niets met schaatsen. Ik ga bobsleeën kijken.
zaterdag 16 februari
| 19:30 Dramaqueen

Het vervelende van ziekzijn is, dat het zichzelf zo in stand weet te houden.
Je zou rust moeten houden. Goed eten. Gelijkmatige temperaturen. Veel vitamines. Lief zijn voor je lichaam.

Het laatste wat ik nu wil zijn is lief voor mijn lichaam. Mijn lichaam doet pijn en het zou erg, èrg aangenaam zijn als het er überhaupt niet was.
Ik wil niet goed eten. Ik heb niet de puf om moeilijke dingen te doen met snijden en raspen en koken en bakken en op de tijd letten. Kost me al moeite genoeg als ik niet ziek ben.
Ik wil naast het open raam zitten om mijn koortsig hoofd af te koelen. Tegen de verwaming aan, gewikkeld in een dekentje, om het rillen van de rest van mijn lijf te stoppen.
En ik wil zeker geen rust nemen. Rust, ben je belazerd. En al helemaal niet 's nachts, als iedereen slaapt. Er moet toch iemand zijn die dit stervensproces van minuut tot minuut monitort...?

Dus we zijn wakker en blijven wakker, vrezend voor dat wat komen gaat. Eten een boterham met pindakaas omdat we de bloemkool niet begrijpen. Zetten het raam open, de verwarming hoog. En wachten zodoende nog een week of wat tot ons lichaam dermate is gesloopt dat het voortaan wel wijzer zal zijn dan ziek te worden.
| 16:30 Als alles twee keer zo lang duurt, drie keer zo veel moeite kost..

...dan is het om halfvijf hoog tijd om te gaan slapen.
| 13:26 Schoon?

Geduld is helemaal geen schone zaak.
Het is een zaak van keihard werken. Van bloed, zweet en tranen. Van rustig blijven. Uithuilen en opnieuw beginnen. Loslaten; niet kunnen loslaten, vastbijten, malen, onzeker worden. Zenuwachtig heen en weer lopen. In paniek raken, handen die trillen, voeten die schuiven; kalm, kalm, kalm blijven. Diep ademhalen en tot tien, twintig, honderd tellen. Doorzetten. Jezelf dwingen niet te dwingen. Inhouden. Let it go; que sera, sera.

Bah. Instant satisfaction, dàt is pas een schone zaak.
| 11:37 Bloem

Vanwege bronvermelding maar niet online enzo, hier de complete tekst van de titel van het vorige stukje (die zin hoeft u niet te snappen; ik vind hem zelf ook onlogisch, maar het gaat om het gedicht).
Het Portret

Wanneer ik dood ben en de donkren komen,
Geef me 't portret niet mee, dat altijd mij
Ten hoofdeneinde stond en in mijn droomen.
Ik merk er niets van. Het is voorbij.

Neen, ik wil niet, dat na de laatste morgen
De beeltenis van dit bemind gelaat,
In een tot molm geworden kist geborgen,
Diep in de muffe grond met mij vergaat.

Doch als ik stervend ben, maar nog niet henen,
Dan wil ik 't houden in mijn veege hand.
Mijn laatste denken moet nog zijn doorschenen
Door 't liefste waar het zich aan had verpand.

Want ik berust erin. 'k Heb in mijn streven
Naar iedere andre liefde om niet gehaakt -
Door deze alleen is dit rampzalig leven
Tot onuitsprekelijk geluk gemaakt.
Uit: J. C. Bloem - Doorschenen Wolkenranden
| 11:25 Als ik stervend ben, maar nog niet henen...

Opstaan, uit je bed komen, douchen, afdrogen, aankleden, appel eten.
Het zijn prestaties die danig worden onderschat.
§ | 02:30 Achterblijvers

Vroeger vond ik er niets aan, aan dit liedje.
Mijn moeder draaide de plaat Zand in je badpak, van Don Quishocking, met zekere regelmaat; en ik vond "Met peper en zout" veel spannender. Dat ging over mensen die elkaar opaten, en het werd echt heel eng gezongen. Maar wel leuk.
Tante To en Ome Koen vond ik ook leuk. Dat ging over To en Koen en hoe ze elkaar hadden leren kennen; daar zat een leuk ritme in en de zangers deden een trein na.
Maar dat liedje Achterblijvers; nee, daar had ik niets mee.

Al op je vierentwintigste kan je blijkbaar zeggen: ik ben ouder geworden. Ik bedoel; tuurlijk kan je dat zeggen, dat kan je op elke leeftijd zeggen; maar het klinkt zo ouwelijk.
Maar ik ben ouder geworden, en elke keer als ik nu Achterblijvers hoor krijg ik het een beetje koud van mooiigheid.
Afijn, lang verhaal kort: mp3, dus.
| 02:14 Een lang leven lang moe

Kijk, daarom voel ik me nou zo fris en fruitig. Omdat het zeker anderhalf jaar geleden is dat ik de acht uur slaap haalde.

(Via een heleboel mensen, maar ja; meelopen, en je wilt toch ook even je eigen ding zeggen he..)
| 00:20 Typo

Waanzon.

Hm. Zo gelezen is het nog best vrolijk om waanzinnig te zijn.
vrijdag 15 februari
| 22:16 Onnavolgbaar

Ik had willen zeggen: ik ben onuitsprekelijk zielig.
Maar ja, dan had je weer al die shit gekregen van contradictio in terminis, en dat als de zieligheid toch onuitsprekelijk is, het weinig zin heeft er over te beginnen; en ik was al zo zielig, en dan zou ik er ook al niet over kunnen jammeren - nee, gekker moet het niet worden...
| 22:12 Jemig

Ik ben echt onnavolgbaar zielig
| 22:11 Koouuuuuddddd!!!!!!!!

Dekentje heeft op balkon gelegen. Even vergeten.
| 22:09 Warm?

Dekentje, nu
| 22:04 Koud!!

Kouhouhouhouhouuuuuuuuud!!!!!!!
| 17:15 Zie ginds..

Hoezee! Het is feest! Het is Lente! Het is Pasen!!

(Althans, volgens C1000)
| 14:40 Met je tijd mee

Eerder genoemde weduwe C belt op.

Dag Puck, met Tante Jootje; is moeder ook thuis?
Nee, vanmiddag weer.
Ah. Ik had haar even nodig. Hoe is het met jou?
Oh.. wel goed..
Wat doe je allemaal?
Computerdingen, vooral.
Ah. En leer je daar ook nog iets van? Of gebruik je het vooral om te chatten?
Nou.. ik doe ook wel iets met websites enzo..
Oh ja; dat zei je moeder. Daar zou je meer mee moeten doen kind. Daar is een hoop werk in te vinden. Webontwerp, html.
Eeeh... jaa.....
Maar dan bel ik vanmiddag wel terug. Moeder moet mij maar niet bellen; ik ben de hele dag weg. Ik moet ook nog op bezoek bij een mevrouw die in een verpleeghuis ligt.
Ok. Ik zal in elk geval doorgeven dat u heeft gebeld.

Net komt mijn moeder thuis.
Mama, hoe oud was Tante Jootje ook alweer?
91. Hoezo?

......
| 11:35 Glibber..

Ik dacht eigenlijk dat ze alleen in boeken bestonden. Of op tv, bij Jambers. Of in elk geval in werelden waarin ik niet vertoef.
Maar net, bij de bakker, zo maar in het wild, een heuse Dandy; een fat.

Alles, maar dan ook echt alles was fout aan hem.
Zijn maatpak. Zijn zijden overhemd. Zijn satijnen stropdas; glimmend, glanzend, net te blauw; en met diamanten dasspeld. Zijn zwarte hoed. Zijn kleine snorretje; te clean, te recht geknipt. Zijn kleine oogjes, en het verwende trekje om zijn mond. Zijn schoothondje; eveneens in maatpak. Zijn humor: mijn vader die mij vroeg: 'kan jij het even voorschieten', en hij die met een klein lachje, oh wat was hij geestig, zei: "verschieten, daar word je bleek van".

Ik heb hem met een mengeling van walging en fascinatie aangestaard; een fascinatie die heel wat minder werd toen meneer vlotjes voordrong.
Maar hij hield zelf nog even het cliché dat hij was overeind, toen hij zijn bestelling deed: een kilo Leonidas-bonbons, losse sortering.
| 11:22 Briljant

Als je dat woord lang herhaalt wordt het heel, heel raar.
Een soort kruiperig glibberbeest.
| 10:50 Prima

De Hoge Heren hebben gesproken: mijn vader is beslist aan de beterende hand.
Wij, familie Puck, wagen dat te betwijfelen; maar als Hoge Heren hun Heilig Oordeel vellen heb je als papa niet zoveel in de melk te brokken. Zeker als papa toch al niet zo goed voor zichzelf weet op te komen.

Maar al die klachten dan?
Meneer Puck, dat zijn gewoon de naweeen van de bestraling!
Nu nog steeds?
Ja, nu nog steeds!
Maar ze worden steeds erger..
Welnee, Meneer Puck. Het gaat prima.

En zo hobbelen we vrolijk verder.
| 01:35 Ouwetje

Mijn vader kreeg eens een brief van de Alzheimerstichting. Nog geen week later lag diezelfde brief nog eens in de bus.

Die heb ik al gehad, zei hij kribbig.

Ach, ze zullen denken dat je hem kwijt bent...
| 01:25 Loze mededeling

Mijn vader heeft morgen een afspraak bij de radioloog.
| 01:14 En de alom bekende...

IK BEN VERDOMME NIET UIT MIJN HUMEUR!!!
| 01:12 Contradictio.. (2)

'Wees spontaan!'
| 01:03 Contradictio in terminis

Ik weet het niet zeker, maar ik geloof toch niet dat ik een twijfelaar ben...
| 00:52 Ik bedacht me net...

Bedenk voor u gaat denken of u wel wilt denken.

Al overdenkend kunt u zich een boel zinloze ongedachte gedachten besparen.

Denkend kunnen we zodoende onnadenkend en gedachteloos leven.
donderdag 14 februari
| 20:25 Dagboek!

Dit is een dagboek, wist u dat?!
Ik niet. Maar het is toch heus zo, althans; dat vindt Gigi, de webmistress van de dagboekenstartpagina.

Ik moet een hoop aanpassen om die notering waar te maken.
Ik moet midi hebben, bijvoorbeeld. Dat heeft mijn collega-dagboekster Zonnekind namelijk.
En in een dagboek horen natuurlijk mijn Daaglijkse Belevenissen en Gedachten.
Mijn hemel. Ik benijd u niks. Ik durf mijn dagboeken zelf niet eens meer over te lezen; laat staan dat ik dat een ander zou aandoen.

Ik zal wel een boel lezers verliezen. Maar ja; ik ben als dagboek bestempeld, en dan moet ik dat toch wel nakomen. Want niemand wil natuurlijk van een startpagina verdwijnen...
| 16:04 Tact

Ter nagedachtenis aan de Heer C., god hebbe zijn ziel en may he rest in peace, is een portret in brons gemaakt. Dit portret zal komen te staan in zijn voormalige woonplaats H te NB, en wordt aldaar op [...] onthuld. Uiteraard bent u, weduwe C, uitgenodigd om deze plechtige onthulling bij te wonen.

Uitnodiging was verstuurd aan... Dhr en Mevr. C te H.

Ach ja; wij wilden de herinnering aan heer C levend houden, dus waarom zijn naam uit het adressenbestand geschrapt...?
| 13:35 Verslaafd

Na drie dagen totale onthouding zijn de ontwenningsverschijnselen niet meer te negeren.
De patient lijdt aan hevige stemmingswisselingen. Hij/zij is onberekenbaar in zijn/haar reacties; zelfs ontoerekeningsvatbaar te noemen. Er is sprake van verlies van concentratie. Patient kan niet stilzitten en met het uur wordt die onrust groter. De handen trillen. Patient heeft hoofd- en buikpijn. Er is een duidelijke gewichtsafname. Het slaappatroon is verstoord.
De druk loopt op; de onthouding wordt ondraaglijk. Vervangingen worden gezocht; maar niets is bevredigend. In de drang te krijgen wat men wil verliest men alle besef van normen en waarden.

That's it. Vanmiddag koop ik een nieuwe pot pindakaas.
woensdag 13 februari
1 | 17:24 Recht

Goed; even een paar dingetjes rechtzetten.

 • Ik ga niet omkatten
 • Mijn log is niet stuk meer
 • Als hier in uw ogen verontrustende tekstjes staan, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat ik ziek, zielig, stervend of volkomen aan het doordraaien ben. Het betekent alleen dat ik sommige dingen nog niet eerder heb genoemd. Zo is daar een latente en tot nog toe verzwegen fascinatie voor paarsgestippelde ovalen cd-rekjes, waarover ik wellicht nog eens ga loggen. Maar ja; je moet niet alles meteen verklappen.
 • Mijn archief is niet kapot. Mijn archief is ook niet weggegooid. Mijn archief is in geweldige staat; er staat alleen geen link meer naar. Misschien komt het weer terug, misschien ook niet.
 • Behalve de reactiemogelijkheid per stukje is ook mijn mailadres van deze site verdwenen. Speciaal voor u, exclusief in de uitverkoop, als gratis cadeautje eenmalig en met extra airmiles: puck@puckspodium.com. U had het zelf kunnen verzinnen.
 • Voor De Dierbaren geldt: dat ik afstandelijk zo niet arrogant en afwerend op dit log doe, wil niet zeggen dat ik onbereikbaar ben, of niet ontvankelijk voor contact. Integendeel, zou ik haast zeggen.
 • U moogt zich onder De Dierbaren scharen wanneer u 1. op mijn msn/icq-lijstje staat 2. in het bezit bent van mijn privé(mail)adres 3. mijn gezicht tot op de laatste sproet kunt uittekenen ('sproeten.. huh?!' - hoor ik nu enige mensen denken) 4. de twijfelachtige eer heeft al mijn frustraties en irritaties aangaande [wat dan ook] toegemaild te krijgen 5. hooglopende ruzie met mij heeft, danwel pure vijandschap jegens mij voelt (waar wrijving is is immers warmte) 6. anders namelijk... (waarschuwing: grote kans dat redenen onder 6. gegeven door mij worden weggehoond)
 • Ik kan blind typen!!
 • (dat was slechts een vaststelling; geheel terzijde)
 • doch niet volgens het 10-vingersysteem

  Mocht u de huidige ontwikkelingen op zichzelf al onrustbarend vinden: terecht. Onrust moet er zijn.
  Ik was dit weekend vast van plan om te stoppen met dit log. Had de hele boel al opgedoekt en in dozen gepakt; deurtje dicht, dag huis, dag straat, dag stad. Maar ik vond bij het stofzuigen nog wat losse zinnen en een kladblokje en dacht: vooruit dan maar. Hoogstnoodzakelijke gooien we nog even open. Interpassief en geschiedenisloos.
  En als u nu werkelijk denkt: "Dit is onze Puck niet! Zo een Puck hebben wij nooit gewild, nooit verwacht en wensen wij niet te accepteren" - ach, misschien ben ik het wel helemaal niet...
 • | 14:04 Mmmm...

  Buiten ruikt het naar Lente.
  | 13:10 Tolerant

  Pivot staat voor niets.
  De tijd van het postje hieronder is 12:556. Ik zal zelf wel iets hebben fout gedaan (sterker nog: ik weet het wel zeker), maar ik vind het erg aardig dat Pivot dat gewoon pikt.
  Zal ik het voor de lol maar gewoon laten staan?
  | 12:556 Makkelijk gezegd

  Wie bang is voor ziekte kan maar beter zorgen dat ie nooit bang is. Daar word je alleen maar ziek van.
  dinsdag 12 februari
  | 19:46 Overstag

  Ik rook niet. Ik heb ook nooit gerookt.
  Maar sinds gisteren kan ik me ongeveer voorstellen wat de net-gestopte roker moet voelen, wanneer hij temidden van rokers zit.
  De verleiding. Het bijna uitdagende aan het gedrag van de ander. De afgunst: 'waarom zij wel en ik niet?' - de wrok dat zij blijkbaar niet hoeven wat jij van jezelf eist.
  Een afgunst die op wankelmoedige dagen de druppel is, die ervoor zorgt dat je denkt: "Ach, waar doe ik het ook voor. What the heck; als zij.. dan ik ook...". En voor de bijl gaat.
  | 15:32 Symbiose

  Ik haat haar. Ik haat haar met heel mijn hart. Ik haat haar om de macht die ze over me heeft; om het gevoel van totale machteloosheid dat ze mij geeft. Ik haat haar omdat ze altijd de machtigste zal zijn; omdat zij er hoe dan ook het best vanaf komt.
  Ik kan weglopen, zonder meer. Ik hoef me niet zo te voelen, deze gevangenis is zelfverkozen. Ik zou me kunnen omdraaien, haar de rug toekeren en mijn eigen weg gaan.
  Maar dat gun ik haar niet. Ze zou er te makkelijk vanaf komen. Ik wil blijven; ik wil haar pijnigen, jennen, treiteren, haar het leven zuur maken. Ik wil krijgen wat ik altijd heb gemist; ik wil dat ze me eindelijk geeft waar ik recht op heb en wat ik nodig heb. Als ik nu wegga hoeft ze nog steeds haar beloftes en verantwoordelijkheden niet na te komen, en dan is in wezen al deze ellende voor niets geweest.
  Ik moet blijven. Haar martelen, ook al martel ik mezelf daarmee.
  | 09:36 Paradoxaal

  Dat klopt niet, wat daar staat, in het stukje hieronder. Dat ik er niet tegen kan dat u meer vorm krijgt.
  Of - het klopt wel, maar het is wat tegenstrijdig met hoe ik..

  Nee. Dat wordt een te lang verhaal, en ik moet zo weg.
  Misschien vanmiddag verder.
  | 01:55 Commentloos

  Raar, zo.
  Ik heb de respons nodig; ik voel me een beetje zweverig nu. Griploos. Net of u er eigenlijk niet bent, en ik ook niet. Geen bevestiging meer.

  En tegelijk ben ik er wel, juist omdàt u er niet meer lijkt te zijn.
  Ik kan niet omgaan met de respons. Ik kan er niet tegen dat u 'vorm krijgt'; dat u een gezicht, een karakter, een naam krijgt. Reuze gezellig; maar ik voel me niet meer vrij. Schrijf voor u, vanwege u. En schrijf ook een boel niet - vanwege u.

  Doodeng, dit. Maar voorlopig wel beter. Ik krijg eindelijk mijn log weer terug.
  maandag 11 februari
  | 20:55 Time-out

  De logarts heeft gesproken: Het werkt allemaal weer, of zou dat in elk geval kunnen doen.

  Maar we doen stiekem of dat niet zo is..
  | 17:17 Schijn

  Ja, ja; ik wéét dat ik in de bloglijst als ge-update stond.
  Nou niet steeds allemaal komen kijken, want er is nog nop te zien. Ik heb enkel een beetje aan de linkjes geknutseld.

  Vanavond gaan de artsen zich over dit log buigen. Misschien is het morgen weer goed, misschien ook niet.
  En ach; ik vind het ook eigenlijk wel rustig zo..
  | 02:45 Temporary...

  Wegens stuk enzo even geen log.
  Wordt aan gewerkt. Vermaak u in de tussentijd met de links in het lijstje hiernaast. Of kies naar eigen inzicht een andere bezigheid.
  2 | 00:59 Destructief

  Het is gewoon ongelofelijk hoe ik het doe.. keer op keer, wat me het liefst is in een mum van tijd kapot te maken...
  2 | 00:30 Goedemorgen

  En, hoe voelen wij ons vandaag, op deze stralende vroege winterochtend?

  Genept, verlinkt, genaaid, teleurgesteld, verward en woedend.
  En voornamelijk door onszelf.

  Nou; dat lijkt me een geweldig begin van een nieuwe week..
  zondag 10 februari
  1 | 23:58 Verwarring alom

  Het is toch verbazend, hoe weinig nodig is om zoveel teweeg te brengen..
  3 | 19:05 Vondst [herkomst onbekend]

  Allemaal best hoor, om theelepeltjes mee te jatten bij gelegenheden die als Belangrijk en Indrukwekkend worden beschouwd, maar dan moet je natuurlijk wel onthouden welke gelegenheid dat dan was...
  21 | 15:25 Zwaartepuntverschuiving

  Goed, genoeg over mij gepraat.

  Vertel eens; wat doet u zoal, dit weekend...?
  5 | 13:03 Beetje dom

  Voor het effectief verdringen van jeugdherinneringen is het niet bijster slim om er een stukje over te schrijven..
  4 | 04:02 Klikspaan

  Waaraan ik toch nog even wil toevoegen, voor de jeugdige lezertjes onder u: wanneer uitdrukkelijk gezegd dat iets niet tegen mama of papa mag worden gezegd, kan je er rustig van uitgaan dat het eerste dat gedaan moet worden, mama of papa waarschuwen is.
  3 | 03:52 Verdringing is een mooi iets

  Waggelend van slaap neem ik nog even een kijkje op nonharmful; alwaar een stukje staat met inhoud: "A fake physician called women on the telephone and talked them into mutilating themselves. One woman cut off a nipple and flushed it down the toilet."

  Link gevolgd. Maar sommige links moet je niet volgen, gezien enige foute jeugdherinneringen die dan komen bovendrijven. Man aan telefoon, dagen achtereen, dwingt mijn vriendinnetje van zeven tot zelfonderzoek; zegt dat hij arts is en dat..

  Nu ja. Misschien is het morgen allemaal weer vergeten..
  4 | 01:54 Verkeerde keelgat

  Tabletjes druivensuiker zijn werkelijk levensgevaarlijk.
  zaterdag 09 februari
  3 | 23:00 Real

  The Limitations and Advantages of the Use of Electronic Mail as a Primary Means of Communication

  Am I real yet? As you talk to me in impulses that travel across wires and through micro-circuitry
  Responding to a particular arrangement of pixels on a screen
  As you no longer remember the layout, the shape of the other face
  And choose not to respond to certain heartfelt words that can be easily erased
  As you do not say the things you wish I would respond to
  As you say you miss me
  And mull over my non-usage of a certain four-letter word even as a complimentary closing
  In this space where one can be who one wishes to be
  Where I can
  Emulate, Fabricate
  (procreate)
  have I become real yet?

  and is it me?
  Katherine Laurel Kierovna

  (met dank aan Mail)
  8 | 16:32 Spiegel

  Daar sta je dan, met jezelf

  Maximum bereikt
  leef anders

  3 | 16:31 Daar..

  Daar sta je dan, bij de kassa

  Maximum bereikt
  betaal anders

  5 | 15:30 Weder

  Dekbed weergevonden. In het plantsoentje op de hoek van de straat.
  Van de staat waarin mag u zich zelf een voorstelling maken.
  6 | 15:00 Vermoeden

  De loglijst hoeft in het weekend niet te werken.
  8 | 13:48 Loos

  Dat kan alleen mij weer gebeuren hoor...

  Kom je onder de douche vandaan, eindelijk warm, blijkt het te zijn gaan stortregenen. Het raam stond open (waarom..?) dus je bed is zeiknat en de hele kamer ijskoud. Snel raam dicht.

  Pas een half uur later dringt tot je door waarom het raam open stond: om je dekbed te luchten. Een dekbed wat beslist niet op je bed ligt, en ook niet meer in het raam hing toen je dat sloot. Ineens begrijp je ook waarom er zoëven werd aangebeld; drie keer, maar niet geantwoord. De buren zijn nooit zo rechtstreeks geweest; hun manier van 'praten' is aanbellen. Punt.

  Dus je werpt een blik uit het raam. Op het ergste voorbereid, een totaal verzopen en bemodderd dekbedlijkje verwachtend, zie je.. niets. Helemaal niets. Pleite. In geen velden of wegen een dekbed te bekennen; of het moet zò vies zijn geworden dat het een is geworden met de straat.
  Godv...
  5 | 02:51 Aangaande reageren

  Gaat effe niet. Iets met webserverconfiguratie, aldus meneer Netraam.

  Verzoekje aan zelfde heer om zijn expirmenteerdrang op dit stukje los te laten, en niet op andere.

  BVD en MVG.


  Update: Reageren gaat inmiddels weer. Maar dat had u zelf ook al gemerkt..
  2 | 02:11 Sttt.. stil...

  Eigenlijk ben ik heel vrolijk en blij.
  Ik kan mateloos gelukkig, gelukzalig zijn. Ik kan praten, babbelen, grappen, schrijven, dollen, schaterlachen. Verliefd zijn op alles en iedereen; verliefd op het leven zelf.
  Maar ik moet niet gaan nadenken. Niets bewegen. En vooral, vooral niet ademhalen.
  6 | 01:06 Agossiegossiegossie...

  Het geestige van zelfmedelijden is dat het zichzelf zo mooi in de hand werkt.

  Ik ben een sufferd. Oh wat heb ik stom gedaan. Ja sorry dat ik er zo op doorga -dat is stom van me. Ik doe ook altijd maar zulke stòmme dingen. Nu ook weer; ik moet nu maar gewoon niets meer zeggen. Ik moet maar helemaal niets meer zeggen. Bij elk woord dat ik zeg word me duidelijker dat ik beter niets meer kan zeggen. Waarom ga ik nou toch door?
  Ik ben zoooo dom, ik pak dingen zo stòm aan! Oh wat ben ik toch eigenlijk een afschuwelijk iemand. Sorry dat ik zo praat - nee je hoeft me niet te sussen ik ben al zo'n last. Ik kan nu ècht beter mijn mond houden.


  (etc etc etc..)
  3 | 00:26 Bah!!!

  Bah bah bah bah bah!!!!

  BAH!

  (Sufferd!!)
  vrijdag 08 februari
  4 | 21:02 Tip voor de vrijdagavond

  Zet eens een stofzuiger op uw rechterpinknagel, en bewonder de zoetgevooisde klanken van uw eigen gegil.
  5 | 17:45 Automagisch

  Ik wist het wel, natuurlijk.
  Tuurlijk wist ik dat er op 6 maart gemeenteraadsverkiezingen zijn. Maar tot de oproep vanmiddag in de bus viel had ik het voor het gemak maar even verdrongen. Ik heb namelijk geen flauw idee op wie en waarom op die ik moet stemmen; en ik betwijfel of het bestuderen van alle programma's het kiezen makkelijker maakt.

  Ik had vroeger een kiesmethode, in de bibliotheek. Ik nam twee willekeurige getallen in mijn hoofd, zeg: 34 en 19. Dan telde ik vanaf de eerste kast: de vierendertigste plank, en daarvan het negentiende boek. En dat nam ik dan gewoon mee naar huis, wat het ook wezen mocht.
  Misschien moet ik die methode nu ook toepassen. Of mijn ogen dichtdoen en met mijn vinger prikken; hopend dat het lot mijn hand over de lijsten zal leiden als over een Ouijabord.
  2 | 14:50 Negen-gulden-zesentwintig

  Wereldwijd wonderweb.

  Raar. Heel raar.
  Maar erg leuk.
  4 | 13:22 Vier-euro-twintig

  Vrijdag naar de bieb vrijdag naar de bieb vrijdag naar de bieb want ik moet boete betalen. Enzo.

  En dan gá je vrijdag naar de bieb en wat vergeet je? Natuurlijk; je kaart.
  Maar ach; er kan zóveel zonder kaart, dan moet een boete afschrijven toch ook wel kunnen...?
  3 | 11:14 Onderwijs

  Herinner me nu weer dat ik vannacht heb gedroomd dat ik in een collegezaal zat, en van een hoge prof een hoorcollege kreeg over al mijn goede eigenschappen.
  Hm. Jammer dat ik geen aantekeningen heb gemaakt; het was een leuke houvast geweest.
  6 | 09:53 Arena

  Wakkerworden en een jaap van een centimeter of 10 op je arm aantreffen.
  Ik vraag me af wat ik in godsnaam allemaal uitvoer in mijn slaap.
  donderdag 07 februari
  2 | 23:55 Dot-en-el

  Er is weer een nieuw huis bij, in Zijperspace...
  3 | 19:53 Bordje op schoot (2)

  Wat zei ik ook alweer? Géén Ingang Oost bij de maaltijd.
  Even vergeten tegen mezelf te zeggen dat dat ook geldt voor "Het Ziekenhuis" en beenamputaties.

  Dan gaan we nu uitproberen hoe het zit met open-hartchirurgie, bij "Life's Little Miracles".
  (Donderdag snijdag)
  8 | 13:35 Imitatie

  Tegenover het gesticht staat een school.
  De scholieren gebruiken het terrein als doorsteekroute van en naar school; en in de pauzes steken ze met groepjes de straat over en zwermen uit over het terrein.
  Ze doen de gekken na, of denken dat te doen: ze zwaaien met hun armen, schudden hun hoofd en gillen: WAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!

  De gekken staken voor een moment hun eeuwige schuifeltocht naar god weet waar, en kijken de kinderen meewarig aan. Je ziet ze denken: 'Raar, raar volkje..'
  2 | 13:16 Pindakaas en chocoladenoten

  Drie kilo in 6 dagen.
  Juist. Dan moesten we nu maar eens gaan bijvoeden.
  11 | 04:25 Nachtdagboek

  En, wat doe je zoal 's nachts?

  Nou ja; gewoon.
  Kijken wie sterker is; de slaapthee of ik. (Ik! Ik! Ha!!)
  Leuk heen en weer mailen over de luchtige dingen des levens (*kuch*).
  Flink kankeren op de wereld, het log en u.
  U ja. Excuseer - maar in het dagelijks leven ben ik erg prikkelbaar, arrogant, asociaal en onhebbelijk. Geremd door iets wat 'sociaal acceptabel gedrag' heet wil zich dat allemaal nog wel eens opkroppen en uiteindelijk tot ontploffing komen. Niks aan te doen.

  Wat nog?
  Muziekjes draaien.
  Ander achtergrondje op mijn site mikken (vindt u het wat?)
  Proberen Zidouta's masterclass liegen te bevatten. Besluiten dat uit te stellen tot de theemist is opgetrokken.
  Voor het eerst in nachten niet knalhard in een zwarte hel van somberheid belanden. Daar nog een kopje thee op drinken en ook die slaap weerstaan.

  En nu ik geheel en al wakker en actief ben moest ik maar eens gaan slapen.
  Test geslaagd. Bedtijd.
  3 | 02:22 Koffietijd

  Die tension mag wel wat minder getamed worden, eigenlijk.
  Ik moet mezelf tenslotte nog wel terug kennen.
  4 | 01:03 Saint

  Hoezee!
  Iedereen die ik de afgelopen tijd heb lastiggevallen met mijn klaagzangen: vanaf heden zal ik u uw rust gunnen.
  Wij, de emotionally distressed, blijken namelijk een eigen patroonheilige te hebben, inculsief bidprentje en gebeden!
  Prayer to Saint Dymphna In Nervous or Emotional Distress
  I turn to you, dear virgin and martyr, confident of your power with God and of your willingness to take my cause into your hands. I praise and bless the Lord for giving you to us as patron of the nervous and emotionally disturbed. I firmly hope that through your kind intercession He will restore my lost serenity and peace of mind. May He speak to my heart and reassure me: "My peace I give you. Let not your heart be troubled nor let it be afraid." Pray for me, dear St. Dymphna, that my nervous and emotional turmoil may cease, and that I may again know serenity and personal peace. Amen.
  Zie hier
  Met dank aan Roel
  woensdag 06 februari
  8 | 22:38 Drogreden

  Als je brood mocht kiezen, zou ie kiezen voor Nutella.

  Ja; en als het aan de kat lag kocht ze Whiskas.
  Maar zullen we het daar even niet van laten afhangen?

  Mijn brood zegt dat hij überhaupt niet wil worden opgegeten; noch met Nutella, noch met welk ander beleg.
  Je kan niet alles hebben in het leven.
  5 | 19:29 Respijt-spijt

  Een boel mensen krijgt van mij nog mail. Sterker nog: een heleboel mensen krijgt van mij nog mail. Als u de afgelopen dagen van mij wel mail hebt gekregen bent u een uitzondering.

  Ik ben u niet vergeten. Het is ook niet zo dat ik u niet wil mailen of u opzettelijk negeer. Het komt er gewoon even niet zo van, om diverse redenen.
  Heb geduld alstublieft. Er wordt aangewerkt.
  6 | 13:10 Bleeeeeegh

  Ik heb het wel weer gezien op het feestje dat woensdag 6 februari heet.
  Koppie thee, licht uit, gordijnen dicht, deken over m'n hoofd. Mooi geweest.
  2 | 09:33 Dood

  "GESLOTEN WEGENS GEDANE ZAKEN"

  Niets levender dan een dode ziel, dacht ik nog. Maar dode zielen is levend geen lang leven beschoren.

  Jammer. Maar het was fijn zolang het duurde. Waarvoor dank.
  7 | 09:05 Repeterend

  Kan iemand me misschien uitleggen wat het betekent dat ik voortdurend nachtmerries heb van mijn oude school?
  En ga me niet vertellen dat die tijd zo afschuwelijk was dat ik hem vanuit een soort rancune ("en nu zal het wel leuk worden") liever gisteren dan vandaag over doe - dat weet ik allang. Ik heb niet nacht aan nacht dezelfde afschuwelijke dromen nodig om me daarop te wijzen.

  En in antwoord op Hellegat:
  De wijze mensen helpen me zonder aanhalingstekens. Dat hun hulp niet helpt heb ik voor de volle honderd procent aan mezelf te danken.
  Mijn hamster is doodgegaan toen ik een jaar of dertien was; die is op de hoogbejaarde leeftijd van drie jaren heengegaan, uiterst vredig en zonder verder trauma voor mij. De dood van mijn hamster heeft geen flikker te maken met het feit dat ik mijn vijftien jaar schooltijd als lichtelijk traumatisch ervaar.
  En ja: ik ben in een kuthumeur. Neem het me eens kwalijk.
  5 | 01:50 Fam. Doorsnee

  Dit alles in het kader van: doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg
  6 | 01:46 Ach ach, de nacht..

  Geen tijd zo geschikt om jezelf eens in een stevige depressie te denken.
  8 | 01:17 Tijd

  (En ja: ik ben me er terdege van bewust dat één uur 's nachts misschien niet het aangewezen moment is om de was op te hangen)
  2 | 01:15 Nederland in beweging

  Voor elke afzonderlijke sok, elk stuk ondergoed, apart van de wasmachine naar de badkamer lopen.
  dinsdag 05 februari
  8 | 15:19 Uitleg

  Hoezo uitleg?
  Uitleg, daar doen we hier niet aan. U verzint zelf maar wat ik bedoel.
  2 | 15:17 Daadkracht

  Stalk uw stalkers!!

  (of: de essentie van statistieken)
  1 | 14:14 Kabeltje dood

  I k  w a s  v e r g e t e n  h o e  o n v o o r s t e l b a a r  t r a a g  z o ' n
  i n b e l v e r b i n d i n g  o o k  a l w e e r  w a s . . . . . . .
  9 | 13:43 Ik ben een held!!!

  Zei zij, die net voor het eerst in haar leven, zonder het gebruikelijke gejammer, geschreeuw en hulpgeroep, een heel eng beest uit de keuken had verwijderd.
  5 | 13:12 Gestoord

  Belachelijk gewoon.
  Wie heeft er nou problemen met eten?! Jezelf voeden is toch het meest natuurlijke wat een mens kan doen? Dat gaat toch gewoon spontaan?

  Werkelijk onbegrijpelijk..
  2 | 02:50 Ter info

  Het komt nog wel eens voor dat ik het midden in de nacht op mijn heupen krijg, en zomaar achter elkaar vier of meer stukjes plaats.

  Vannacht niet natuurlijk. Vannacht ben ik heel vredig en rustig; volkomen evenwichtig en ontspannen - dat moge duidelijk zijn.
  Maar soms, soms komt het voor.

  Ik bedoel: dat u niet na het bovenste stukje denkt: mooi, daar zijn we vanaf - want dan staat er nog een een sliert onder.
  Efficiëntie, heet dat. Als je toch wakker bent kan je maar beter voor een etmaal produceren. Geen omkijken meer aan dan, de rest van de dag.
  Ach, ach het is zo simpel, een log bijhouden..
  2 | 02:43 Selffulfilling

  Als ik nou maar hard genoeg meeloei met 'Perfect Day', zou deze dag dan daadwerkelijk perfect worden? Of zou het enige gevolg zijn dat zowel buren als ouders erg wakker en boos worden, waardoor de dag in elk geval rijkelijk imperfect begint..?
  4 | 02:20 Hm..

  Vergelijk:
  Eerder artistiek begaafd dan academisch aangelegd.

  Met:
  Banen bijv: psychiater, hersenchirurg, wetenschapper...

  Dat strookt niet, of ligt dat nou aan mij..?
  7 | 02:15 Attenzione!

  Tijd voor testjes! En... tijd voor egostreling!!!

  Zie hier voor u, mijn ganse persoonlijkheid:

  SLANG
  Hoogst intelligent, mysterieus, met een actieve geest. Een Slang is een diepzinnig denker en heeft een subtiel gevoel voor humor. Bespiegelend, wil graag alles van anderen weten. Slaat meerdere malen nieuwe wegen in. Slangen houden van uitdagingen en maken zelden fouten. De Slang kan goed organiseren, heeft zaken inzicht en vaak financieel geluk. Houdt er niet van om snel te moeten beslissen. Het woord betrouwbaarheid komt meestal niet voor in het woordenboek van een Slang. Ze hebben geen idee waarom je boos op hen wordt als ze niet op tijd op komen dagen. Het Slangenkind is ijverig en plichtsgetrouw, heeft niet veel ruimte nodig, maar kan lastig worden als het z'n zin niet krijgt. Eerder artistiek begaafd dan academisch aangelegd. Deze kinderen hebben een hoop liefde nodig en een rustige omgeving. Een Slang leeft in een eigen wereld en gaat z'n eigen weg, en is dus meestal iets te veel met zichzelf bezig om echt deel uit te maken van een gezin. De ouderrol zal dan ook met tegenzin op zich worden genomen. De Slang is verstandelijk aangelegd en kan problemen hebben om genegenheid en liefde te tonen. Slangen hebben natuurlijk ook gevoelens, maar die zijn goed verborgen, ook de ouderlijke emoties. Dat kan een vreemd soort ouderschap opleveren, waar de nadruk ligt op groei en prestatie.
  Vuur: kan roekeloos en onbezonnen zijn en vaak niet te vertrouwen met geld.

  Werk:
  Onderzoek, met name naar het menselijk gedrag, aanleg voor het mysterieuze en geheimzinnige. Banen bijv: psychiater, hersenchirurg, wetenschapper, geestelijk leider, goochelaar, onderzoeker, politicus.

  Liefde:
  De Slang is hartstochtelijk en romantisch en staat graag in het middelpunt van het leven van de partner. Goed in het verleiden, in hofmakerij en romantiek, maar als het aankomt op trouw tast de partner vaak in het duister. Een Slang geniet van flirten. Een verliefde Slang is erg gelukkig en houdt meer van seks dan alle andere Chinese dierenriemtekens.

  Smaak:
  Exotisch, bizar.

  Kleuren:
  Zacht geel en -groen.

  Sport:
  Zwemmen, vissen, wandelen.

  Vrije tijd:
  Opera, theater en kunst.

  Hobby's:
  Astrologie, schaken, lezen.

  Vakantie:
  Zonnige eilandjes, het platteland, een kuuroord.

  Vriendschap:
  De Haan, de Draak en de Os zijn goede vrienden, het Varken en de Tijger niet.

  Tot zover dit uiterst instructieve overzichtje.
  Zie hier voor uw eigen karakterschets.
  Met dank aan MrGreen.

  En, oh ja; ik heb echt een gruwelijke hekel aan de kleuren zachtgeel en -groen. Dus het klopt allemaal weer wonderbaarlijk goed...
  maandag 04 februari
  6 | 21:53 Zinnige adviezen uit het jaar onzes Heren 1951

  Blijf jong leef lang - voorschriften om te vermageren.

  (..) Gebruik deze menu's als een richtsnoer, totdat gij geleerd hebt meer eiwitten en meer vitaminenrijk voedsel, en minder zetmeel, vetten en suiker te gebruiken.
  Leg de volgende vijf slechte gewoonten af:
  Het gebruiken van een luxe toespijs.
  Het gebruiken van brood bij Uw warme maalitijden.
  Het gebruiken van room en witte suiker.
  Het doodkoken van Uw groenten.
  Het mdelijden met Uzelf hebben.

  Gij zult dan Uw vermageringsproblemen voor de rest van Uw leven hebben opgelost. Ik beveel dit dieet alle anonieme eters en allen, die meer dan twintig pond te verliezen hebben, in hoge mate aan. Als gij slechts tien pond te veel weegt en dit gewicht sneller kwijt wilt raken, dan beveel ik mijn zeer efficiënt en gemakkelijk te volgen "één pond per dag vermageringsdieet" aan. Soms kan een andere baan, een nieuwe vriend(in) of een nieuwe japon hier de drijfveer toe zijn.

  Gayelord Hauser


  Dat u het even weet...
  10 | 19:35 Franje

  Ben ik de enige die het pure verspilling van geld en materiaal vind, om afzonderlijke bouillonblokjes in gekleurd en bedrukt folie te verpakken..?
  1 | 18:21 Onkruid

  Voor de ongerusteling onder u: zo snel ben ik er niet vandoor hoor...

  (Dit naar aanleiding van een mailtje uit, wat Heer voordeWind treffend noemde, de webzorgsector)
  3 | 16:31 "Van de druppel en de emmer die vol bleek"

  Een eenakter.
  24 | 15:45 En dat kon er ook nog wel bij

  D-snaar gebroken.
  3 | 15:30 Conclusie 2

  Reeds om halfvier 's middags kan ik zeggen:
  Vandaag is een dag om onmiddellijk te vergeten. En nooit, nóóit meer over te doen.
  1 | 15:25 Conclusie 1

  Om therapie te overleven moet je verrekte sterk in je schoenen staan.
  12 | 01:00 Waar je zoal over nadenkt... (4)

  En de ironie wil dat ik eigenlijk een pesthekel aan mijn naam heb.
  3 | 00:56 Waar je zoal over nadenkt... (3)

  Eigenlijk zegt het ook meer over mij dan over die mensen. Het zou me niets moeten kunnen schelen, ook al ontkennen anderen een stuk van mij, of zelfs mijn hele wezen.
  Het gaat er toch immers om dat ik zelf weet wie ik ben; anderen hoeven mijn zijn toch niet te bevestigen..?

  En ik zit way too long in therapie als ik dit soort zinnen ga uitkramen..
  1 | 00:52 Waar je zoal over nadenkt... (2)

  Weet u wat het is; 'Puck' is maar een stuk van mij. Ik ben niet alleen Puck, ik ben zoveel meer dan dat. En soms heb ik het gevoel dat mensen die weigeren me bij mijn voornaam te noemen, daarmee weigeren me als geheel te zien. In een droomwereld van eenzijdigheid willen blijven.
  4 | 00:48 Retorische vraag

  (..dat je het antwoord eigenlijk al weet. Maar stiekem hoopt dat er ergens een antwoord is wat beter bevalt..)
  9 | 00:30 Waar je zoal over nadenkt als je je met hele andere dingen zou moeten bezighouden

  Over het principe 'nicknames' op internet zijn al vele discussies gevoerd.
  Er zijn mensen die absoluut niet van nicknames houden; die bijna principieel weigeren iemand bij een andere dan zijn eigen naam te noemen. Over die kant wil ik het expliciet niet hebben; mocht u daar toch iets over willen zeggen dan verwijs ik u graag naar Tonie, die daar in het verleden al enkele postjes aan heeft gewijd.

  Ik vind zelf dat je iemands wens anders genoemd te worden moet respecteren. Zijn of haar privacy, gevoel van veiligheid of anderszins is in het geding en dat moet naar mijn idee wijken voor principes en nick-afkeer.
  Maar hoe zit het met het omgekeerde verhaal? Wat, als je op een gegeven moment door een bepaald persoon niet meer bij de schuilnaam wilt worden genoemd; als je echte naam bekend is, maar die ander hem niet gebruikt ook al wil je dat liever? Mag je dat afdwingen? En als je duidelijk aangeeft graag bij je echte naam genoemd te willen worden, mag die ander dat dan weigeren, en stug doorgaan je bij je nick te noemen?

  (En alstublieft geen discussies over de woordkeuze van 'mogen' en 'afdwingen'. Ik weet het: je kan zoiets nooit afdwingen; en iedereen mag doen wat hij wil - maar ik weet zo even ook geen ander woord)
  zondag 03 februari
  7 | 20:40 Sitemap

  Voor de lezertjes die hier via Smallzine zijn terechtgekomen: welkom.
  Bijna had u dit niet gelezen. Toen ik de smallzinelink in mijn referstats tegenkwam schrok ik namelijk zo dat ik van plan was om openingstijden te gaan hanteren. Ergens tussen 2 en 5 uur 's nachts; dan heb ik een overzichtelijk aantal van pakweg tien lezers.

  Om u enigszins wegwijs te maken: het citaatje Drie keer per week ga ik naar een dagbehandeling in het plaatselijke Gesticht komt uit één van mijn eerste stukjes, op 13 augustus.
  Het ontroerend uitstapje naar het verleden staat hier. En de beschrijving van een online romance kunt u hier vinden.

  Dat mijn gestichtsbezoekjes de rode draad van mijn log vormen is wat overdreven; of het moet zijn omdat de krankzinnigheid van de zinnen afdruipt.
  Terugkerend thema hier is "1000 manieren om uw avondmaaltijd effectief te verknallen". Oh ja, en natuurlijk de beruchte Supermarktverhalen (hier, hier en niet te vergeten deze).
  Dat het hoe en waarom van mijn behandeling onvermeld blijven is ook niet helemaal waar; ik heb het regelmatig tussen de regels door vermeld. Maar inderdaad, er is geen 'about' waar expliciet mijn complete diagnose inclusief DSM-classificatie vermeld staan. Voor de geinteresseerden overigens: 296.96, 301.83, 301.9, 300.4, 300.29, 301.6, 300.21, 300.02, 307.50. Zoek-ze.

  Mocht u nou bij uzelf denken: mij was vermakelijke ironie beloofd, maar ik vind er geen bal aan! - sorry daarvoor. Ik heb nooit beweerd vermakelijk te zijn; dat is slechts het oordeel van Smallzine's JL.
  Ik hoef mezelf ook niet te lezen; ik hoef het alleen maar op te schrijven, dat scheelt.
  Toen ik nog jong, onbedorven en gymnasiast was speelde ik viool in het schoolorkest. Eenmaal zat ik bij een concert niet in het orkest maar in het publiek; een fout die ik nooit meer heb gemaakt. Meedoen bleek een stuk leuker dan toehoren, en zo is het misschien ook met dit log.
  Afijn; als het u niet bevalt staat het u geheel vrij weer te vertrekken.

  Dan keer ik nu weer terug naar ander vermaak, in de smakelijke persoon van Ralph Fiennes.
  Ik wens u een fijne avond.
  1 | 19:17 In de categorie levensvragen

  Waarom kookt de pan nooit bij de hengsels over?
  11 | 14:23 Situatieschets

  En nu, nu wil ik dus echt niets meer doen. Helemaal niet meer, nooit meer. Het kan me niet verdommen dat het onze huwelijksnacht is. Ik wil niet meer, echt niet. Ik wil alleen maar slapen; en niet met jou, niet met wie dan ook. Niet in een paleis, niet in dat stomme bed met al die kwastjes en chique zooi maar een matras als een pijnbank. Een pijnbank, dat is deze hele situatie.
  Nee, ik wil wèl een huwelijksnacht. Maar dan een echte huwelijksnacht, de nacht van *mijn* huwelijk. Maar het is niet meer mijn huwelijk. Het is van jou, van je ouders, van je volk, maar niet van mij.
  En wat sta je daar nou dom te grijnzen? Ja, dòm ja - niet 'een beetje dom'.
  Ik ben zo moe, Alex. Moe van het lachen, van het vriendelijk zijn. Moe van zo veel doen; al die bezoeken, al dat reizen. Ik had me er zo op verheugd, al toen ik klein was. Trouwen als een prinses, met een mooie jurk en bloemen en veel gasten. Nooit, nóóit had ik kunnen vermoeden dat trouwen als een prinses het ergste is wat er bestaat. Het zou een sprookje zijn. maar het is helemaal geen sprookje. Ik zou verwend moeten worden, maar in plaats daarvan doe ik niets anders dan op en neer lopen, stressen. De dagen voor je huwelijk een gala, een bal, een matinee, een concert. En dan om tien uur 's ochtends trouwen - wie heeft dat verzonnen?? Ik heb in drie dagen niet normaal gegeten, en wat ik at kwam er weer uit van de spanning. Ik zit van onder tot boven onder de aspirines, de antibiotica, de norit en de makeup. Want Maxima is zo lief, Maxima is zo aardig, Maxima lacht zo mooi - en ooooh nee, het volk mag niet weten dat Maxima alleen maar wil huilen, en helemaal niet meer wil trouwen.
  Ik wil mijn oude leventje terug; gewoon rust, werken, mijn eigen taal kunnen spreken, niet meer al die verplichtingen.
  Ik wil naar huis. Ik wil naar mama en naar papa. En waag het niet om weer aan te komen met je "ja maar oma kan er toch ook niet bij zijn". Verwend rotventje. Heb je ze zien zitten, die familieleden van jou? Pa, ma, opa. En pa en opa als twee zombies; verlopen zwervers, slap in hun bankje zittend. Ze hadden niet eens door waar ze waren, terwijl mijn papa - mijn papa had het wel geweten; mijn papa was er voor mij geweest.
  Nee, blijf van me af, blijf uit mijn buurt! Ik wil hier weg, naar een hotel - en zelfs dat kan niet. Laat me dan toch tenminste met rust nu.

  Ik wou dat ik hier nooit aan was begonnen...

  7 | 01:26 In 't geniep

  Gut, wist u dat Maxi en Walexander vandaag zijn getrouwd? Zie ik net ineens op NL2. Niets van gemerkt de hele dag...
  zaterdag 02 februari
  23 | 20:50 Vrijheid

  Eigenlijk vind ik er dus geen snars van kloppen, van wat er in de verschillende reactiefora wordt gezegd.
  Binnen een paar regels wordt geroepen: "stoppen met loggen vanwege de kritieken, dat is een drogreden" en "als je niet tegen kritiek kunt moet je niet gaan schrijven".

  Wie niet met kritiek kan omgaan is niet uit het goede hout gesneden om te publiceren.
  Zolang je dat van tevoren bedenkt is het goed; dat wordt zelfs aangemoedigd. Maar o wee als je er te laat achterkomt. Dan ineens mag diezelfde gevoeligheid, waarom je niet moet beginnen, geen reden zijn om op te houden.
  Wat een flauwe kletskoek zeg! Bestaat er niet meer zoiets als op je schreden terugkeren? Terugkomen op een besluit; pas later inzien dat je een situatie verkeerd hebt ingeschat?

  En dan nog: moet het zo zwart-wit?
  Ofwel je kan helemaal niet tegen kritiek; dan moet je dat van tevoren weten en mag je geen log beginnen. Ofwel je kan wel tegen kritiek; dan mag je een log beginnen maar dan moet je ook wel àlles aankunnen.
  Het is alles of niets; een tussenweg bestaat niet. Het kan niet zo zijn dat iemand wel tegen een beetje kritiek is opgewassen; een paar sneren per week kan hebben, maar op een gegeven moment gewoon zijn taks heeft bereikt.
  En als iemand dat dan als reden opvoert om niet meer te loggen, dan barst het geweld los.

  Eigenlijk lijkt het er een beetje op dat mensen niet uit zichzelf weg mogen gaan.
  Weggaan en stoppen met loggen betekent verbannen worden; vogelvrij verklaard. Het doet bijna denken aan een sekte.
  Mensen mogen wel weggepest worden; de macht moet aan de achterblijvers zijn. Dus als iemand vrijwillig weggaat, om wat voor reden ook, dan komt men in opstand. Dan worden de rollen ineens omgedraaid; wordt de verlater uitgescholden, overspoeld met drift en rancune, met als voornaamste boodschap: "als jij niet wilt blijven dan willen we jou niet eens hebben. Good riddance".
  Al schreeuwend dat iemand niet mag stoppen duwt men diegene stukje bij beetje de deur uit. Hij krijgt niet eens meer de kans om te zeggen: ok, dan blijf ik wel - want er wordt bij voorbaat al een minachtende houding aangenomen. Schoolpleinmentaliteit. "Chicken, chicken! Ga maar bij je mama klagen! Als je niet durft moeten we je ook niet!'
  Stoppen met loggen wordt iemand niet gegund; zijn redenen worden niet geaccepteerd. Stoppen met loggen is een risico op zichzelf.

  Niet durven stoppen omdat anderen je niet laten stoppen; dat lijkt me een gegronde reden om te maken dat je wegkomt.

  (En even voor de duidelijkheid: dit is geen stop-aankondiging. Het is slechts een reactie op het verstikkende sfeertje dat er naar mijn gevoel in logland heerst)
  12 | 15:51 Naturel

  Ik heb drie keer gekeken. Ik ben nog een keer teruggelopen omdat ik het niet geloofde.
  Maar het was echt zo: daar, aan de straatkant, voor de opengeslagen balkondeuren, zat een man achter zijn computer. Dik, plomp, wit. En poedelnaakt.
  4 | 00:05 Oepabakkes

  Ergens, in een ver verleden (een weblogweek lijkt een heel leven), kreeg ik van Ton een stokje. Een Oepabakkes. Voor uitleg wat de Oepabakkes is: follow the link.

  Nee, ik was hem niet vergeten. Integendeel, zou ik haast zeggen; ik werd ermee wakker en ging ermee naar bed, en het ding was vanaf zijn binnenkomst een loden last.
  Niet om het ontvangen. Daardoor voelde ik me zeer vereerd en geroerd.

  Het was het zelf moeten uitreiken en doorgeven wat een zekere paniek bij me losmaakte.
  Om te beginnen heb ik het een beetje gehad met de stokjes; en ik denk dat ik hierin niet de enige ben. Stokjesmoeheid.
  Dat is overigens wel afhankelijk van het type, hoor; zolang het een ludiek stokje is wil ik best meedoen. Ik wil best vragen beantwoorden in de trant van "Vijf dingen die ik graag met een doosje stoepkrijt zou willen doen". Maar zodra het diepere dingen zijn krijg ik het benauwd; ik wil niet zomaar op commando voor mij persoonlijke vragen gaan beantwoorden.

  De Oepabakkes valt voor mij absoluut in het straatje 'te persoonlijk'. Waarom dat zo is, en waarom ik het zo spaans benauwd kreeg door dat ding is me ook nog niet geheel duidelijk; maar daar zal ik u verder niet mee lastigvallen.
  Punt blijft: mijn waardering voor anderen uitspreken doe ik niet op mijn log. En ik wil zeker niet door een stokje 'gedwongen' worden om dat te doen. Als ik iemand waardeer zeg ik dat wel via mail of anderszins.

  En dan nog, al zou ik het doen: ik zou niet weten aan wie.
  Ik ben met loggers en schrijvers net als met muziek: ik heb niet één favoriete stijl of artiest. Ik heb favoriete stukjes zoals ik favoriete muzieknummers heb; en zoals mijn favoriete nummers in de loop van de tijd veranderen, zo doen mijn favoriete stukjes dat ook.

  Er is ook eigenlijk niet één logger die ik puur en alleen om zijn of haar logkunsten waardeer. Iemand die ik graag lees mail ik. Op grond van een eventueel volgend mailcontact wordt de logger driedimensioneler; completer. Hij of zij wordt meer mens; en die mens als geheel waardeer ik - niet alleen de stukjesschrijver.
  Er is denk ik maar één logger voor wie ik diep respect heb, die ik heel graag lees maar met wie ik nog nooit persoonlijk (mail)contact heb gehad. Die moet zichzelf hierin maar herkennen; maar ik zal hem de Oepabakkes niet geven om de simpele reden dat ik zeker weet dat hij hem absoluut niet wil.

  Die Oepabakkes.. ik gun hem zoveel mensen, om zoveel verschillende redenen.
  Ik heb respect voor een ieder die een log heeft en regelmatig bijhoudt. Die dat doet naast zijn werk en privéleven. Voor iedereen die het schrijven met passie doet, die werkelijk van zijn log houdt; hoe goed of slecht het ook is, en hoeveel lezers hij ook heeft.
  Ik heb respect voor een ieder die tellerloos door het leven durft te gaan. Voor hen die geen reactiemogelijkheid hebben.
  Ik heb respect voor hen die durven shockeren; maar ook voor hen die dat niet nodig hebben.
  Ik heb respect voor degenen die het lef hebben te stoppen, een nieuwe weg te gaan. En voor degenen die zich niets aantrekken van alle discussies, al het geheibel; maar gewoon rustig doorgaan.
  Ik maak mijn Oepabakkes universeel. Ik geef hem aan iedereen die zijn eigen weg gaat en daarbij een ander zijn eigen weg gunt.

  Ik wil hem niet doorgeven; ik wil niet dat iemand het gevoel heeft met een stokje opgezadeld te worden, of zich verplicht voelt iets te zeggen of doen wat hij niet wil.
  Ik vind het wel een mooi initiatief. Dus: wie de behoefte heeft zijn of haar waardering uit te spreken: hier is hij, de Oepabakkes.


  vrijdag 01 februari
  21 | 23:23 Aaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrgggghh!!!!!!!!!!!!!!

  Ik word GEK!!!!

  (Alles komt goed alles komt goed alles komt goed alles komt goed. Toch?)
  5 | 18:30 Creative Wedding Options

  Wat zullen Lex en Max genoeg van zichzelf krijgen.
  Als ik hen was zou ik nu zeggen: "fuck die nonsens. Fuck al die concerten, galatoestanden, recepties, handjes schudden, lief lachen, charmant zijn. Let's elope"
  10 | 11:55 Van de pen en het zwaard

  Frédéric schrijft:

  Daarom: wie moord en brand schreeuwt omdat hij zwaar gekwetst is door vlijmscherpe pennen of hard aangetikte toetsen is kleinzerig

  Woorden zullen nooit doden.
  Maar woorden dragen denkbeelden over; denkbeelden die, wanneer ze maar lang en indringend genoeg worden genoemd, je persoonlijkheid kunnen veranderen. Ten goede, maar ook ten slechte.
  Woorden en denkbeelden kunnen je je eigenwaarde ontnemen; het vertrouwen in je eigen identiteit en daarmee je basisveiligheid.
  En dat is mijns inziens erger dan dood door het zwaard.
  14 | 01:45 Fatsoen

  Het stukje hieronder is in the rush of the moment geschreven.
  Ik kan het weghalen; het is in die zin niet meer van toepassing, dat de correspondentie inmiddels is weggehaald.

  Aan de andere kant: het gebeurt vaker, dat mensen het 'normaal' of 'gewoon leuk' of 'hun goed recht' lijken te vinden, om (stukken) mail onaangepast en zonder voorafgaande toestemming van de afzender plaatsen.

  En ik zou graag van u weten: wat vindt u daar nou van?
  Ben ik de enige die dat vindt getuigen van indiscretie en gebrek aan respect?
  5 | 01:25 Pislink

  Ik kan nu een paar dingen gaan doen.
  Ik kan heel hard met dingen gaan smijten, om mijn woede daarop af te reageren.
  Ik kan nòg een mailtje sturen, een stuk minder onderkoeld dan de eerste.
  Ik kan die ander waanzinnig te kakken zetten, maar ten eerste vind ik dat weinig volwassen, ten tweede heb ik niets in handen om als wapen te gebruiken.
  Ik kan mijn complete repertoire aan scheldwoorden hier neergooien, maar daar heb ik niet eens de puf voor.

  Maar jezus christus godverdomme hoe haalt iemand het in zijn hoofd om privé mail online te gooien, zonder enige aanpassing, met afzender erbij, zonder toestemming?????????
  Is er dan helemaal niets meer heilig? Kan je dan niet eens meer gewoon in vertrouwen mailen?
  En kom me niet aan met 'maar er staat toch niets persoonlijks in' - daar gaat het niet om. Dat is mijn zaak, om het als persoonlijk te beschouwen. Ik mail iets aan A, niet aan B, en zeker niet aan C t/m Z.

  En nee, er zijn geen wetten en regels voor mail-geheim. Maar er is nog zoiets als fatsoensnormen; respect voor andermans privacy. Integriteit, discretie.

  Kutzooi.