Vorig Archief - Volgend Archief

maandag 29 april
§ | 18:15 Consequent

Ik begin wanhopige ouders, slachtoffers van peuterterreur, steeds beter te begrijpen.

Ja ja, heel fijn. 'Opvoeden is consequent zijn'. Makkelijk gezegd.
Er is een grens aan hoe vaak je een kind, eeh, kat, uit je nek kan plukken en demonstratief van je afslingeren.
Op een gegeven moment denk je: 'Whatever. Laat maar. Als jij geplet wilt worden moet je het zelf weten. Eigen schuld. Ik moet echt, echt ECHT aan het werk.'

En dus zit er nu, in die ene vrije centimeter tussen mijn achterwerk en de stoelzitting, dit:(Ik stop wel weer met kattenspam, hoor. Misschien maak ik een eigen Facebook-account voor hem aan, dan kunt u gericht ontwijken of juist opzoeken. Maar het is niet zo dat ik iets anders gedaan krijg, op het moment...)
4 | 17:36 Et tu, Brute

Dus. Nu heb ik dus een kat. Kitten. Sinds zaterdag. Nog naamloos, omdat ik niet kan kiezen; dus in praktijk naamrijk, aangezien hij nu bij elke gelegenheid en door elke bezoeker anders wordt genoemd.
'Pim', was het aanvankelijke plan. Toen zag ik hem, en toen bleek hij veel meer een Rob. Maar omdat ik Rob echt helemaal geen kattennaam vind, noemt 'iedereen' (lees: mijn ouders en mijn Facebook-vriendjes) hem nu Rob behalve ikzelf.
Ik noem hem Polleke of Prulleke. Of Kleintje. Of NEEEEEEEE...!!!! - dat laatste is een afkorting van de volledige naam 'JEZUS CHRISTUS JIJ SUKKEL!!!!'. U kunt zelf wel verzinnen in wat voor situaties hij zo wordt genoemd.

Maar goed. In twee dagen tijd ben ik nu dus zo iemand geworden die alleen nog maar over zijn huisdier kan praten. Zo iemand aan wie ik de pest heb.

Ik zal me proberen in te houden. Maar het is allemaal nog erg nieuw, en enerverend. Dus cut me some slack.

Oh. Dit is 'm. Afgelopen zaterdag. Jaaaaren geleden. Toen hij nog weleens rustig was. En niet aanhankelijk.
Aaah.. mooie tijden...


vrijdag 19 april
3 | 20:05 Serieel

Lieve Net5.
Beste Net5.
Geachte Ne-

Net5, hallo.

Even 1 ding heel duidelijk maken.

Néé, ik ga niet kijken naar 666 Park Avenue, waar jullie op het moment constant mee adverteren.
Zoals ik na drie afleveringen ook ben afgehaakt van Emily Stone MD. En ook FlashForward de komende weekends straal ga negeren.

Dat is niet omdat ik die series niet goed vind.
Maar: ik heb het een beetje gehad met jullie huidige programma-beleid. Met het uitzenden van series die, zoals na enig googlen blijkt, halverwege seizoen 1 al zijn gestrand.
Het klinkt wellicht wat overdreven dramatisch, maar ik ben het zat om emotioneel te investeren in series die uiteindelijk nooit meer dan 13 afleveringen hebben gekend.

En, nu ik jullie toch schrijf: ik ben jullie eigenlijk sowieso een beetje zat.
Jullie hadden altijd de beste fijnste programma's, en nu is het enkel nog een eindeloze aaneenschakeling van hysterische, banale, gescripte semi-reallife-shows.

RTL8 heeft momenteel als slogan 'Waar vrouwen van houden'.
RTL8 staat bij mij al sinds jaar en dag op plaats 18, op mijn TV. Want 'wat heb ik op RTL8 te zoeken', immers.
Maar ze beginnen waarachtig hun eigen slogan waar te maken. En ik overweeg in alle ernst om jullie plaats 8 met hun 18 te wisselen.

Kom op, jongens.
Is het werkelijk zo kostbaar om eens een goeie, lang(er)lopende serie aan te kopen? Kostbaarder dan het speciaal creëren van al die gedrochten van jullie? En levert die rotzooi nou echt meer op, aan reclame-inkomsten?

Want als dat geval is: Just shoot me. In zo'n wereld wil ik niet leven.

('Just Shoot Me', dat was ook een fijne serie, trouwens. Als jullie nou toch series willen herhalen, doe die dan eens. In plaats van wéér een extra Born2Cook, met koks die het nòg steeds over Wor-chès-ter-saus hebben...)
zondag 07 april
1 | 15:03 Method-acting

Bij gebrek aan lammetjes heeft de kinderboerderij dit jaar een witte Vlaamse Reus in de wei gezet.
Hij staat wat laag op de grond, maar hij graast en maakt bokkesprongen, hij heeft kekke rechtopstaande geiteoren en een kwispelstaartje, en als je je ogen een beetje dichtknijpt is het allemaal net echt.

Lente! Als je je ogen een beetje dichtknijpt en je wollen vest nog eens wat steviger om je heen wikkelt is het net echt!
3 | 14:56 Net zo makkelijk

Gehoord:

"Je weet dat je om een orgasme te krijgen helemaal geen seks hoeft te hebben hè? Je gaat gewoon zitten en je denkt eraan en baf! dan heb je er een."

Ja. Dat valt voor mij wel een beetje in de categorie 'een dubbele salto gestrekt met hele schroef is echt niet moeilijk, kijk gewoon zó' - gesproken door Epke Zonderland.

Stomme Kamasutra-Yogameester-opschepper.